за любовта

15. Практическа интуиция: Интуицията разширява границите на нашата информираност

0

В упражнение 10 вие отговорихте на първия си въпрос.

Позволете на възникналия образ да поговори с вас. Преведете всяка метафора в полезна за вас информация. Позволете на образите и метафорите да ви кажат това, което искате да знаете.

Защо не забелязваме повечето от нещата, които забелязваме

Сега може би си задавате въпроса как вашето съзнание се справя с всички знаци около вас без да се обърка и да без да полудее. Ако не приемате наркотици и ако не сте свърх-нестабилна личност, вашето подсъзнание не позволява на съзнанието ви да се препълни.

Информацията около вас е объркваща, затова вашето подсъзнание ви подсказва на какво трябва да обърнете внимание. То знае какво е важно за вас, селектира и организира информацията в осмислено цяло, което все още не е достатъчно, за да ви каже как да постъпите, но аз съм уверена, че и това е възможно.

Ние получаваме знаци непрекъснато, по милиони начини

Информацията непрекъснато ни залива, но нашата култура ни е научила да не й обръщаме внимание. Когато ни дойде мисъл, ние не си позволяваме да направим следващата стъпка, за да стане тя осезаема. По време на медитация може да си кажете: „Тази сутрин между 10.30 и 11 часа ще забелязвам всичко, което се случва”. Можете да го направите и да се запитате” „А не мога ли да извлека полза от това?”

За мен, като практичен човек, проблемът с медитацията се състои в това, че тя има свойството да отнася човека в облаците. Аз искам да получа информация, която да мога да използвам. Избирайки това, на което да обърнете внимание, вие създавате информация. Но ако само обръщате внимание и не създавате нищо осезаемо, информацията остава несъзнателна – и безполезна.

Докато пиша това, поглеждам книга, която стои на полицата. Има причина, поради която поглеждам точно тази книга. В ума ми изниква името „Диана”. Възможно е да срещна Диана утре. Възможно е Диана да е името на учителката на сина ми следващата година. Ако позволя на заглавията на книгите, които имам на полицата си, да ми подсказват кого ще срещна, така и ще бъде. Моето подсъзнание ще избере имената на хората, които ще срещна и с които ще имам някаква работа. Ние инстинктивно постъпваме така със знаците, в които вярваме.

Интуицията разширява границите на нашата информираност

Много хора приемат информираността като нещо фиксирано. Те мислят, че можем да бъдем информирани за обкръжението си в настоящия момент и толкова. Това не е вярно. Интуицията може да разшири нашата информираност в неограничена степен. Чрез интуицията вие можете да „проектирате” своята информираност на всяко място и време. Задачата ни е с помощта на интуицията да получаваме полезна информация.

Ние избираме на какво да обръщаме внимание

Във всеки наш избор – даже в избора на улица, по която да минем, е заложено решението с кого да се видим. По същия начин приемаме решение за това на какво да обърнем внимание. В повечето случаи този избор е несъзнателен. Ние действително използваме съзнателния си разум като инструмент при своите избори. Така например ако забележим нещо негативно, можем да обърнем внимание на това предупреждение и да поискаме по-добро.

Ние сме активни участници в създаването на нашата реалност

В известен смисъл ние творим непрекъснато. Не можем по заповед да получим желаните знаци, но можем да изберем какво значение биха имали за нас. Ако искамда предвидя нещо, то тогава трябва да обуча подсъзнанието си да подбира информацията, която има отношение към бъдещето.

1234567891011121314 | 15 | 161718192021222324252627282930313233343536373839404142

– Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.