за любовта

58. Интуицията в любовта: Семейните ритуали

0

 Интуитивно изграждане на любовната двойка

Най-важната функция на интуицията е да запази индивидуалността на всеки от партньорите и да съблюдава променящите се граници между тях. Интуицията допуска, че двойките и семействата имат собствена представа за ценностите на всеки отделен член и усилва съгласуваността между членовете на връзката/семейството. Приемането на различията укрепва връзката между тях.

Различни ритми в отношенията

Интуицията е много полезна в създаването на ритъм на семейния живот, който съобщава за предпочитанията на всеки от членовете на семейството и обслужва потребностите на семейството. Обърнете внимание кое време от денонощието и кои проблеми са най-стресови за вашето семейство. Задайте си въпроса: „Какво може да накара всеки от моите близки да възприеме тези стресови моменти като нещо забавно и дори полезно?”

Позволете на интуицията си да ви даде информацията, която може да ви помогне да намерите отговор на този въпрос. Ще забележите, че решенията може да се окажат много прости. Предлагам ви всеки път да разглеждате само по един въпрос, за да успеете да оцените отговора. Това се отнася и до изпълнението на ритуалите, например празници, и до незначителни събития, когато оставате сами вкъщи след тежък работен ден. Това ще ви помогне да организирате живота си така, че да освободите време за най-важните неща за самите вас и семейството ви.

Например, за да се отпусне, вашият партньор може да се нуждае да погледа телевизия след работа. Това може да съвпада с времето, когато вие имате нужда да поговорите за събитията от изминалия ден. Ситуацията може да се разреши по следния начин: предложете му да му направите разхлабващ масаж на краката или главата и междувременно да му разкажете за своя ден. След известно време този навик може да стане част от ежедневния ви живот и да ви доставя радост.

Тези малки ритуали, подпомагащи сближаването ни, могат да се използват в качеството на поддържаща сила в трудни моменти. Така например, аз разговарям с моите приятели само на кафе или чай.

Вие със сигурност изпълнявате определени ритуали с различни хора. Когато те се нарушат, това означава, че в отношенията ви са възникнали проблеми. Когато това се случи, е настъпил момент да разрешите проблем в отношенията си или в собствения си живот.

Изграждане на приятни интуитивни ритуали

Често чувам хората да се оплакват, че им се налага да посетят своите близки при наближаване на голям празник. Най-важният въпрос, който може да бъде поставен пред интуицията тук, е: „Как да направим така, че общуването ни да ни донесе повече радост?” Един от въпросите, които вълнуват всеки човек, е: „Как да направя така, че чрез обединение да постигна по-добър живот?” Нищо не се случва от само себе си, така че всичко зависи от вашите лични усилия. В общуването е необходимо да съблюдавате потребностите на всеки човек. Тази идея е много по-проста, отколкото ви се струва, особено ако позволите на интуицията си да ви предложи решение.

Ние често създаваме негативни семейни ритуали, без дори да осъзнаваме това. Например, събуждаме се първи и започваме да работим. Когато партньорът ни се събуди, ние вече сме гневни и обидени. Конфликтите отнемат много енергия. Променете това, което можете, и подобрете това, което не можете да промените. Опитайте се да промените поведението си така, че да доставите удоволствие на себе си. Търпението и разбирането ще ви помогнат да поддържате контакт с партньора си. Почти винаги можете да откриете златната среда.

Когато потребностите ни се променят, възникват ритуали. Целта винаги остава една и съща – да се концентрирате върху отношенията си и общото удоволствие. След известно време приятните навици се превръщат в ритуали, които поддържат връзката между вас и семейството ви. Няма значение дали разполагате с 2 минути или 2 часа сутрин, намерете време за своето семейство, така че на всички да стане ясно, че ви обвързват общи връзки.

Интуиция и възпитание

Веднага след раждането на сина ми ме споходиха две мисли. Първата – удивление от това как веднага заобичах този непознат, който току-що се беше появил в живота ми. И втората – отрезвяващата реалност, че неговите потребности са част от моя живот.

Ако имате дете, то, разбира се, заема най-важната част от живота ви. Основните потребности на детето не могат да чакат. В живота ви съществуват и други неща – съпруг, приятели, работа, необходимост да се грижим за тялото си – и всичките изискват вниманието ви, но нищо не предизвиква усещането за такава крайна необходимост, както детето.

Винаги можете да намерите възможност да доставите радост и на себе си, и на своето семейство. Затова трябва да откриете това, което всички харесвате. Разбира се, има неща, които изискват усилия, но ако се концентрирате върху това, което ви прави по-щастливи от всичко, останалите занимания могат да станат приятни. Скоро ще забележите, че растете и се променяте заедно с детето си. Ако се отнасяте към своя живот както към семейния, без да се подчините напълно на изискванията на своето дете (дори ако това ви доставя много радост), ще получите положителен резултат. Да предположим, че вие общувате с приятел, а в същото време детето ви прави първите си самостоятелни стъпки. Най-добрата реакция на това е да го поздравите за независимостта, а то ще бъде гордо от това, че вярвате в него.

Семейството – това е кръгът от приятелите ви, които ви обичат

Семействата, подобно на обществата, функционират най-добре, когато всеки поема своята отговорност. Обединението в работата възниква тогава, когато всеки член изпълнява своята работа и допринася за развитието на семейството с това, с което може, а приема това, от което има нужда.

Не забравяйте празниците

Отговорете на следните въпроси:
• Има ли неща, за които да бъда благодарен/на днес?
• Какво добро съм направила за себе си и за другите хора?
• Как отпразнувам радостните събития?

Трябва да намерим начин да получаваме удоволствие от нашите ежедневни задачи. Забелязвайте, празнувайте всеки момент от живота си. Използвайте паста за зъби, която харесвате. Ако все още търсите човека, с който да споделите любовта си, правете го по начин, който ви доставя удоволствие.Ако имате близки отношения с някой, постарайте се да намерите начин да се порадвате заедно на нещо в ежедневието. Освен това, не забравяйте да хвалите себе си.

Любовта започва отвътре – химически, несъзнателно, емоционално, физически и интуитивно. Когато химическите процеси от началните стадии на влюбеността престанат да действат, само собственият опит, свързан с поддържането на приятните преживявания, може да ни помогне и в лоши, и в добри времена.

Помнете:
• Всеки ден от живота си посвещавам на удоволствието и любовта
• Зная как да получа интуитивна информация за себе си и за другите хора
и мога да отправям телепатични съобщения, които съответстват на моята цел в любовта
• Зная какво искам в любовната си връзка и зная какво мога да предложа
• Всеки ден извършвам активни действия, които ми напомнят за моята цел
• Започнах да освобождавам пространство за любовта в своя живот
• Активно създавам нов модел на вътрешния си живот и се справям със скритите
проблеми, възникващи в любовните ми отношения
• Активно създавам нов модел на външния си живот, изучавайки, включително интуитивно, своите отношения с околните хора
• Поддържам приятелските си и другите важни отношения
• Започвам да развивам група за поддръжка, която да ми помогне по пътя към любовта
• Използвам своите навици за общуване със своя партньор (и други приятели)
и при разрешаване на проблемни ситуации
• Радвам се на съществуването на нашата двойка, но се старая да запазя своята индивидуалност

12345678910111213141516 |  18192021222324|25262728293031323334353637383940414243444546 | 4748495051525354555657 | 58

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.