за любовта

27. Практическа интуиция: Няма съвършено възприятие

1

Току-що завършихте първото си упражнение, в което самостоятелно използвахте интуицията си. Както и при истинските надбягвания, избрах имена и за втория и третия победител. Сравнете резултатите си с моите. Дори ако сте избрали коня, завършил на трето място, вие добре сте изпълнили упражнението.

Отговор на упражнение 16: Конете са финиширали в следния ред: Индианска пътека, Танцуващ ден, Малка русалка.

Сега сравнете интуитивните си впечатления с имената на първите три победители. Почти всички, които правят това упражнение, се плашат – толкова точни са предсказанията им въпреки че не знаят нищо за коня, който аз съм избрала. Те се удивляват доколко техните индивидуални предубеждения и пристрастия се забелязват при този резултат. Убедена съм, че и вие ще отбележите това.

Няма съвършено възприятие

Ако се окаже, че вашите отговори не са попаднали в целта, не се отчайвайте. Вие едва сега влизате в контакт със своята интуиция. За първи път използвате интуицията си, а за да откриете своя собствен начин ви е необходима практика.

Забелязахте ли разлика между „попаденията” и „гафовете”? Бяха ли „дълбоките„ ви интуитивни впечатления по-точни от „въображаемите”? Хората често се удивляват как повечето от впечатленията им попадат в целта, дори тези, които смятат, че просто са си „измислили”.

Обърнете внимание какъв тип интуитивна информация получавате. Появяват се първите букви или пълни думи? Кое усещане е доминиращо?

Как разбрахте своите впечатления? Могат да ви смутят усещанията, отнасящи се до повече от един кон. В този случай трябва да се съсредоточите върху това и да си зададете няколко уточняващи въпроса – указатели.

Между другото, не залагайте в истински състезания, докато не придобиете опит в използването на интуицията. Участието в игра привнася множество несъзнателни елементи – страх от неуспех, страх от успех, алчност – и това възпрепятства свободния поток на интуитивната информация.

Това упражнение е приятен (и потенциално печеливш) начин за практикуване на съзнателното приложение на интуицията. То също така дава и незабавна обратна връзка и ви показва точността на вашите интуитивни впечатления.

123456789101112131415 | 1617181920212223242526 | 27 | 282930313233343536373839404142

— Лора Дей, “Практическа интуиция”
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Мая

    Страхотно упражнение!

    Аз “видях” само един кон – черен, силен, излъчваше страхотна сила, спокойствие и увереност. А след това като видях имената на всички коне, от само себе си отпаднаха като Червена роза, Снежанка и Малка русалка. Почудих се между Военен кораб, Тътнещ гръм и Индианска пътека, но в крайна сметка спокойствието и силата, които усетих в коня, ме накараха да направя аналогия със спокойствието и силата на индианците – усещането беше същото, както когато едно време гледах Винету.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

ФОРМА ЗА КОНТАКТ

Можете да зададете вашите въпроси тук. Ще получите отговор възможно най-скоро.

X
ПИШЕТЕ МИ!