за любовта

14. Интуицията в любовта: Поставете си цел

0

Научете се да поставяте цели на своята интуиция

Интуицията е навик за оцеляване. Тя работи постоянно, предупреждава ни както за опасности, така и за откриващи се възможности. Интуицията решава задачите, поставени пред нея като съзнателни размисли и подсъзнателни процеси, ето защо е изключително важно да развием способността да я контролираме съзнателно. Ако не се научите да правите това съзнателно, вашето подсъзнание ще ви връща към миналото, към отдавна забравени факти – незавършени истории, неразрешени конфликти.

Така например, една жена може подсъзнателно, интуитивно да избира изключително критично настроени партньори, опитвайки се по този начин да разреши стар конфликт със своята майка, която постоянно я критикува. Или, следвайки интуицията си, една жена може да избира партньори с тежък характер, наказвайки се за някакви постъпки, извършени в миналото.

Нашето подсъзнание се проявява едновременно на много нива. То постоянно информира съзнанието ни за нашите потребности, дори някои от тях вече да са загубили своята актуалност. На 5-годишното дете непрекъснато трябва да се напомня какво може и какво не трябва да се върши. На 40-годишния човек не е необходимо да се напомня това. За съжаление подсъзнанието може да не знае това.

Използвайки личния си опит и собствените си впечатления, вложете в подсъзнанието си приятни и жизнеутвърждващи сценарии. В момента, в който поставите пред интуицията си цел, например да установите добри отношения с някой или подобрите съществуващи отношения, тя веднага ще задейства всичките си ресурси за постигането на вашата цел.

На някои хора им е много трудно да повярват за съществуването на интуицията, но докато не се убедите в това, просто повярвайте, че тя съществува. Какво губите? Ако аз съм права, вие ще откриете интуицията в себе си и ще получите допълнителен източник на информация за себе си и своето обкръжение. Ако аз греша, поне ще се научите да анализирате своите отношения с хората и да приемете съобщения от тях – съзнателни и подсъзнателни, вербални и невербални.

Ако нямате опит със съзнателното използване на интуицията, не се разстройвайте, ако след седмица не можете да прочетете мислите на другите хора. В началото може да бъдете разочаровани от резултатите от първите упражнения по развитие на интуицията. Не се притеснявайте. Практикувайте и възможностите на вашата интуиция ще се разширяват – с времето ще можете да направите удивителни открития за себе си и за близките си хора.

12345678910111213 | 14 | 1516 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.