за любовта

36. Системата на Норбеков: Как да си поставим срок за оздравяване?

2

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

 

Продължаваме със сроковете за оздравяване – назначената от вас самите програма за изход от болестта. Молим ви да не допускате две основни грешки, които забелязахме въз основа на нашия опит.

Първата грешка е поставянето на такъв срок, на такава програма, която организмът просто не е в състояние да изпълни. Например „Искам да се излекувам от безплодие”. Срок на оздравяване – утре, вдругиден – раждане. Забелязахте ли несъответствието – процесът на бременността изобщо не е взет под внимание, изключено е естественото, природното развитие на плода в продължение на 9 месеца. Значи няма начин, по който организмът да ни достави дете на следващия ден според тази програма. По същия начин съществуват огромно количество болести, които организмът има нужда от време, за да отстрани.

Втората грешка е поставянето на програма, в която срокът за оздравяване е неопределен или е много дълъг – при което оздравяване също не настъпва.

Това са две крайности – поставянето на изключително кратък срок или изключително дълъг. Изберете средния път, златната среда. Срок от месец, два, три – но не година, не 10 години.

Никакви проблеми, никакви болести не степенувайте, не поставяйте на първи план, на втори, на трети или на десети план.

Работата върху всичко, което ви безпокои, започва едновременно. За всичко, което ви безпокои, поставете срок за изход едновременно. Започваме едновременно по всички параметри.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Специално зададох на преподавателите въпроса за сроковете на оздравяване, защото от една страна ми е ясно, че всеки процес изисква физиологичното си време, от друга страна преподавателите разказват за случаи, които очевидно не се развиват по физиологичните механизми, които сме учили в университета.

Така например Вадим разказа за слуай за две деца, на които белези изчезнали за минути, още в момента на медитацията. В края на упражнението детето отворило очи и възкликнало, че белегът изчезва, а Вадим видял как белегът „се всмуква навътре в кожата“ и за секунди изчезнал напълно.

Това очевидно напълно противоречи с физиологията на кожата – само епителният слой на кожата се обновява за 28 дни. Затова зададох въпроса за сроковете на оздравяване. Преподавателите ми отговориха, че е добре срокът, който си поставяме, да е реалистичен за самите нас – тоест, ако не вярваме, че е възможно един белег да изчезне за минути, може да си поставим и срок 28 дни, но срокът да е краен и не прекалено отдалечен във времето.

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
2 коментари
 1. Augusta

  В поставянето на срокове има голям смисъл – с тяхна помощ сякаш се програмираме. Разбира се, те не бива да бъдат нереалистични. Но какво значи нереалистичен? Мисленето на детето не включва периоди от бъдещето, детето живее в настоящето, и мощната енергия на младия организъм и необременен ум са направили така, че белегът да зарасне за секунди.
  За един възрастен опасността явно е в неопределните срокове, може би в резултат на инерцията и песимизма?
  Струва си да се замислим ,че всячески се стараем да пречупим тази енергия в децата (как? ами с приучаването им към неправилни модели на поведение, например), а после, вече възрастни, ние на свой ред се борим години наред, за да се освободим от тези модели.

  1. Мая

   Съгласна съм с теб.

   Интересното е, че когато сме притиснати от срок, винаги успяваме да свършим работа в наличното време – срокът мотивира и мобилизира организма.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.