за любовта

Следвайте интуицията си, не отстъпвайте от позициите си – истинската история на Роки

0

През 1974 г. Силвестър Сталоун бил напълно неизвестен и отчаяно се мъчел да пробие в Холивуд. Веднъж отишъл на боксов мач и се вдъхновил от неизвестния боксьор, който победил великия Мохамед Али. Върнал се вкъщи и в творчески изблик за три дни написал първия вариант на сценарий, наречен „Роки”. После го изпратил на своя агент. Разполагал всичко на всичко със 106 долара. Едно филмово студио му предложило 20 000 долара, като в главната роля щели да играят Райън О.Нийл и Бърт Рейнолдс. Сталоун се развълнувал от предложението, но самият той искал главната роля. Предложил да играе без хонорар. Но отговорът бил: „Това не е прието в Холивуд”. Сталоун отхвърлил предложението, макар че отчаяно се нуждаел от пари и помощ.

Предложили му 80 000 долара при условие, че той няма да играе главната роля. Отново отказал. Съобщили му, че Робърт Редфорд е проявил интерес. Този път му предложили 200 000 долара. Отхвърлил и това предложение.

Повишили офертата си до 300 000 долара за сценария. Той им отговорил, че не иска цял живот да го измъчва въпроса „Ами ако?”.

Предложили му 330 000 долара. Съобщил им, че ако не може да играе главната роля, предпочита никога да не види реализирането на филма.

Накрая се съгласили да му дадат ролята. Платили му 20 000 долара за сценария плюс 340 долара на седмица по най-ниската актьорска тарифа. След разходите, хонорарите за агента и данъците му останали около 6000 долара вместо 330 000.

През 1976 г. Сталоун бе номиниран за наградата „Оскар” за най-добър актьор. Филмът „Роки” спечели три „Оскара” – за най-добър филм, за най-добър режисьор и за най-добър монтаж. Оттогава сериалът „Роки” е спечелил почти един милиард долара. А Силвестър Сталоун стана световна филмова звезда.

Следвайте интуицията си. Не отстъпвайте от позициите си.

– Марк Виктор Хансен, Робърт Алън, „Милионер за една минута“

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.