за любовта

8. Системата на Норбеков: Как започваме и завършваме деня?

0

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Първо, обърнете внимание на стаята си – има ли достъп на свеж въздух.

При събуждането си се постарайте да имате налична гореща вода. Ако вечер поставите гореща вода в термос, на сутринта ще имате вода с температура, каквато ви е нужна – нито топла, нито изгарящо гореща, така че да бъде приятна за пиене. Защо? Нашата работоспособност, енергичност, имунитет и жизнените ни сили имат материален аспект, информационен аспект, емоционален аспект и аспект, който създава силата. В момента разглеждаме материалната страна – това, което влиза и излиза от нашето тяло. Въздух, вода, храна. Свежият въздух при събуждане, чрез белите дробове и кожата, създава усещане за бодрост. Към това добавяме вода – 100-200 мл топла вода, желателно е да е максимално чиста вода (не водопроводна). Ако възприемете навика всяка сутрин да изпивате по толкова вода, след 5-6-10 минути ще имате нужда ад освободите пикочния си мехур. Но едновременно с това настъпва и лека свежест. Към това добавете и дихателни упражнения за белите дробове – за 3-4 минути, но ще ви дадат много енергичност, много добро настроение. Към това добавете и жизнерадост, естествена приповдигнатост. Водните процедури са много важни. С влажна хавлия, напоена с гореща вода, преминаваме по цялото тяло. След това обтриваме цялото тяло с кърпа със студена вода и още веднъж обтриваме тялото с кърпа с гореща вода, до леко зачервяване.

Вечер – топъл душ. Създайте си навик за вечерен душ. Сутринните процедури създават бодрост, вечерният душ – състояние на умиротворение, снема нервното напрежение и създава предпоставки за дълбок сън.

Отделно ще засегнем въпроса за храненето. Препоръчително е да се консултирате с диетолог за преоценка и подобрение на хранителния си режим въз основа на възрастта ви, склонността ви към пълнеене или отслабване и т.н.

В течение на деня си създайте навика да отчитате осанката си, мимиката си, вътрешното си емоционално състояние. Осъзнато го управляваме, повишаваме и поддържаме, създавайки (изкуствено) състояние на леко щастие.

Успех!

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.