за любовта

41. Интуицията в любовта: Как представяте себе си пред околните?

0

В следващото упражнение ще използваме снимка, за да помогнем на интуицията ви да ви подскаже какви сте вие и как се отнасяте към другите. Когато изпълнявате това упражнение, дайте тази снимка на няколко свои приятели, за да разберете кои ваши черти те не харесват.

Упражнение 21
Снимката е по-силна от хиляда думи

Отделете известно време, за да изберете една своя снимка. Пригответе бележника си или записващо устройство. Гледайки снимката си, отбележете какви ви поразява на пръв поглед. Не анализирайте дълго. Не си играйте на психолози-любители и Шерлок Холмс.

Запишете интуитивните си впечатления. Продължавайте да гледате снимката си и записвайте всички впечатления, мисли, чувства, спомени, които ви дойдат на ум. Тези впечатления може да нямат нищо общо с вашата снимка. Позволете на интуицията ви да ви предостави необходимата ви информация, за да узнаете повече за себе си.

Започнете, че създавате своя позитивен личностен образ. Ако забележите нещо, което не ви харесва, например позата, дрехата или жест, отбележете ги само в случай, че можете да ги представите в благоприятна светлина.

Когато приключите списъка, прегледайте записките си и се опитайте да обясните впечатленията си.

Повторете това упражнение с няколко близки приятели.

Когато разглеждаме свои стари снимки, в паметта ни винаги изплуват множество спомени. Тези спомени представляват интуитивна информация, която може да ви помогне да интегрирате вашите привлекателни качества. За да разберете откъде е дошло вашето отношение към нещо, можете да използвате спомените и интуитивните си мисли за миналото.

Не е задължително да поставяте тези спомени в позитивни рамки. Те са резултат от модел на поведение, наложен ви от родителите и околната среда, независимо дали е подходящ или не за нас. Това упражнение позволява пренасянето на информация от подсъзнанието на съзнателно ниво, така че да можете да направите избор.

Сега, когато знаете повече за собствената си представа за себе си и за това как изглеждате отстрани, можете да помислите за това как представяте себе си пред околните. Съответства ли новия ви образ на езика, който използвате, и дрехите, които носите? Разиграйте различни ситуации и намерете състоянието, което е най-комфортно за вас. Вашият нов образ ще привлече нови отношения и ще измени съществуващите. Най-хубавото в това упражнение, е че ще получите мигновен отклик от околния свят.

12345678910111213141516 | 18192021222324 | 25 | 262728293031323334353637383940 | 41 | 4243 | 44 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.