за любовта

26. Практическа интуиция: Учим се да плуваме в дълбокото

0

В упражнение 15 вие отговорихте на третия си въпрос.

Всичко в живота се променя или се възприема като променливо. Какво узнахте за направлението и „енергията” на вашия въпрос сега, когато завършихте това упражнение? Напомня ли ви вашия „разказ” за други образи и ситуации във вашия живот?

Интуицията може да ви даде повече информация, отколкото предполага въпроса. Търсете смисъла, докато интерпретирате информацията.

Обучението за използване на интуицията не е като обучението по свирене на пиано, което изисква седмици занимания, преди да създадете проста мелодия. Няма по-добър метод да усетите интуицията си от този да се гмурнете във водата и да поплувате.

С това упражнение ще започнете истински да използвате интуицията си. Сега ще усетите какво е да използвате интуицията си. Следващото упражнение е едно от тези, които използвам в своите тренинги. То ще ви накара да дадете интуитивен отговор на въпрос – без използване на емпирични данни. По-нататък ще научите повече формални способи за получаване и интерпретация на интуитивни данни. Но резултатите от това просто упражнение могат да ви удивят.

Не забравяйте също, че вие притежавате интуиция. Просто трябва да намерите отново контакта с тази част на своя Аз. Ще се удивите от своите интуитивни способности даже на този ранен етап.

Разделих упражнението на 4 части, така че да обсъдим всяка от тях. Когато придобиете опит да използвате интуицията си, няма да имате нужда от части. Преминете през четирите части от упражнението без почивка – това може да наруши концентрацията ви.

В това упражнение ще имаме 9 коня, участващи в надбягване. Вие ще ми съобщите името на коня-победител, което ще намерите по-нататък.

Тъй като няма да ви бъдат дадени никакви подсказвания, вие сте принудени да се осланяте на интуицията си. Повярвайте, интуитивното ви усещане има достъп до всичко, което ви е необходимо, за да определите победителя.

Имате нужда от писалката и бележника си и записващо устройство. Отделете на това упражнение не повече от 15 минути. Важно е да бъдете спокойни, изключете телефона си.

Упражнение 16
Отиваме на хиподрума

След малко ще видите списъка на девет чистокръвни коне, участващи в надбягването. Кой от тях е победител в надбягването? Няма да получите никакви подсказвания, на които да основете отговора си, освен интуицията си.

Най-добре е да използвате записващо устройство, за да записвате бързо отговорите си, но можете да използвате и хартия.

1 стъпка. Концентрираме вниманието си
Направете дълго, дълбоко вдишване и си кажете, че всички мисли, образи, чувства, звуци и усещания, които се появят у вас през следващите няколко минути, ще съдържат информация за името на победителя.

Обърнете внимание, че въпросът е за името на коня-победител, а не за самия кон. Както вече казахме по-рано, правилната формулировка на въпроса решава всичко. Ако попитате за коня, можете да получите интуитивни впечатления за неговата грива или стил на бягане.

2 стъпка. Опишете първите си впечатления
Направете още едно дълбоко вдишване и позволете на тялото си да се отпусне напълно. Започнете да говорите и записвайте всички мисли, чувства, спомени, образи и други впечатления, които биха могли да извикат името на победителя. Запишете всичко, даже това, което смятате, че ви пречи.

Отново направете дълбоко вдишване и позволете на подсъзнанието си да ви даде символи, букви, имена, чувства, обяснения за името на коня, който ще победи в това надбягване. Правилни и неправилни отговори няма. Ако се чувствате блокирани, направете дълбоко вдишване и продължете.

Можете да говорите толкова, колкото пожелаете. Моите слушатели говорят средно около 30 секунди – някои повече, някои по-малко. В даден момент впечатленията изчезват, образува се естествена пауза, след която можете да завършите упражнението.

Не анализирайте и не интерпретирайте впечатленията си на този етап. Ако получите образ на слънце, не си мислете: „Усещам слънце. Това означава някакво много горещо място…”. Ще интерпретирате усещанията си на следващия етап.

Позволете на впечатленията си да ви съобщят името на победителя. И не очаквайте всички ваши впечатления да имат отношение към името на коня и дори към имена. Напълно е възможно да интерпретирате точно интуитивната информация без да получите никакви впечатления за коня. Подсказването може да бъде косвено, но съответстващо на действителността. Не търсете буквални детайли, а усещане за коня-победител.

3 стъпка. Да разгледаме впечатленията си по темата
Когато приключите с първите си впечатления, разгледайте ги. Отделя ли се някаква тема? Кои са преобладаващите букви? Получихте ли усещане за цветове? Присъстват ли някакви описателни думи?

4 стъпка. Да се запознаем с имената на конете
Сега погледнете имената на конете, участващи в надбягването:

1. Червена роза
2. Военен кораб
3. Тътнещ гръм
4. Снежанка
5. Земя на мечтите
6. Индианска пътека
7. Танцуващ ден
8. Камбанен звън
9. Малка русалка

Има ли име, което да отговоря на вашите впечатления? Кое от тях подхожда най-добре на това, което записахте?

Не очаквайте точно съответствие със своите впечатления. Много хора избират точното име, въпреки че впечатленията им на пръв поглед нямат нищо общо с коня, който избират. Запишете избора си в бележника си и да обсъдим отговора.

123456789101112131415 | 16171819202122232425 | 26 | 27282930313233343536373839404142

– Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.