за любовта

42. Интуицията в любовта: Изоставяне на старите стереотипи

0

Как ви възприемат непознати хора?

Сега да помислим за това как ви вижда света. Следващото упражнение ще усили интуицията ви и тя ще ви помогне да разберете какви сигнали изпращате към околните.

Упражнение 22
Реакцията на околните хора към вас

Вслушайте се в себе си. Когато сте готови, си представете, че срещате себе си на улицата. На какво обърнахте внимание? Как реагирахте на себе си? Какво можете да направите, за да промените произведеното впечатление в по-благоприятно?

Спомнете си няколко срещи от близкото минало. Обърнете внимание на това, което казвате, което правите, на езика на тялото. Какво можете да направите, за да се подобри отношението към вас?

Спомнете първите си впечатления за някой човек. Първото впечатление се променя много трудно. Този „кадър” е основата, на която се основава всичко, което се случва по-нататък. Ако разберете какво демонстрирате на първата среща, с времето ще се научите да се представяте в по-благоприятна светлина.

Изоставяне на старите стереотипи

Случвало ли ви се е, да излезе от къщи без да почистите зъбите си или без да изпиете сутрешното си кафе? Всичко ви тръгва наопаки – излезли сте от привичния коловоз. Сутрешните ритуали или стереотипи ни подготвят за новия ден и подготвят съзнанието и подсъзнанието ни за това, което ще се случи през деня. За съжаление, след известно време тези стереотипи остаряват.

Моделирайки съзнателно новия си стил на поведение, ние постигаме нови страни от живота – по-радостни и приятни. С помощта на интуицията ние построяваме нов модел на мислене за преразглеждане на миналия опит и за приемането му като средство за подобрение на настоящия ни живот. Интуицията ни помага и да разберем себе си и да формулираме целите си. Само трябва да я последваме. Новите ритуали ще ни помогнат да се подготвим за любовта и удоволствието.

Възможно е вече да сте забелязали промени във възгледите си за живота и в начина, по който ви виждат другите. Дойде време да се фокусирате върху тези области, които най-силно искате да разберете, основавайки се на информацията, получена от интуицията. Можете да решите, че ви е необходимо да се съсредоточите върху резултатите от позитивния си личностен образ и да развиете в себе си определени качества. Възможно е интуицията ви да ви поведе към събития от миналото, към стари, неразрешени ситуации и да пожелаете да се съсредоточите върху тях.

Помнете, че всеки час трябва да правите нещо приятно за себе си. Може да ви бъде приятно да пеете, да помиришете цветя или да слушате шума на дъжда. Ако забележите, че не умеете да живеете в състояние на удоволствие, трябва да си създадете ежедневен ритуал, който да ви подготви за любовта.

Започнете с момчета, което продава вестници в будката, откъдето купувате последните 10 години. Вероятно дори не знаете името му. Усмихнете му се! Поздравете контрольора в автобуса, подавайки му билета си. Ако изпитвате добри чувства към околните, ще предизвикате топли чувства и у тях, с което ще добавите радост както в своя, така и в техния живот.

Надявам се, не смятате да чакате появата на любим човек, за да станете открити, топли и разбиращи. Ако не можете да общувате нормално с хората в момента, едва ли това ще се получи и с любимия ви човек.

12345678910111213141516 | 18192021222324 | 25 | 26272829303132333435363738394041 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.