за любовта

Спечели книга: Формулата на щастието

26

Мiracle отново спечели книга – този път „Бъди какъвто си или „злобна“ книга за любовта“ на Андрей Макрица. Честито на miracle!

Формулата на щастието

През следващите две седмици можете да спечелите книгата „Формулата на щастието“ на Бриджит Гренвийл-Клийв и д-р Илона Бониуел. Книгата е базирана на научни изследвания и представя 100-те фактори, които най-силно влияят на усещането ни за щастие. Всеки от факторите има знак плюс или минус и числена стойност, а при сумирането на всички фактори човек може да добие представа за нивото на собственото си щастие.

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 24 май 2010, понеделник. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 25 май 2010, вторник, и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

А въпросът е:

КАКВО Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ВИ ЗА ЩАСТИЕ?

Често, когато мислим за щастието (или по-скоро за нещастието) си, имаме тенденцията да си повтаряме „Само ако…”, „”Ако бях по-млада, щях да съм по-щастлива…” или „Ако бях по-слаб…” или „Ако бях по-красива…” или „Ако бях по-богата…” Научните изследвания показват, че факторът, който оказва влияние върху нивото на щастие, е генетично обусловен. След гените ви съвсем малко влияние върху щастието оказват жизнените обстоятелства. Дори да си намерите нова работа, да си купите нова кола, да емигрирате в по-слънчева страна или да спечелите от тотото – това не би ви донесло повече от временно задоволство. Не се изненадвайте, ако няколко месеца след като сте започнали нова работа или сте се преместили някъде, установите, че НЕ сте по-щастливи, отколкото сте си мислели в началото.

В тази книга ще откриете 100 фактора, които оказват най-голямо влияние върху човешкото щастие. Всеки един фактор има знак плюс или минус, така че ще добиете представа за относителното им значение. Щастливите гени носят 50 точки от общо 100. За да разберете дали носите „щастливи гени”, запитайте родителите си и бабите и дядовците си дали са щастливи. Ако се окажете щастливци, можете веднага да си дадете 50 точки, ако пък не – дайте си по-малко. Добавяйте и изваждайте точки за всеки от факторите, описани в книгата.

Повечето от хората са щастливи като цяло (около 68 точки). Ако вашите точки са повече – значи сте щастливци! Ако са по-малко – опитайте се да се занимавате с позитивни дейности, които ще повишат нивото ви на щастие.

Тази книга е средство, което да ви накара да се замислите за това какво бихте могли да направили, за да се почувствате по-щастливи.

Можете да харесате още
26 коментари
 1. Янка Антонова

  Щастието е емоционално състояние,при което човек изпитва чувства,вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженсто и прекалена падост.

 2. Мила

  Щастието е да се събуждаш с усмивка 🙂

 3. Михаела

  Щастието е навсякъде около нас. Трябва само да имаме очи да го видим, сърце да го почувстваме и душа, за да го съхраним.
  Аз срещам щастието всеки ден, всяка минута и секунда. Ставайки от сън, то ме поздравява чрез топлите лъчи на слънцето, съпътства ме неговото отражение, което аз виждам в усмивките и милите думи на хората които обичам, дори в лъчезарните погледи на хората, които не познавам. Виждам го в потрепващите листенца на дърветата, докоснати от лек ветрец, чувам го, извиращо от птичите песни, наподобяващи ария. Много са нещата, правещи един човек щастлив, стига той а е творен към света с протегнал ръце, отворено сърце, за да докосне докосне щастието. Аз се чувствам истински щастлива, защото държа щастието в своите ръце!

 4. Ралица

  Щастието е в живота! Няма по-голямо щастие от това да видиш щастливата усмивка на своето дете, на всички деца. Щастието е в усмивката. Нека си подаряваме щастие всеки ден. Усмихвайте се! Превърнете света в по9щастливо място! 🙂

 5. traykowa

  Щастието е в усмихнатото лице на моето дете!

 6. Elena

  Щастието е равновесието в теб; равновесието между духа, ума и тялото; равновесието между теб самия и околния свят – човек, тревичка, дъжд, планета. Посоката на търсенето и намирането му е именно от вътре навън, ако отвътре не сме в равновесие, то няма как да го има между нас и това, което е извън нас.

 7. Петя

  Според мен, щастието, това е вътрешния мир. Да си в хармония с твоето собствено Аз. Когато дори и от най-малките жестове, на лицето ти изниква усмивка. Истинското щастие не е свързано с това, колко пари си натрупал, каква кола караш, къде и как живееш.Когато се чувсташ окрилен от една единствена детска усмивка или просто седиш и си мислив,че живота е прекрасен – това е истинско щастие 🙂

 8. Martobonaparto

  Palna harmonia mezdu predstavata ni za sebe, zelaniata ni spriamo sebe si i zaobikaliashtata ni realnost. Nirvana.
  Za izmervaneto na shtastieto vav vsekodnevieto mozem da izpolzvame tozi vaprosnik
  http://www.meaningandhappiness.com/oxford-happiness-questionnaire/214/

  🙂

 9. miracle

  ЩАСТИЕТО Е ДА СИ БЛАГОДАРЕН ЗА ВСИЧКО ,С КОЕТО БОГ ТЕ Е ДАРИЛ И ДА ГО ОЦЕНЯВАШ-РОДИТЕЛИ ,ПРИЯТЕЛИ ,ЗДРАВЕ ,ТЯЛО ,ФИНАНСИ ,ПРИРОДА …..И ВСИЧКО ЗА КОЕТО МОЖЕТЕ ДА СЕ СЕТИТЕ ,МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО .ЩАСТИЕ Е ДА МОЖЕШ ДА ИЗПИТВАШ И ИЗРАЗЯВАШ ЧУВСТВАТА СИ.ЩАСТИЕ Е ДА ПРАВИШ ЩАСТЛИВИ ХОРАТА ОКОЛО СЕБЕ СИ.ЩАСТИЕТО Е В САМИЯ ЖИВОТ ,А ЖИВОТА Е В НАС-В НАШИТЕ ТЕЛА И ДУШИ.ЖИВЕЙТЕ И БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ .ТЪРСЕТЕ ЩАСТИЕТО И В НЕЩАСТИЕТО ,ЗАЩОТО И ТАМ СЪЩЕСТВУВА ЩАСТИЕ

 10. Ирина

  Вътрешно спокойствие и удовлетворение от това, че си тук и сега 🙂

 11. Елена

  Щастието е трепет който се заражда някъде дълбоко в нас.Зародило се в нашата сърцевина то търси външно проявление изразяващо се в усмивката ни, в светлината струяща от очите ни. И най-прекрасното е ,че щастието е заразно, когато видиш усмивката , светлината в очите пък било то и на непознат човек ти също улавяш трепета и започваш да излъчваш щастие.
  Пожелавам ви щастлив и усмихнат ден !

 12. kisaaa

  Да си щастлив означава да си в хармония със себе си!

 13. mhi_

  Щастие е да се събудиш с топлата усмивка и милите думи на някой твой любим човек,да се усмихнеш въпреки изпуснатия автобус и да предадеш тази щастлива нотка на някой друг човек.Да погледнеш позитивно на неприятностите и да ги преодолееш с усмивка,да забележиш разцъфващото цвете до теб,да чуеш песента на птичките и да усетиш ехото на вятъра.Да помогнеш на някого да се усмихне,а след прибирането си в къщи да имаш усещането,че днес именно днес си живял пълноценно.

 14. D.K.

  Щастие – душевно състояние, при което човек е в пълна хармония с всичко, което е, и всичко, което го заобикаля.

 15. FIRE

  Щастие е хармония, а да си в хармония ти треа разбиране – което като гледам е трудно за някои хора (в живота не специално тук)

 16. петър

  Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати… те се усещат в сърцето.

 17. matewa

  За мен – щастието е пряко свързано с това да се чувстваш обичан и да обичаш

 18. tanq georgieva

  Щастие … то е толкова далечно, и същевременно толкова близко до нас!
  Ако отворим съзнанието си,сърцето си, душата си и мислите си за него ще го открием навсякъде! То е в :
  – усмивката на любим човек,
  – песента на птичките,
  – лекият ветрец,
  – кафето,поднесено с любов
  – песента,споделена с приятел,любим и скъп на нас човек,
  – аромата на токущо изпечените курабийки
  – изцапаните ръчички на децата ни,
  – блясъкът в очите ни,
  – прегръдката за и от приятел /дори и витруална/,
  – нас
  Остава ни само да го открием!

 19. maddgo

  Щастието идва не от парите, а от това, което правим с тях!

 20. 3латка

  Щастието е дълбоко в нас..във всички нас

 21. matew

  Щастие е когато вдигна 20км/ч с мотора

 22. марияна

  Щастието те кара да летиш,не можеш да стъпваш по земята!Усмивката не може да се скрие в джоба ти,а ти пръскаш любов и прошка навсякъде около себе си:)))

 23. Geri

  Щастието е да си в хармония със себе си, да си осъществил мечтите си и да си открил път за нови. Да ощастливяваш околните, осъществявайки себе си.
  Щастие е да откриваш пъстротата на живота всеки ден, всяка секунда, да умееш да се радваш, да се изпълваш с благост и да се чувстваш омиротворен.

 24. Валентин

  Щастието се измерва с това да можеш да обичаш с цялото си сърце и цялата си душа и да бъдеш обичан, но по-голямото е първото, всичко друго ще Ви се придаде!
  Нека всеки се запита: Колко човека съм направил/а щастливи (към колко съм проявил/а любов)? А проявленията на любовта са:
  – дълготърпение;
  – милост, състрадание, отзивчивост;
  – радост от успехите на другия, не завижда;
  – не се превъзнася, не се хвали, скромност, несебеизтъкване.;
  – не се възгордява, не е груба, не е егоистична;
  – не търси своето;
  – не държи сметка за зло, не е отмъстителна;
  – не е избухлива, не безобразничи и не се раздразнява;
  – не се радва на неправдата и нечестието, а се радва на истината и справедливостта;
  – всичко премълчава, извинява и прощава;
  – на всичко хваща вяра;
  – на всичко се надява;
  – всичко търпи;
  – никога не отпада;
  Ако проявяваме тези характеристики към другия човек, то съм сигурен, че сме допринесли той да се чувства по-щастлив, а с това и ние. Защото е казано: „Правете това, което исате и на Вас да правят!“ и още „Каквото посеете това и ще пожънете!“
  Ние сами си градим щастието или нещастието, като си даваме любов или отказваме да дваме и творим зло!
  Обичайте се!

 25. Ралица

  Щастието е в усмивката. Твоята, на твоето дете, на всички нас. Усмихвайте се!!!! Нека направим светът по-щастливо място. Бъдете щастливи!!!!!!!!!!!!!!

 26. GregoryLeticia

  Set your own life time easier take the loans and all you need.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.