за любовта

27. Практическа интуиция: Няма съвършено възприятие

1

Току-що завършихте първото си упражнение, в което самостоятелно използвахте интуицията си. Както и при истинските надбягвания, избрах имена и за втория и третия победител. Сравнете резултатите си с моите. Дори ако сте избрали коня, завършил на трето място, вие добре сте изпълнили упражнението.

Отговор на упражнение 16: Конете са финиширали в следния ред: Индианска пътека, Танцуващ ден, Малка русалка.

Сега сравнете интуитивните си впечатления с имената на първите три победители. Почти всички, които правят това упражнение, се плашат – толкова точни са предсказанията им въпреки че не знаят нищо за коня, който аз съм избрала. Те се удивляват доколко техните индивидуални предубеждения и пристрастия се забелязват при този резултат. Убедена съм, че и вие ще отбележите това.

Няма съвършено възприятие

Ако се окаже, че вашите отговори не са попаднали в целта, не се отчайвайте. Вие едва сега влизате в контакт със своята интуиция. За първи път използвате интуицията си, а за да откриете своя собствен начин ви е необходима практика.

Забелязахте ли разлика между „попаденията” и „гафовете”? Бяха ли „дълбоките„ ви интуитивни впечатления по-точни от „въображаемите”? Хората често се удивляват как повечето от впечатленията им попадат в целта, дори тези, които смятат, че просто са си „измислили”.

Обърнете внимание какъв тип интуитивна информация получавате. Появяват се първите букви или пълни думи? Кое усещане е доминиращо?

Как разбрахте своите впечатления? Могат да ви смутят усещанията, отнасящи се до повече от един кон. В този случай трябва да се съсредоточите върху това и да си зададете няколко уточняващи въпроса – указатели.

Между другото, не залагайте в истински състезания, докато не придобиете опит в използването на интуицията. Участието в игра привнася множество несъзнателни елементи – страх от неуспех, страх от успех, алчност – и това възпрепятства свободния поток на интуитивната информация.

Това упражнение е приятен (и потенциално печеливш) начин за практикуване на съзнателното приложение на интуицията. То също така дава и незабавна обратна връзка и ви показва точността на вашите интуитивни впечатления.

123456789101112131415 | 1617181920212223242526 | 27 | 282930313233343536373839404142

– Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Мая

    Страхотно упражнение!

    Аз „видях“ само един кон – черен, силен, излъчваше страхотна сила, спокойствие и увереност. А след това като видях имената на всички коне, от само себе си отпаднаха като Червена роза, Снежанка и Малка русалка. Почудих се между Военен кораб, Тътнещ гръм и Индианска пътека, но в крайна сметка спокойствието и силата, които усетих в коня, ме накараха да направя аналогия със спокойствието и силата на индианците – усещането беше същото, както когато едно време гледах Винету.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.