за любовта

57. Интуицията в любовта: Установяване на границите във връзката

0

Вие държите ключа към любовта

Ще си позволя да ви дам един съвет: не си позволявайте да губите това, което ви доставя удоволствие. В известен смисъл кръгът се затваря – вие започнахте пътешествието си към любовта със съзнателно култивиране на удоволствие. Сега, с помощта на хора, които ви доставят удоволствие, вие сами ще си създадете обкръжение, което ще поддържа любовта във вашия живот.

Това е последното препятствие пред любовта, дори пред най-силната и стабилната любов. Встъпвайки в нови отношения, с нов партньор, ние понякога забравяме за приятелите си и заниманията ни, които ни развиват като личности. Както вече казах, и най-прекрасните отношения не могат да удовлетворят всичките ви потребности и потребностите на вашия партньор.

Вашият партньор трябва да знае, че вие не подценявате неговите достойнства, ако поддържате собствените си интереси. И двете страни във връзката трябва да се погрижат да създадат баланс между дейностите, които ги обединяват, и индивидуалните им занимания, които са отвъд границите на отношенията им.

Установяване на границите – встъпвайки в съюз с партньора си, опитайте се да запазите своята индивидуалност.

Това е последният кръстопът. Първите два кръстопътя се отнасяха до неочаквано възникващи проблеми, свързани с любовта и отношенията, и проблеми, свързани със склонността ни да забравяме приятелите си, когато имаме връзка. Третият проблем е установяването на границите – запазването на своята индивидуалност.

Вие се влюбихте поради удоволствието, което дава любовта. Сега, когато имате любовта в живота си, се сблъсквате с проблема да споделяте взаимното удоволствие и същевременно да не се отказвате от това, което лично на вас доставя удоволствие. Това става още по-трудно, когато трябва да съгласувате своите желания не само с любимия човек, но и с децата и другите членове на семейството – подобни проблеми съществуват във всички отношения.

Отношенията са подобни на клетките в живия организъм – от една страна това е отделен свят, но в същото време е част от големия свят. За да не си отиде любовта, ние непрекъснато трябва да си напомняме да получаваме удоволствие, но при това да не забравяме и отношенията си и потребностите на любимия си човек.

Когато се превърнете в част от двойка, най-важната задача пред вас е да установите граници на основата на взаимно уважение.

Двойките често допускат грешката да се концентрират върху това, от което се нуждаят като двойка, изключвайки индивидуалните си потребности. Този подход може да работи известно време, но рано или късно личните ви потребности ще ви напомнят за себе си. И тогава ще ви се наложи да направите избор – да ги потиснете в себе си (което няма да помогне за дълго) или да съобщите на партньора си за тях. При това трябва да знаете съвсем точно какво ви е нужно и какво ви липсва.

Възможно е да не ви допадат някои от неговите приятели, а на него да не се харесват вашите. Може някой от вас да пожелае да поразмишлява върху собствените си чувства, без да ги споделя с другия. Можете да използвате интуицията си за това да разберете кога партньорът ви не е склонен да споделя мислите си. Отношенията, в които се съблюдават границите на партньора са отношенията, в които не е нужно да се защитаваме и да се дистанцираме един от друг, за да усетим своята индивидуалност.

Понякога може да чувствате себе си излишни. Това значи, че е дошло време за разговор. С помощта на интуицията ще успеете да намерите такъв начин да изразите чувствата си, че партньорът ви да може да реагира на това, без да се чувства притиснат.

12345678910111213141516 | 181920212223 | 24 | 25 | 2627282930313233343536373839404142 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47484950515253545556 | 57 | 58

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.