за любовта

Спечели книга: Личният магнетизъм

15

niksan 1983 спечели книгата „Eмоционална интелигентност за всеки“ на Стефани Вермюлин. Честито!

Спечели книга!

Следващата книга, която можете да спечелите срещу отговора на един въпрос, е „Личният магнетизъм – същност и приложение“ на Терон Дюмонт. Това е книга за хората, които са решили да работят практически върху себе си. Авторът обяснява в какво се състои „чарът“ и „силата“ ни и как да ги усилим чрез практически техники. Книга за хората, които искат да се развиват.

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 29 януари 2011 г. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 30 януари 2011 и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

Въпросът е:

НА КАКВО СМЯТАТЕ, ЧЕ СЕ ДЪЛЖИ ЧАРЪТ НА ХОРАТА, КОИТО НАМИРАТЕ ЗА НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИ?

Всеки човек генерира и излъчва в различна степен личен магнетизъм, въздействащ на умовете на онези, които попадат в неговото поле на действие. Човек не само излъчва и проектира личен магнетизъм, но и е постоянно обгърнат от поле на лично магнетично въздействие – от лична атмосфера. Средният човек има слаба лична атмосфера, която се простира на малко разстояние около него, докато при силните характери тя се простира надалеч и има огромна сила, особено когато те са завладени от дълбоко чувство или силно желание.

Личният магнетизъм има две ясно разграничени фази, два полюса: ментален и физически. Човекът е двойствен организъм, проявяващ и на физическо, и на ментално ниво, съставен от ум и. Някои хора притежават повече ментален магнетизъм, докато при други по-изявен е физическият. Но най-висока степен на личен магнетизъм проявява индивидът, постигнал развитие и в двата полюса на действие, и двете фази на маг нетизъм. Физическият магнетизъм е нужен, за да даде “тяло” на менталния, както менталният е нужен, за да даде цвят, характер, “душа” на физическия.

Хората постоянно поглъщат жизнена сила от атмосферата в процеса на естественото дишане, като количеството зависи преди всичко от дихателните навици на индивида. Сигурно сте забелязали, че силният, енергичен индивид почти винаги диша пълно – тоест дълбоко и равномерно, докато слабият диша повърхностно и неравномерно. Съществува тясна връзка между пълното, равномерно дишане и общото физическо здраве.

Източната философия учи, че всяко ментално и физическо състояние на индивида намира израз в специфичен ритъм на дишане, като ритъмът и състоянието винаги се откриват заедно. Менталното или физическото състояние неизменно ще прояви съответния ритъм на дишане, характерен за него. По същия начин умишленото възприемане на даден ритъм на дишане ще предизвика проявата на съответното физическо или ментално състояние. Когато сте ядосани или изплашени, не дишате както когато сте спокойни и омиротворени. Всяка емоция, позитивна или негативна, има свой ритъм на дишане, който неизменно се проявява заедно с нея. Различните физически състояния също са съпроводени от определен ритъм на дишане. Още по-малко познат е фактът, че умишленото възприемане или “разиграване” на определен дихателен ритъм, свързан с дадена емоция, ще доведе бързо до изживяването на самата емоция. Именно това правят източните мъдреци, за да активизират и поддържат менталното състояние на философско спокойствие, с което са известни. Когато се опитвате да контролирате гнева си и да запазите хладнокръвие при обстоятелства на силно раздразнение, вие инстинктивно се стремите да контролирате своя ритъм на дишане. И стига да съумеете да поддържате равномерен и контролиран ритъм, ще запазите спокойствие.

Съществува дихателен ритъм, който природата използва, за да влее нови запаси от нервна сила в изтощената система, след като наличното количество е било изчерпано в силно ментално, емоционално или тежко физическо напрежение. Умишленото възприемане или “разиграване” на този определен ритъм на дишане ще доведе до бързото поглъщане на голямо количество нервна сила, която да бъде използвана в личния магнетизъм – всъщност за да ви изпълни с физически магнетизъм.

Какъв е този ритъм на дишане, който природата използва, за да ни помогне да се възстановим, и който може да даде такива удивителни резултати? Нека ви отговоря, като ви задам друг въпрос: Как дишате, когато започнете да се съвземате веднага след сериозно емоционално, ментално или физическо напрежение, когато характерното задъхано дишане се успокоява? Ако помислите внимателно, ще отговорите, че обикновено отначало има едно-две дълги, проточени въздъхвания, последвани от спокойни, бавни, преднамерени, дълбоки дишания. Може би не сте забелязали, но тези спокойни, дълбоки дишания са белязани от бавен, но равномерен ритъм. Това бавно, ритмично дишане продължава известно време и когато се почувствате изпълнени с нови сили, дишането се връща към нормалния, “ежедневен” ритъм и задачата е приключена.

Не си мислете обаче, че можете изведнъж да се гмурнете в тази удивителна сила.

Първо трябва постепенно сами да придобиете своя точен ритъм – аз мога единствено да ви го посоча, но не мога да кажа: “Вдишайте, задръжте дъха си и издишайте за толкова и толкова секунди.” Всеки индивид има свой специфичен ритъм на дишане, като разликата се определя от умствената или физическата структура и характерни особености. Първо, установете точния ритъм на дишане, който природата ви е дала, за да използвате в моменти на възстановяване след крайно умствено, емоционално или физическо напрежение; и второ, практикувайте този ритъм преднамерено, като възприемете или разиграете менталните и физически условия, които го предизвикват, докато ритъмът се установи трайно в паметта. Тогава лесно ще можете да го възпроизвеждате инстинктивно, когато пожелаете.

Можете да харесате още
15 коментари
 1. nade4i

  Чарът на хората се дължи на тяхната уникалност и индивидуалност. Това също е и личната харизма и положителна енергия струяща от всеки човек. Колкото е по- позитивна и отворена към хората една личност, толкова повече тя привлича към себе си светли вибрации и чарът расте….!

 2. cherepche

  Чарът е отражение на цветността на душата на човека, неговият магнетизъм и лична харизма. Чарът е четката, с която всеки отделен човек оставя следа след себе си. Колкото по-цветно рисува тази четка, толкова повече хора те забелязват.

 3. FIRE

  Чарът това са чертите или нещата които взаимодействат на хората и в зависимост какви са ти чертите акива хора ще привличаш. Примерно хищника ще яде месо, тревопасното трева. Малко е краен примера но си е се същото. Затова не се чудете що такива хора привличате.

 4. terrah

  Всеки притежава индивидуален чар, разбира се, но за мен най-чаровни са истинските хора, които не демонстрират нищо друго освен себе си. Вече след като имам контакт с един такъв човек, вниквам в собственото му Аз, наслаждавам се и на най-„дребните“ му чаровни качества, а душата ми се пълни с трепет и любопитство. Чарът не се крие в някакво си определение, той се състои в неизказаните думи, многозначителните погледи, жестовете на тялото, тембъра на речта и много много други, обединяващи се в две думи – ИСТИННОСТ & МИСТЕРИЯ.

 5. FIRE

  Каква истинност когато има мистерия? Има ли мистерия за теб има неразбирателство в теб. А как можеш да видиш истината щом не ряазбираш? Просто те привличат неща от които имаш нужда, истината нито е добра нито е лоша. 🙂

 6. terrah

  Грешно си разбрал/а мнението ми. Ставаше дума за алфа държанието… но както и да е, това е моето мнение. Спирам да пиша, това е конкурс – не чат.

 7. krasi_bb

  Според мен чарът се дължи на непосредствеността, позитивното възприемане на себе си и добрината. Не случайно като деца всички сме чаровни.

 8. ivelinajk

  Истинският чар се състои в способността на хората да създадат среда, в която другите да се чувстват изключителни.

 9. ttoni2004

  Чарът на привлекателните хора извира от душата им. Достатъчен е един усмихнат поглед, искрена усмивка и топъл глас да те накарат да се чувстваш добре, да те заредят с положителна енергия и така да предпочиташ все повече и повече тяхната компания…

 10. niksan 1983

  Чарът това са чертите или нещата които взаимодействат на хората и в зависимост какви са ти чертите акива хора ще привличаш. Примерно хищника ще яде месо, тревопасното трева. Малко е краен примера но си е се същото. Затова не се чудете що такива хора привличате.

  Повече Спечели книга: Личният магнетизъм | love-aholic

 11. tani4ka80

  Чарът е нещо индивидуално за всеки един човек.Всеки си има определен чар,както всеки си има и недостатъци.Всеки човек проявява чарът си по свои индивидуален начин.По някои път околните хора не го долавят но него го има.

 12. to6ko56

  Чарът е това което кара хората да се чувстват като индивидуални личности,и да се отличават един от друг.

 13. m_penev_

  Привлекателни са тези хора, за мен, които изглеждат добре – фешън дрешки, прически. Трябва също да имат обноски, да са културни – комбинация от визия и личностни качества.

 14. nre

  Най-привлекателните хора за даден индивид притежават такива черти и качества на характера, които му липсват на самия него, но много би искал да постигне.

 15. Thunder

  Дължи се на еднаквостта в характерите, желанията и интересите.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.