за любовта

Спечели книга: Бъди какъвто си или „злобна“ книга за любовта

20

Марияна спечели книгата „Има ли щастлива любов?“. Честито!

Бъди какъвто си или "злобна" книга за любовтаПрез следващите две седмици можете да спечелите книгата „Бъди какъвто си или „злобна“ книга за любовта“ на Андрей Макрица. Андрей Макрица е ученик на Мирзакарим Норбеков и водещ преподавател в института за самовъзстановяване на човека в Москва. Книгата дава интересен подход за поглед към себе си отстрани, предлага много интересни техники, чиято цел е да разчупят шаблонното мислене и да помогнат на човека да отговори на най-важните въпроси в живота си – „Кой съм аз?“ и „В какво се състои моето щастие?“

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 9 май 2010, неделя. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 10 май 2010, понеделник, и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

А въпросът е:

КАКВО БИХТЕ НАПРАВИЛИ, АКО НЯМАХТЕ НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ??

Светът на слабостите е страшен! Човек дава всичко за слабостите си, включително живота на скъпи нему хора. И от това ужасно страда, но не разбира причината за страданията си. Защото външно всичко е наред! Всички така живеят! Малцина осъзнават тези проблеми. Още по-малко са тези, които се справят с тях.

Готови ли сте да поработите над себе си?

1. Ден на мълчанието
Задачата ви е през целия ден да не промълвите нито дума. Защо? Ще откриете известна зависимост от човешката реч. Постепенно ще свикнете. Ще откриете, че за да се разбирате с хора, не са ви необходими думи. Ще установите, че чувствителността ви нараства. И ще опознаете по-отблизо себе си.

2. Ден на думата „не”
Цял ден на всички да казвате „не”. Без обяснения – първи вариант. С обяснения – втори вариант. Например, някой е свикнал, че винаги сте готов всичко да направите за него, да изпълните всяка негова молба. Вие просто казвате „не”. Във вид на обяснение, ако е необходимо, просто и ясно казвате „Не искам”. Ако за околните това не е обичайно, те в този момент стават истински. Проявяват се слабостите им и истинското им отношение към вас.

3. Ден на обезличаване
През този ден ще ви се наложи да не произнасяте думата „аз”. Да се научите да минавате без нея. Предстоят ви неудобства, но неудобствата са стимул за развитие. В този ден мозъкът ви ще е напрегнат до краен предел. Това е тренировка на осъзнаването в момент на разговор.

4. Ден на фантазиите
През този ден трябва поне веднъж да направите това упражнение. Разказвате на някого приятна фантазия, небивалица. Първият етап е слушателят да ви повярва, а вторият – постепенно да започнете да добавяте абсурд в разказа си. Последният етап е да направите така, че човекът, който ви слуша, да ви каже, че това е невъзможно! Без последния етап упражнението се смята за неизпълнено.

5. Ден на шеги
Това е особен ден! За него трябва подготовка. Планирайте шегите така, че да е весело и приятно. Тук също ще ви трябва фантазия. Но можете да използвате и чужди шеги, видени или чути някъде. Внесете хумор в живота си.

6. Ден на комплиментите
Това е специална задача. Особено голям комплимент е усмивката ви, в случай че не сте се усмихвали от времената на библейския потоп. Усмивката на жена към мъж подсъзнателно се приема от мъжа като знак, че тя го харесва. А външността ви, скъпи жени, е безумен комплимент за всички мъже – ако една жена се грижи за външния си вид, това е комплимент за нейния мъж.

7. Ден на внимание към любимия себе си
Прекрасен ден за проява на чувствата към себе си. Още от сутринта създайте атмосферата на този ден.позволете си да се поизлежавате, поглезете се с някаква храна, кажете си нежни думи пред огледалото. Не се притеснявайте, не бъдете скромни. Заслужавате всичко това дори само поради факта, че ви има на този свят!

8. Ден за ходене в елитни магазини
Влизате в елитен магазин и привличате максимум внимание. Изпробвайте най-скъпите стоки. Ако се скупчат да ви обслужат всички продавачи, имате четворка. Ако се включи и управителя – петица. Ако участва и собственика на магазина – шестица. Второто условие е да не купувате нищо.

9. Ден на неподходящи дрехи
Това е лесно. Обличате се неуместно. Временно станете „бялата врана” спрямо другите. Когато всички са спортно облечени, слагате костюм. Ще привлечете вниманието. Винаги ще сте в центъра на внимание. Мнението на свободния човек се цени.

10. Ден за рисуване
Отдавна ли не сте рисували? Купете си кадастрон или платно. И бои. Каквито ви харесват. Може с музика, може и в тишината. Нарисувайте с багри чувствата си. Нека ръката ви сама се движи. Без да мислите. Просто следвайте чувствата си.

11. Ден за преодоляване на комплекси
Има ли в живота ви нещо, което не си позволявате да направите, оправдавайки се с възраст, жизнен опит, социално положение? Например да изглеждате глупаво. В този ден се облечете глупаво. И прекарайте целия ден в този вид. Така впрочем се ражда модата.

12. Ден без информация
В този ден максимално се изолирайте от информация. В нашия свят на информация е много трудно човек да разбере себе си. Той постоянно е в различни информационни потоци. Това го отдалечава от себе си. Чрез информацията той бива управляван и каран да върши нека, които не са нужни на самия него, а на други, които той дори не познава. Мнозина изобщо не желаят да надникнат в себе си – те бягат от истината, скрита в самите тях. Подарете си ден, през който да общувате със себе си, с истинския си Аз.

13. Ден за осъзнати действия
В този ден трябва да осъзнавате своите действия. Ако например вървите по улицата, задачата ви е да се концентрирате само върху движението си – и нищо друго. Научете се максимално да се концентрирате върху действията си. Да живеете в действието.

14. Ден на спокойствието
В този ден (но да не е почивен ден!) задачата ви е да следите темпото си. За никъде не бързате. Даже ако закъснявате за важна среща. Отначало контролирайте външното бързане, постепенно започнете да внимавате ва не проявявате вътрешно бързане.

Можете да харесате още
20 коментари
 1. Мила

  Ограничението, което наистина ме вбесява е това, което налага гравитацията! Ако го наяма – бих летяла! Докато съществува – плувам 🙂

 2. desi

  ограничават ме парите! ако не бяха те щях да пътувам, да обикалям света и да се запознавам с различни култури и интересни хора 🙂

 3. FIRE

  Ми, хората са ограничени само в главата, ако там не са ограничени за тях нямая да има ограничения. Ако нямах никакви ограничения, ми просто щях да се радвам на живота, да живея в мир и хармония с всичко заобикалящо ме. Щях да съм истински щастлив.

 4. kisaaa

  Всеки човек сам създава ограниченията си! Старая се да ограничавам себе си в минимални количества, за да мога да се радвам на живота на макс!

 5. Ирина

  Бих се опитала да направя щастливи или поне по-усмихнати възможно най-много хора.

 6. migrator

  Бих направил нещо подобно на ето този човек:
  http://itilien.org/

  Възхищавам му се и му се радвам! Да е лек пътят му и да среща добри хора!
  🙂

 7. miracle

  НАПЪЛНО СЪМ ЕДИНОДУШНА С „MIGRATOR“
  КАКВО ПО КРАСИВО ОТ ТОВА ДА НЕ БЪРЗАШ ЗА НИКЪДЕ
  НИКОЙ ДА НЕ ТЕ ПРЕПИРА ЗА РАБОТА И АНГАЖИМЕНТИ
  МАЛКО Е ЕГОИСТИЧНО ,НО В МОМЕНТА ИМАМ КРЕЩЯЩА НУЖДА ТОЧНО ДА НАПРАВЯ НЕЩО ТАКОВА.ПЪТЕШЕСТВИЯТА МИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ОПОЗНАВАМ СЕБЕ СИ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ

 8. Мариета Атанасова

  Ограничава ме моята съвест. Само тя е спирачката, която понякога рязко ме дърпа назад по една или друга причина. Обстоятелствата около мен не са в състояние да ме възпират да извърша нещо, което силно желая. Не е необходимо да бъда безкрайно богата, за да реализирам мечтите си, нито пък най-красивата мис, за да имам нужната ми доза самочувствие, с която да привличам вниманието на околните. Единствено съвестта ми е ограничението ми, на което обаче съм благодарна, защото без нея бих повтаряла многократно грешките от своето минало, които не бих искала дори и да си спомням. Така че, ако го нямаше моето ограничение, бих се съсипала, защото знам на какви глупости съм способна без подкрепата на моята вярна приятелка-съвестта!

 9. Martobonaparto

  Ne sam siguren kakvo bih napravil i dali go iskam.
  Nai veroiatno bih dal liubov, zdrave i shtastie na semeistvoto mi i bih pokazal na
  horata koito iskat patia za postiganeto im.
  Tai kato mislia ce vsicko tova moga da go postigna i bez da imam silata da mahna
  vsicki ogranicenia, mislia ce v kraina smetka bih prodalzil da sa samoizucavam,
  samousavarshenstvam i da se radvam na zivota i horata okolo men.
  Mahnem li vsicki ogranicenia i stremeza za zivot i razvitie se mahat.
  Ograniceniata sa neshtoto koeto ni kara da se dvizim na pred i da gi
  preodoliavame. Bez tiah vsicko samo sashtestvuva. Niama dvizenie.
  Vizte Vselenata- tia niama ogranicenia- sashtestvuva. Nia sme tezi koito ia
  samoopredeliat (tai kato sme cast ot neia) i izucavat, imenno zaradi ograniceniata ni.:)

 10. Валентина Христова

  Бих отишла на околосветско пътешествие и бих си осиновила повечко дечица.

 11. Силвия

  А кой ни ограничава освен ние самите?
  Мисля,че бих полетяла!

 12. Таня

  Какво бих направила ли? Труден въпрос. Силата на духа и въображението е способна да освободи човека от физическите му ограничения, но не мога да си представя духа без ограничения. Какво ли бих правила тогава? Какви ли галактически пътешествия бих предприела? Единствените думи, които възникват у мен са Светлина, Любов и Озарение.

 13. марияна

  Ако нямах никакви ограничения бих тръгнала веднага за Тибет,щом постоя колкото е нужно/това никой не знае/,бих обиколила Сибир и от там към Перу и Чили,където бих останала доста дълго!!!Искам да се срещна с хора които не са се потопили толкова дълбоко в материалния и комерсиалния свят.Бих премахнала и езиковите различия,паричните знаци и съзнанието,че трябва да притежаваш-на всяка цена!

 14. Михаела

  Ограниченията в живота на един човек се поставят с цел неговото предпазване от допускането на грешки до определена възраст(когато той няма все още изградена ценностна система – действията му са съпроводени от емоции, а не от разум). С цел да се научи да различава противоположностите в живота: добро от лошо, правилно от неправилно…, както и да бъде насочен в правилния път, на човек му се поставят ограничения. След време обаче, вече превърнал се в личност, той сам започва да си ги налага в живота, създава свои принци и правила, свой модел на поведение в обществото. Лесно и възможно е да правим каквото желаем, но за мен лично винаги има предел, който всеки от нас решава къде да бъде той, т.е. ОГРАНИЧЕНИЯ ВИНАГИ ИМА, АКО НЕ НИ БЪДАТ НАЛАГАНИ, НИЕ САМИ ЩЕ СИ ГИ ПОСТАВИМ.

 15. Дани

  Няма да ходя на рябота, а ще си чета книжки в къщи..

 16. Elena

  А какво означава „ограничение“ ?

 17. Петър

  Ще си купя яхта, самолет, мотор, остров……

 18. Галя

  Ако нямам ограничения ще правя точно каквото ми хрумне на момента! Например ще отскоча до Тайланд да се поразходя, после ще нахраня тигрите в Тибет, ще попея (макар, че пея фалшиво:)), ще се пробвам да разкажа виц при „Комиците“ и да водя новините в 20.00ч:)) и т.н.

 19. Petya*

  Бих казала на шефа ми какво мисля за него, бих пътувала много, бих имала поне 4 деца:)

 20. Тедичка

  Ако нямах никакви ограничения? Грабвам любимия човек и отиваме на усамотено място. По цял ден той и аз, без задръжки, без ограничения .. Само аз и той, без да ни интересува нищо друго.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.