за любовта

10 неща, които мъжете НЕ ИСКАТ да знаят за жените

33

Защо мъжете не разбират жените? Мъжете знаят, че жените са различни, но много мъже не желаят да полагат усилия, за да разберат в какво се състоят разликите и как да общуват с жените. Разбира се, няма начин един мъж да разбере напълно една жена (и обратното). Не е и необходимо. Ако един мъж уважава и цени една жена, той ще успее да разбере и всичко, което е важно за нея.

Но какво всъщност искат жените?

1. Романтика

Много хора поставят знак на равенство между любовта и романтиката. Мъжете знаят, че жените искат романтика, и разрешават въпроса с традиционен букет за 8 март, традиционен подарък за рождения ден и традиционна ваканция през лятото.

Тук с пълна сила важи правилото, че няма значение какво се прави, а как се прави. Мъжете измерват жеста с пари, жените – с емоцията, която долавят.

Ще се зарадва ли жената на букета, който мъжът й и поднася, връщайки се от любовницата си? Не. Веднага ще разбере, че нещо не е в ред. Може да не знае, че току що той й е изневерил, но ще усети фалшивостта на жеста.

Освен това, всяка жена възприема романтиката по свой начин. За една жена е романтика да получи стихове от любимия си мъж, а друга може да бъде отблъсната от това. Вашата жена е уникална и вие трябва да разберете какво е романтично точно за нея.

Към мъжете: Ако не правите нещо от сърце, лично за нея – по-добре не го правете изобщо.

2. Внимание

Вниманието е равно на любов. Човек може да проявява искрено внимание само към нещата, които са важни за него.

Жените, както и мъжете, искат зачитане на душевните си потребности. Много мъже смятат женските занимания и интереси за глупости и, ако изобщо си направят труда да се поинтересуват как върви, задават въпроса про форма. За мъжа е странно, че се е поинтересувал, а тя се е нацупила. Въпросът е зададен, но истински интерес липсва – жената интуитивно усеща липсата на интерес.

Към мъжете: Когато се обръщате към жената, правете го искрено – ако не правите нещо от сърце, по-добре не го правете.

3. Пари

Почти всички мъже, които познавам, вярват, че жените се интересуват от техните пари и приемат това за много болен въпрос. Аз лично познавам само една жена, която откровено заявява, че за нея парите на мъжа са определящо важни за една връзка, но дори и тя е влюбена в човек без пари – и го обича какъвто е. Ако жените се интересуваха само от пари, 95% от мъжете щяха да са самотници – а фактите показват друго.

Какво стои зад парите? Парите са символ на характера. Парите са изражение на приоритетите на мъжа и как той възприема реалната страна на живота. Парите са символ на независимостта.

Към мъжете: Парите, които изкарвате, са по-важни за вас, отколкото за нея. Ако изкарвате толкова пари, колкото бихте искали, ще бъдете толкова уверени в себе си, че няма да има жена, която да ви устои – не заради парите, а заради личното ви самочувствие.

4. Пенис

Мъжете са твърдо убедени, че размерът на пениса им е равнозначен на размера на личността им. Отново, не познавам нито една жена, която да е на това мнение.

В центъра на мъжкия свят стои сексът и неговият орган – но това е така само за мъжа. Жените нямат против големия размер, но ако обичат мъжа, приемат го какъвто е. В центъра на женския свят стоят чувствата, а не половите органи.

Към мъжете: Пенисът ви е по-важен за вас, отколкото за жената. Потърсете това, което е важно за нея – това са вашите чувства, а пенисът идва след тях.

5. Секс

Мъжкият идеал за сексуално общуване може да се види в един порно-филм. Женският идеал за сексуално общуване може да се види в сапунен сериал. Там, където е допирната точка между порното и сапунката, е реалността.

Мъжът има нужда от секс и това е основната причина да търси общуване с жената, която не разбира и която затруднява живота му. Жената има нужда от любов и нежност и това е единствената причина да търси мъжа, когото не разбира и който само усложнява живота й. Всъщност и двамата търсят пълноценно общуване, търсят интимност, търсят обвързване и условия за създаване на деца – но сексуалният подход е в природата на мъжа и чрез него той стига до емоциите, а жената обратно – тръгва от емоциите си, за да стигне до секса.

Жените изпитват удоволствие от секса, но за повечето жени това е така само с любим човек. Фактът, че няма мъже-проститути (доколкото ги има, те са изключение), показва, че за жените сексът не е толкова важин, колкото е за мъжете. Ако беше, мъжете нямаше да изпитват недостиг на секс. Сексуалното желание е природният трик, който свръзва мъжа с жената – но тя в това отношение е много по-независима от мъжа.

Към мъжете: Тайната към сексуалността на жената няма да откриете в порно-филмите – там са вашите фантазии. За да откриете нейните, трябва да я опознаете.

6. Вярност

Много мъже се самоопределят чрез броя на завоеванията си. Много мъже смятат, че могат да впечатлят жената с разкази за завоеванията си. Лично за себе си мога да кажа, че нищо не може да ме отблъсне повече в един мъж от това. Какво стои зад това?

Ниска себеоценка – мъжът има нужда от числени доказателства за мъжката си сила. Липса на самоконтрол – за жената това означава, че тя ще загуби вниманието му в момента, в който пред очите му се появи друга жена. А нито една нормална жена не би встъпила доброволно в харем. Харемите отново са израз на мъжките желания.

Към мъжете: Ако искате да направите добро впечатление на жената, забравете разказите за други жени. Жената цени верността и лоялността, а не високата бройка.

7. Физическа красота

Физическата красота има значение, но не определящо. За мъжете физическата красота на жените има по-голямо значение. И все пак външният вид има значение.

Мускулите говорят за сила на характера, за дисциплинираност, за самоконтрол – качествата, които жените харесват. Полът няма значение – грижата за тялото означава любов към себе си, а всеки човек уважава онези, които ценят себе си.

Зад спортното тяло стои спортен дух – това са мъжете, които могат да падат и да стават. Това са мъжете, които няма да се уплашат от трудния път към една жена – жената не може устои на мъжа, който е готов да се бори за нея.

Към мъжете: Ако смятате, че спортът изгражда тяло, сте наполовина прави – спортът изгражда и характер.

8. Споделяне

Мъжете смятат за признак на мъжество силата и мълчанието. Жените смятат за признак на мъжество емоционалната откритост. Жените са открити и имат нужда от емоционална връзка. Става въпрос за пълноценно общуване, в което всеки знае какво се случва с другия. Няма нищо по-болезнено за една жена от това да вижда, че любимият й мъж страда, а той да не й позволи да му помогне по някакъв начин.

Към мъжете: Емоциите са пътят към сърцето (и всичко друго) на жената.

9. Деца

Жените искат деца.

Жената има около 30 години, през които може да стане майка. В този период тя е здрава и привлекателна за мъжете. Създаването на дете е основен инстинкт на жената – това е и причината тя да търси връзка с мъж. Жената може да работи, да изкарва пари, да се грижи сама за себе си, да получава любов от близките и приятелите си – но не може да създаде дете сама.

Към мъжете: Ако не смятате да ставате баща на детето на една жена, не й губете времето. Жената има ограничено време, през което може да роди и отгледа дете.

10. Уважение

Всъщност, това е нещото, което наистина искат жените. Защото то включва всичко – вниманието, грижата, обичта, любовта, комуникацията, истинския интерес към партньора, пълноценното сексуално общуване, приятелството, изграждането на дом и семейство, създаването и възпитанието на деца – здравите духовни, емоционални и материални основи на връзката. Уважението е зачитане на цялостната личност на човека – без значение мъж или жена. Всяко отношение между хората почива на уважение, приемане и зачитане на партньора.

Ако не изпитвате уважение към конкретната жена или женския пол изобщо, жената ще усети това – по думите ви, по отношението ви, по езика на тялото ви, по погледа и изражението ви. Нито една самоуважаваща се жена не би останала с мъж, който не я уважава.

Към мъжете: Ако искате здрава връзка, приемете жената за равностоен партньор и й отдайте полагащото й се уважение.

Можете да харесате още
33 коментари
 1. скк

  Вие се изкарахте светици. Аз пък познавам себе си и мога да кажа, че жените в момента се интересуват повече от пари и по малко от чувства. повечето жени наказват мъжете който правят това което ги съветвате или с други думи колкото повече давате толкова сте по преебан.

 2. maya

  Хората уважават хора, които се самоуважават. Когато хората са емоционално зависими, когато пренебергевта своите интереси заради интересите на другия, тогава да – не се цени и няма значение човек колко прави.

  Щастливи сме само когато получаваме повече от човек, който истински ценим.

 3. rali

  Tolkova e vqrno vsichko napisano sqkash e Za men

 4. Любо

  Тия правила са от преди 20 години … В днешно всичките тия 10 точки за една жена са пари, пари и пак пари…. НЕ за всички но за по голямата част… Биха изтърпели всякакъв вид унижение, само и само да родят дете на някой чичко паричко за да си осигурят живота. ФАКТ е че един обикновен мъж който е възпитан, интелигентен и се отнася добре с жените няма да бъде погледнат от 90% от тях защото работи за средна заплата. ФАКТ е че ако сложиш тоя мъж до груб селянин, без обноски. който е тъп като пън, но му е провървяло в живота или е мамино синче с парички.. жените ще изберат точно него…

  1. Мая Живкова

   Любо,
   Не е важно дали мъжът е възпитан или интелигентен, това не са определящи фактори. Определящо е дали има мъжко сексуално излъчване. Дали създава у жената усещане, че може да я защити във всякакви ситуации. Дали може да доминира над нея – характерово, тоест – дали има по-силен характер. Това са важните неща. Ако жената открие това у един мъж, ще бъде склонна и да прости някои недостатъци. Ако не го открие, няма да приеме и всички хубави качества. Има жени, които ви привличат сексуално, и жени, които не ви привличат, нали? Тези, които не ви привличат сексуално, каквото и да направят за вас – вие няма да се влюбите, няма да ги пожелаете, няма да създадете връзка или семейство с тях. Разликата между мъжете е като между Харисън Форд и Джъстин Бийбър. За да ме разберете, разликата при жените е като е между Скарлет Йохансон и Сигърни Уийвър или Деми Мур. Това е цялото тайнство. Женственост и мъжественост. Парите са допълнителен атрибут на смелите и предприемчиви мъже.

   И не си заслужава човек да се ядосва на жените и мъжете. Достатъчно е да поработи върху себе си, за да засили своята мъжественост или женственост. Това променя коренно отношението на другия пол.

 5. Javor

  Половината са пълни глупости. Наскоро слушах как Митьо Пищова се хвалеше, че е спал с над 3000 жени. Аз лично трудно мога да си представя по-противен плужек от него. Дали има „мъжко сексуално излъчване“? Може като мъж да ми липсва интуиция, ама не долавям грам такова. А той далеч не е единствения пример. Той е еманацията на мокрите фантазии на хилядите златотърсачки. Статията е меко казано наивна.

  1. Мая

   Javor,
   Отношенията между хората са или социални, или икономически. Този сайт е насочен към нормалните човешки отношения, а не към покупко-продажби. Мъжете винаги ще търсят лесен секс и винаги ще има жени, които ще им продават секс – но това не изчерпва човешките отношения. Има и хора, които създават връзките си върху друга основа – и те не са по-малко от търговците на секс.

  2. Javor

   Със сигурност са по-малко, като гледам цифрите около себе си. А и няма как да е иначе. У жената е генетично заложено да търси сигурност – финансова и всякаква друга. Съвременното общество обаче в общи линии гарантира тази сигурност на всички. Жените не се чувстват заплашени, та да се налага някой да ги защитава и това им дава свобода. Единственото, което им липсва са парите, за да могат да живеят както те си искат и знаят, та за това и търсят пари – лошо няма. Дразнещо е само, че се опитват да го маскират като чувства и романтика.

 6. Мария

  Целия сайт ми допадна страшно много, точно защото касае нормалните човешки отношения и чуства.Кратко , ясно и вярно дефинирани.

 7. Ани

  Към javor:
  не мога да се въздържа.
  Javor, това че ти си срещнал такива жена или срещаш непрекъснато такива,
  означава само че ти привличаш този тип.
  Въобще не си наясно по темата :ПАРИ. За да разбереш статиите на Мая, чети и коментатите след тях, обаче по 6-10 пъти на ден.
  След това всичко ще ти се изясни.
  Щом си в този саит и пишеш и коментираш, значеи трябва още обучение.

  1. Javor

   Срещал съм жени всякакви и определено не привличам този тип. Напротив, отблъсквам ги, защото не обичам златотърсачки. Отдавна внимавам да не допускам боклуци в живота си. Говоря статистически, не оплаквам личната си история.
   Не съм си позволявал да анализирам участниците в разговора, не си го позволявай и ти. Нека не персонализираме темата, няма да е приятно за никого.

 8. Ани

  Към Мая,
  Мая, според теб мъжете кой тип предпочитат: Скарлет Йохансон или Деми Мур. Занач, че ще ми обясниш че зависи от типа мъж, но би трябвало да има % повече от едните.
  И още нещо: ти от кой тип се определяш?
  Аз мисля че типа Деми мур повече отстоява себе си, може да казва „не“, себеуважава се повече и е по-малко склонна на компромиси със себе се, но си мисля че мъжете харесват сладникавата, олекотена меденка.

 9. Ани

  И последен въпрос към Мая,
  възможно ли е да да развиваме женствеността си , ако сме вече сме развили повече мъжки качества в себе си? Не се ли получава сблъсък между двете, как да сме хем женствени( усмихнати, благосклонни, добрички,, прощаващи) аз това разбирам под женственост, и в същото време: сериозни, отстояващи принципите си, критични, абе хард рок жени
  мерси МАя

  1. Мая

   Ани,
   И жените, и мъжете имат различни предпочитания, когато става въпрос за секс/неангажираща връзка или за семейство.

   Когато става въпрос за секс, мъжете предпочитат по-разкрепостени, по-сексуални, по-авантюристични жени. Но, разбира се, не се женят за такива жени. Женят се за по-консервативни, по-изискани, по-скромни, по-конролируеми, дори по-малко красиви жени. За да имат сигурност, че тяхната жена ще си остане тяхна жена. Има едно малко изключение – някои по-богати мъже си избират по-лъскави жени като трофеи – като добавка към лъскавата фирма, лъскавата къща и лъскавата кола. И ги подлагат на невероятен тормоз, смачкват ги психически, за да са сигурни, че тези жени няма да имат смелостта да започнат връзка с някой друг.

   По същия начин жените биха избрали за секс или авантюри някой мачо тип, но не биха се омъжили за човек, който всеки ден ще бъде и с други жени. За семейство жените избират по-обикновени, по-малко сексуални, по-контролируеми мъже.

   И това никога няма да се промени. Защото природата ни ни кара да харесваме най-добрите представители на другия пол – но тях ги харесват всички, те имат избор, те не могат да бъдат контролирани, те не предлагат сигурност. А ако искаме да сме спокойни, че нашият партньор завинаги ще остане наш, трябва да понижим критериите. И обикновено хората избират партньори, които са зависими от тях по някакъв начин. Затова и богатите мъже не са жертви на красивите млади жени – напротив, те си купуват младост, красота, енергия срещу парите, които са изкарали с труда си. И често това е сделка, която устройва и двете страни.

   Що се отнася до примера с Деми мур и Скарлет Йохансон – те са различни само привидно. И двете са силни жени, богати, независими. Но Скарлет има по-нежно излъчване. Разбира се, не вярвам Деми Мур да е останала без мъж до себе си, но повечето мъже биха предпочели Скарлет.

   Що се отнася до женствеността – всяка жена я има в себе си. Но тя се проявява само при наличие на по-силна мъжественост.

   Преди година срещнах мъж, който много упорито започна да ме ухажва. Този мъж беше военен, ходеше на мисии, имаше опасна работа, беше прострелван, бил е на косъм от смъртта. И наистина много ме харесваше. За първи път през живота си с него аз се почувствах наистина жена. Можех да флиртувам, да кокетнича, да капризнича – и той не се чувстваше застрашен от това, а напротив – това го радваше. Аз с него се държах по коренно различен начин, отколкото във всичките си останали връзки. И тогава разбрах, че в нас има всичко – а партньорът ни вади определени неща от нас. Ако той е затворен, създава дистанция – ние също се държим дистанцирано. Ако той е отворен, позволява и на нас да бъдем отворени. Ако ни приема, можем да разкрием повече от себе си. Ако е критичен, ние се затваряме и се контролираме. Ако е мъжестевн – ние автоматично започваме да се държим женствено. И за мен най-важното днес в една връзка е как аз се чувствам с един човек. Ако харесвам как се чувствам, то значи човекът е добър за мен. Ако се чувствам унисекс или момче за всичко – изчезвам веднага. Защото желая да се чувствам като жена. Това е най-хубавото усещане за мен.

 10. Мая

  Явор,
  Винаги ще има мъже, които ще използват жените за секс, и винаги ще има жени, които ще се възползват от по-богатите мъже, за да си осигурят спокоен живот. И това не е най-лошото – винаги ще има мъже и жени, които ще лъжат, ще крадат, ще убиват. Докато не осъзнаят – всеки за себе си, че това носи лоши последствия. НО – има и други хора. Има хора, които желаят да бъдат почтени и основават отношенията си на тези принципи.

  Що се отнася до парите, жените, както и мъжете, имат избор – да работят или да продават секс. Някои избират едното, други – другото. Щом срещнете една жена, вие веднага ще разберете от кой тип е тя и дали я искате в живота си.

  Когато завърших средното училище (Икономически техникум), тръгнах да си търся работа. Имах някакви познания, владеех езици, работех с компютър. Тоест, достатъчно, за да си намеря една секретарска работа. Никой не се интересуваше от уменията ми – ходех на интервюта и получавах работата, ако човекът отсреща ме харесваше за секс. Веднъж ми се обади жена и аз си отдъхнах. Оказа се, че е лесбийка и също търси секс. Тогава реших, че ще направя всичко възможно никога повече парите ми, животът ми да зависят от секс. Започнах да давам уроци по математика на ученици, изкарвах си достатъчно пари и имах достатъчно време, за да се подготвя за кандидатстудентските изпити. Днес работя на две места и работя много, но съм независима от претенциите и желанията на другите хора. С моите приятелки нещата стоят по същия начин. В моята среда няма жени, които се продават. Зная, че съществуват такива, но те са някъде другаде.

  В същото време наблюдавам тенденция все повече мъже да избират този модел на живот – да бъдат издържани от по-възрастни и не особено привлекателни жени.

  Така че смятам за лично решение на всеки човек – мъж или жена, дали ще работи и ще създава нормални отношения с другия пол или ще използва човек от другия пол с някакви други цели.

 11. narcis

  Мен пък ме привличат сексуално тъкмо консервативните жени, а авантюристките, не.
  Мая, сподели моля те за развитието на мъжественноста освен блъскането във фитнеса

  1. Мая

   narcis,
   Разбира се, хората имат различни ценности и различни вкусове. Но като цяло мъжете харесват едни и същи неща в жените, а жените – един и същи неща в мъжете. Поне по мои наблюдения начинът на живот в най-голяма степен се отразява на мъжествеността на мъжете (или на това, което наричаме мъжественост). Всичко, което изгражда силен характер, е голямо предимство за мъжа, защото жените това търсят в мъжете. Преодоляването на предизвикателства, развитието, социалният успех, който е свързан с това – това са все качества, които природата цени (чрез избора на жената). Бих допълнила и по-засилена връзка с реалния живот и по-голямо дистанциране от вируталните и декоративни дейности.

   Само един пример. Имам един приятел, който е военен, но се занимава с канцеларска работа. Отвреме на време ходи на учения. Той е миловиден и добричък по принцип и няма успех с жените. Само за две седмици на военно учение на НАТО миналата година заедно с чужденци той се върна коренно променен. Имаше съвсем друго излъчване, по-мъжко. След около две седмици, прекарани тук в обичайната му среда, пак си стана миличък и добродушен. Ако се занимаваш с мъжки дейности регулярно, това ще се отрази в цялостното ти излъчване много скоро.

   И тази статия също е отговор на твоя въпрос.

 12. Shreek

  Мая. Имам един коментар относно мъжествения военен, и немъжествения военен, но ще започна с едно предисловие:

  – Героите просто си вършат работата.

  Това е цитат от един анимационен филм, и в същото време това е фраза едновременно вярна, и в същото време много сериозно подминавана от хората.
  Не всичко, което трябва да се свърши е агресивно, конфронтиращо, мъжкарско ако щеш… но на този свят има огромно количество неща, които само истински мъж би направил, и в същото време те са крайно немъжкарски.
  За справка гледайте Великолепната седморка. Безкрайно стар уестърн, в който седем стрелци защитават едно село от бандити. Три хлапета непрекъснато ходеха след един от стрелците, и му обясняваха, че бащите им са мухльовци, а те, стрелците, са истинските мъже. Когато го простреляха, той им каза, че в същност истинските мъже са бащите им, които носят отговорност, които ден след ден влачат монотонната, тежка, и неносеща слава работа, а те, стрелците, са хаймани, които в същност са избрали безотговорен живот.

  Е… този точно тип отговорни мъже не привлича масовият тип 30-годишна жена, такава, каквато е тя сега. Тя е привлечена от мъжкарите, които се бият, които отиват на военни мисии, които рискуват да срещнат смъртта – това наистина е възбуждащо, но дали с това може да се живее 30-40 или повече години?

  Колко време му трябва на човек да прегори, когато непрекъснато трябва да трепери за човека до себе си, и да няма сигурността дали всеки един ден няма да го изненадат със съобщението, че човека е загинал някъде на майната си?

  Ще кажете – значи просто не си го обичал достатъчно, но тези, последните думи, са една грозна манипулация от типа на „Ако не правиш секс с мен, значи не ме обичаш.“.

  Много още мога да напиша, но не е нужно. Който има достатъчно в пипето вече ме е разбрал.

  1. сашо

   Точно така е, а може би този тип жени тайничко искат мажа да е далеч от тях рискуващ живота си. Така хем ще се кичи с неговата „славна“ дейност и ще имат финансова полза, хем ще имат свободата си!. мъж никога не би се льскал и поискал подобно нещо от жена пък било то само в представите си. В такъв тип представи винаги има нещо нечовешко и извратено.

  2. Мая

   Shreek,
   Хубаво е, че споменаваш поемането на отговорност, защото това е едно от най-важните качества, които жените харесват в мъжете. Но то не е достатъчно. То е просто едно наистина страхотно качество, което гарантира сигурност, и всеки – мъж или жена, би искал да има отговорен партньор.

   Сексуалното привличане обаче е отвъд това.

   За съжаление пълният комплект от идеални качества не гарантира сексуално привличане, както и наличието на ужасни качества не понижава сексуалното привличяне, когато го има.

   Сексуалното привличане се основава на качества, които са ценни за природата, за оцеляването на живите същества и те са заложени много дълбоко в инстиктите ни – здраве, сила, красота, агресивност, бързина. Това е фундаментално и не зависи нито от логиката ни, нито от желанията ни. Когато срещнем партньор, притежаващ тези качества, забравяме и себе си, и сигурността и просто се отдаваме на инстинктите си. И мъжете, и жените го правят. И съм сигурна, че всеки го е изпитвал. Да – не винаги можем да задържим тези хора, не винаги можем да създадем семейства с тях, но създаването на деца с такива хора е изпълнение на нашата биологична роля. А децата се отглеждат – познавам толкова много самотни майки, които се справят чудесно. В крайна сметка добрите гени преминават в поколенията, а удобството на конкретния човек явно е извън целите на майката-природа.

   Да обвиняваме жените и мъжете, че следват инстинктите си, е безсмислено. Нормалните мъже и жени винаги ще го правят и ще създават здрави и красиви деца.

   Това, което зависи от нас е да бъдем по-добри партньори за хората от другия пол. Най-важното качество, което хората търсят в партньора си, е здравето. Здравето е красота, здравето е сексапил. То се проявява по много начини – силни мускули, стегнат корем, гъста коса, здрави нокти и т.н. Цели индустрии е създал човекът с цел да ИМИТИРА тези качества, за да стане по-привлекателен. А всъщност е достатъчно да се грижи за здравето си. Фитнес-залата може да замести всички салони за красота, фризьори, козметици, пластични хирурзи.

   Що се отнася до „мъжкарите“, които ходят на мисии. Това, че ходят на мисии, не ги прави мъже. Характерът им ги прави мъже и заради характера си те ходят на мисии. За да отиде човек на мисия, трябва да е физически здрав и трениран. Тренираността изисква доста физически и волеви усилия – това е характер. Смелост да рискуваш живота си. Увереност в собствените си сили (никой не отива, за да умре – и повечето се връщат живи). Психическа сила. Това са качествата, които притежава мъжът, който отива на мисия. Коя жена не би желала такъв мъж да е баща на детето й?

   Аз съм имала връзка с такъв човек – тук отговарям и на сашо. Не съм искала от него да ходи на мисии. Всъщност, не съм го познавала, когато той е избрал професията си. Но много му се възхищавам за това, което прави. Много харесвам точно тези качества, които описах по-горе. Не съм се и опитвала да го спирам – не защо искам да умре и да се кича със славата му, а защото точно този негов характер го прави страхотен мъж и аз го харесвам какъвто е. И бих имала дете от такъв мъж, дори той да не е до мен.

 13. сашо

  Дрън, дрън. Както винаги на дневен ред е вечната женска манипулация с наблягане на чувствата, но крайната цел са всякакви удобства т.е пари. На жените постоянно им пари под задника и въобще не си губят времето да се занимават и чакат някой който не вади достатъчно пари / т.е винаги трябва да печели повече от тях самите/. Всичко е интерес и търговия – коя ще успее да се продаде най – успешно. Това е истината, всичко друго е къде по-груби , къде по- префинени манипулации по пътя към истинската цел. То си е като на война, ако искаш да заблудиш противника му мяташ димка 🙂

  1. Мая

   сашо,
   Аз съм авторът на тази статия и те уверявам, че сама изкарвам парите си и никога мъж не ме е издържал – и не търся това в мъжете. Така че не е възможно да съм написала тази статия с цел манипулация тъй като нямам за цел да придобивам ничии пари. Обратно, моята цел е да бъда финансово независима.

   Сега за чувствата. Да, чувствата са най-важни. Чувствата показват на човека кое е добро за него и кое – не. Когато човек получи нещо, от което се нуждае – физически или емоционално, той изпитва хубави чувства, които му показват, че всичко е окей. Когато човек има неудовлетворени нужди, той изпитва негативни чувства.

   Затова всеки нормален човек се стреми да удовлетворява нуждите си и да изпитва положителни чувства. Това се отнася и за мъжете, и за жените.

   За да не бъда голословна, ще ти дам пример. Какви чувства изпитваш, когато току-що си правил секс с жена, която харесваш? И какви чувства изпитваш, когато току-що те е отхвърлила жена, която харесваш? Аз отстрани мога да кажа, че ти искаш само удобството си – тоест, секс с красива жена. Но ти знаеш, че в тази ситуация има много чувства – ако те пожелае страхотна жена, ти се чувстваш страхотен мъж, това те кара да искаш да бъдеш още с нея, да се грижиш за нея, да я имаш до себе си. Но в крайна сметка всичко опира до това КАК ТИ СЕ ЧУВСТВАШ, когато тя е с теб. Всичко опира до теб. Тя е страхотна сама по себе си, но ако не е с теб, ако е с някой друг – ти не се чувстваш много щастлив от това, че тя е страхотна; всъщност, не те грее. Щастлив си, когато е с теб и се грижи за твоите нужди. Това си е обикновен егоизъм – и да, той е нормален. Всички хора сме такива. Всички се грижим за собствените си нужди и за хората, които удовлетворяват нуждите ни и ни карат да се чувстваме добре. Наричаме го любов. И наистина изпитваме любов.

   Когато една жена удовлетвори нуждите на един мъж – емоционални или физически, той изпитва позитивни чувства към нея. Влюбва се.

   Когато един мъж удовлетвори нуждите на една жена – емоционални или физически (под формата на всякакви удобства, дом, семейство, деца, сигурност) – тя изпитва позитивни чувства към него. Тя го обича.

   Много мъже и жени попадат в клопката да очакват да бъдат „обичани такива, каквито са, заради самите себе си“. Те не искат да дават на партньорите си секс или обвързване, дори нарочно, за да ги изпробват. Звучи чудесно. Ако човек може да обича другите хора „такива каквито са“, може да очаква да попадне на партньор, който да го обича по същия начин. Но моите наблюдения показват, че това реално не съществува в света на хората.

   Това е всичко.

 14. Саша

  Стига с тея сексуални привличания,сексове.Мъж не се избира в леглото.В леглото се избира плейбой.
  Жените искали мъж със силен характер-ти сериозно ли? Дай да му сложим малко татуси,да го изрусим направо.Аз си имам НОРМАЛЕН мъж, с нормален характер и в леглото не искам ми сваля звезди.Това сегашното поколение прекалено много порно филми гледа.Ама хак им е,нека си обират болестите.Всеки си преценя.
  Той си иска редовно секс,аз винаги му давам.

  Сега за парите-един мъж трябва да може да осигури семейството.Точка.Аз ли ще го осиновявам?Не ми трябва мъж,който да седи безработен и вкъщи да гледа мачове.Защото ако свършат парите,проблемите в леглото ще са едно от МНОГОТО проблеми.

  1. Мая

   Саша,
   Сексуалното привличане ни показва кои партньори са подходящи за нас – генетично и емоционално подходящи. Сексуалното привличане осигурява емоционалната връзка между мъжа и жената. И не става въпрос за порно. Без сексуално привличане бракът се превръща в сделка. Разбира се, и това е вариант – подходящ за някои хора, неподходящ за други.

 15. DDD

  Не съм срещала по-голяма глупост от написаното в 9-та точка. Ако авторката се чувства, като крава за разплод, моля да не причислява и други в това число.
  Искам също да я попитам, кое според нея ограничава времето на жената, през което може да роди и отгледа дете? Кое го ограничава повече от това на мъжа?
  Вероятно авторката не е запозната със съвременните технологии и методи и тази статия ехти от палеолита.

  1. Мая

   Теодора,
   обидите на този сайт не са позволени (и интернет не е анонимно място).

   Авторката има медицинско образование и знае неща, които немедиците не знаят. Например, че всяка клетка има програмирана смърт – след определен брой съкращения или след определено време. Затова тялото остарява и умира. Затова хипофизата започва да отделя все по-малко хормони с времето и затова яйчниците спират да подготвят яйцеклетки за оплождане. Менопаузата е реалност, а не фантазия на авторката. Новите технологии се основават на естествените процеси и могат да заобиколят някои нарушения – например запушени маточни тръби. Но не могат да накарат хипофизата на 50-60-70-годишна жена да функционира като хипофизата на 20-годишна жена. Когато хипофизата спре да създава подходяща хормонална среда в тялото, новите технологии са безсилни. Все едно да посадите цвете върху бетонна плоча.

   При мъжете половата функция също намалява, но не спира рязко и напълно до много по-напреднала възраст. Освен това към мъжкото тяло няма изискване да износва и да ражда дете. Един мъж на 70 и жена на 20 могат да си родят дете, жена на 70 и мъж на 20 – почти невъзможно. И това не е според мен, а такава е реалността (дори да не ни харесва).

   Поздрави.

 16. DDD

  Само се надявам да не попадам на лекар с „медицинско образование“ като на авторката…
  Напълно ясно ми е какво сте си мислела пишейки 9-та точка, не беше необходимо от обяснения. Но защо в отговора отново не са взети предвид съвременните технологии и методи, които вече споменах. Те дават възможност на жените да имат деца и на 70, щом желаят. Друг е въпроса дали това е етично и хуманно, но това се отнася и за мъжете канещи се да станат родители на тази възраст.
  Щом обидите в сайта ви са забранени, не обиждайте жените с изказвания оприличаващи ги на разгонен добитък!

  1. Мая

   При още една обида ще бъдете блокирана на този сайт.

   Ще ви бъда благодарна да ни осведомите за манипулациите, която позволяват масово на 70-годишни жени да раждат деца. Дайте ми доказателства и ще призная, че съм сбъркала.

 17. DDD

  Ето един пример:
  http://nova.bg/news/view/2016/05/10/147369/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-70/
  Няма как да бъде масово, защото не е етично и хуманно спрямо детето, както споменах. Но е факт, че е напълно възможно и осъществимо.
  Така че думите ви са леко казано обидни и сексистки.

  1. Мая

   Нямате никакви доказателства, че тази история е вярна. Ако е вярна, тя е огромно изключение. И не смятам думите си нито за обидни, нито за сексистки. Вие го приемате така – вероятно поради някаква причина. Това е реалността (на мен също не ми харесва, както и много други неща в живота, но се опитвам да не бягам от нея).

   Разбира се, всеки е свободен да вярва на каквото иска.

 18. Joro

  Мaя нормaлно ли е женa ми все дa се измъквa от темaтa зa сексa под предлог, че е изморенa. Другото което ми е интересно нормaлно ли е кaто я погaля вечер дa кaзвa дa не я притеснявaм, тa тя ми е женa, aко нея не притеснявaм при комшийкaтa ли дa отидa. Нормaлно ли е дa искa дa спя в отделнa стaя a не при нея и детето зaщото съм хъркaл, aми дa отиде при мaйкa й дa не и хъркa. Мисля че всичките ми дертове идвaт от тъщaтa с коят се скaрaх дa не ми комaндвa семейството.

 19. Стан

  След като вече знам това което НЕ ИСКАМ да знам, няма смисъл да търся жена. По-добре да си одъртея самотен, отколкото да се преструвам пред една жена че изпитвам всички тия емоции и радости! Ако човек трябва винаги да е искрен в чувствата си и в изразяването си, не си представям как би сполучил и един брак!
  Благодаря за отправната точка!

 20. Петър

  „Бих допълнила и по-засилена връзка с реалния живот и по-голямо дистанциране от вируталните и декоративни дейности.“ – Бихте ли пояснили?

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.