за любовта

Хората, изглеждащи по-млади, живеят по-дълго

0

Учените смятат, че хората, които изглеждат по-млади от възрастта си, живеят по-дълго. Проф. Кааре Кристенсен и нейният екип (Южен университет, Дания) са изследвали хипотезата, че видимата възраст на човека е индикатор за неговото физическо състояние.

Учените наблюдавали близнаци, за да установят връзка между видимата възраст и продължителността на живота, а така също и между продължителността на живота и други параметри, зависими от възрастта, като физически статус и умствена мощ.

Проучването е започнало през пролетта на 2001 г. В началото му учените провели тестове за оценка на физическия статус и тестове за интелигентност при 1826 близнаци на 70-годишна възраст. Учените направили снимка на изследваните лица. Учените сформирали 3 групи наблюдатели, които трябвало да определят възрастта на изследваните близнаци.

Изследователите проследили и регистъра за смъртността на близнаците, за да изчислят преживяемостта за 7-годишния период на проучването. Била установена силна зависимост между видимата възраст и продължителността на живота. Наблюдавана е тенденция за по-ранна смърт на близнаците, изглеждащи по-възрастни.

Превод: Мая Живкова
Източник

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.