за любовта

1. Системата на Норбеков: Пътят на самовъзстановянето – път на силния човек

15

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Съществуват много методи и системи за самовъзстановяване на здравето, стотици пътища, по които човек може да достигне до своята цел. По какво се различава тази система? Кои са нейните предимства и недостатъци? Какви са разликите?

Да започнем с недостатъците й. Тази система не е предназначена за слаби хора. Този път не е подходящ за личности, които са потребители в живота: „Дай ми”, „Помогни ми, така че да не се налага аз да правя нещо” Тази система води началото си от бойните изкуства, източните системи за ръкопашен бой и източните философии, при които в трудни моменти човек се обръща към самия себе си и активизира спящите участъци на съзнанието си, спящите части на волята, спящите части на своя дух, поема ситуацията в ръце, сам започва да диктува условията в живота и излиза победител.

За голямо съжаление, тези личности винаги са малко. Както например 2% от хората имат много нисък ръст и 2% имат много висок ръст, дори сред пигмеите, така и хората, които в труден момент се обръщат към себе си, са 2%. И на мен ми е много приятно да общувам с тези хора. Защото вие сте знаели, че по тази система трябва да работите, това ви е заинтересувало и сега сме заедно – това означава, че вие сте силен човек.

Малко за възникването на системата. Тази система датира от много хиляди години, но европеизацията й и адаптацията й към живота на съвременния много зает човек започна преди 20 години. Каква е ползата от системата? По тази система повече от 2 милиона човека възстановиха здравето си, засилиха уважението към самите себе си, затвърдиха вярата в себе си. Чрез изучаването на хората, които се разболяват и остават болни, и хората, които се разболяват, но успяват да оздравеят, ние можем да открием закономерностите в поведението им – и именно тези закономерности ще усвоите в нашия курс.

Ще приведем в ред опорно-двигателната система и гръбначния стълб в норма. Ще тренираме сърдечно-съдовата система, не само за да бъде здрава, но да поддъжра и другите системи във вашия организъм. Ще приведем в норма ендокринната система. Ще тренираме въображението. Защо? Ще разберете и ще ви бъде много интересно. Ще тренираме основата на нашето битие – духа, своята воля. Системен, многократен, повтарящ се подход към решението на един проблем. Ако в един аспект не полагате достатъчно труд или не сте обърнали внимание на нещо и не го изпълнявате както трябва, можете да компенсирате това чрез друг аспект на системата. Необходима ни е една победа над болестта, а не 10 победи над една и съща болест – поне един от всички аспекти ще бъде достатъчно ефективен, за да прогони болестта.

Следователно, пристъпваме към решението на проблема чрез десетократно дублиране на защитата срещу поражение. Обричаме се на успех.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

* бременност
* психически заболявания
* предишно лечение с транквиланти и други психотропни медикаменти
* алкохолна зависимост и наркомании
* епилепсия
* онкологични заболявания
* сърдечен порок
* съдови аневризми
* артериална хипертония (артериално налягане над 100/180 mmHg)

Занимания по системата не се провеждат по-рано от 9 месеца от прекаран

* инфаркт на миокарда
* мозъчен инсулт
* хирургична операция
* операция на очите

Пациенти под лекарско наблюдение в никакъв случай не бива самоволно да намаляват дозата на лекарствата си, нито да ги спират.

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
15 коментари
 1. avellano

  Попадна ми преди дни книгата на Ноберков за това как да се отървем от очилата и куп други лоши навици. Тази книга ми се стори много интересна и затова реших да проуча метода и да разбера помага ли и има ли регрес на резулатите след време. За съжаление се оказа, че хората, с които говорих тези дни знаеха значително по-малко по темата от мен – с една дума нищо не ми казаха. И сега се ровя из интернет и форумите, като се надявам да събера възможно най-много мнения и опит по въпроса. За жалост май няма много желаещи да ми отговрят тук и затова бих помолил авторката на статията, Мая, да ми пише за своя опит. Ще бъда много благодаре, ако успеем данаправим и нещо като дискусия или диалог.
  Деян.

  1. Мая

   Здравей, Деян,
   Много малко хора споделят резултати от системата, защото много малко хора са се занимавали сериозно, въпреки че курсовете са доста посещавани. Резултати има и колко по-дълго време се занимава човек по системата, толкова повече чудеса открива, а така също и приложението й в други сфери на живота, не само здравето.

   Аз съм споделила личен опит в няколко теми. Ако имаш въпроси, ще ми бъде приятно да ти отговоря.

   Лични впечатления от Мастерския курс на Норбеков
   Системата на Норбеков или смях в действие
   Оздравителен курс VIP2 на Норбеков
   Време – виждане – предназначение (Норбеков)
   Корекция на зрението по Норбеков… или ключ към душата?
   Системата на Норбеков – тренинг на сетивата
   Допаминът – хормонът на зависимостите

 2. stayko

  Здравей Мая, сайтът е невероятен. Преди няколко дни започнах да се занимавам със системата на Норбеков и съм ти безкрайно благодарен за видео серията и превода. Ще пиша по нататък дали имам успех. До тогава, сърдечни поздрави и всичко най добро! Стайко

 3. Мая

  Здравей, Стайко,
  Благодаря ти. Надявам се да споделиш резултатите си с нас тук 🙂

 4. Izi

  Zdraveite! Bih iskala da popitam crez sistemata na Norbekov moje li da se lekuvat kisti na iaicnici i problemi sas stomashno-crevnia trakt?Pozdravi!

  1. Мая Живкова

   Здравейте, да, могат да се лекуват тези заболявания.

 5. RedGeneral

  Здравей, Мая,
  Благодаря ти за хубавия блог и ценната информация. Купих си книгата на Норбеков за корекция на зрението. Искам да те питам колко време ти отнемат упражненията? На мен ми отиват към три часа на ден и наистина е трудно за работещ човек. Как се справяш?
  1. Сутрешни процедури и гимнастика, както е по книгата – 1 час.
  2. Фокусиране на близки и далечни предмети – два пъти дневно по 10-12 минути – 20 минути
  3. Загряващи упражнения за очи – два пъти дневно – общо 10 минути
  3. Работа с таблицата – два пъти дневно по 7-8 минути – 15.
  4. СОларизация на очите – 30 минути
  5. Дишане с очи – 10 минути
  6. Отпускащи упражнения – 10 минути
  7. Местене на усещанията (не всеки ден) – 10 минути
  Крада време, откъдето мога. Соларизацията я правя на спирката, докато чакам автобус. Дишането с очи в самия автобус на път за работа. Упражнения с таблица и фокусиране ги правя в обедната почивка. Но например сутрешната гимнастика не я спазвам стриктно. Редувам групите всеки ден.
  От около месец практикувам системата, свалил съм половин диоптър (от 2.5 на 2). Доста по-бавно е, отколкото обещава Норбеков, но самият факт, че има ефект ме кара да не се отказвам, докато още има шанс да се оправя.

  1. Мая Живкова

   RedGeneral,
   В началото упражненията ми отнемаха около 3 часа. После нещата започнаха да стават по-бързо и в момента мога да направя целия комплекс за двайсетина минути, с гимнастиката включително. Колкото повечетренираш, толкова по-бързо ще става.

   Желая ти успех 🙂

 6. мария

  Клиповете са на руски език..От къде мога да си намеря на български или изобщо има ли?
  Благодаря предварително

  1. Мая Живкова

   Не съм срещала клипове, преведени на български. За повече информация можете да се обърнете към организаторите на курсовете на Норбеков в България – norbekov.bg

 7. Цветелина Господинова

  преди години се излекувах от тежка депресия по системата на Норбеков.

 8. Димитричка Петрова

  Дали системата на Норбеков би ми помогнала за повишаване на дихателната ми способност?

 9. Тази система работи ли за повишаване на дихателната способност?

 10. Петрова

  Здравейте! Защо системата на Норбеков изключва хората със зависимости.Те най много се нуждаят от промяна на мисленето и работа върху себе си.

  1. Мая

   Петрова,
   Вероятно защото хората със зависимости нямат ясна преценка на ситуацията си и биха работили в посока на утвърждаване на зависимостта си, отколкото за доброто на тялото си. Това е само мое предположение.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.