за любовта

43. Интуицията в любовта: Първото впечатление

0

Да се върнем към позитивния личен образ

Построявайки нов модел на живот, вие едновременно работите на два фронта – усилвате позитива и отстранявате негатива.

Вече се намирате по-близко до целта си в любовта и знаете какъв партньор ви е необходим. Интуицията ви ще ви подскаже какви качества могат да привлекат вниманието на човека, от който се нуждаете, или които да променят вашите сегашни отношения.

Още веднъж – няма нужда да променяте своята същност. В зависимост от ситуациите, в които се оказвате, пред вас винаги ще възниква изборът какви черти от характера са да подсилите. Привличайки вниманието на любимия човек, вие ще подчертаете тези позитивни черти от своя характер, които ще пожелаете да развиете в бъдеще.

Прегледайте отново всички записки в дневника си, отнасящи се до позитивния личен образ. Проверете всички отговори – позитивни и негативни. Над какво трябва да поработите, за да подобрите образа си? Не се опитвайте да обхванете всичко наведнъж. Концентрирайте се върху специфичен въпрос и му отделете време – един ден или една седмица. Редувайте позитивните и негативните страни. Ако имате чаровна усмивка, усмихвайте се при всяка възможност през следващата седмица. Ако искате да се научите да скривате чувствата си, опитайте се да бъдете по-уверени през следващата седмица.

Първото впечатление винаги трябва да бъде позитивно

Да започнем с позитивните аспекти на личностното моделиране. Какви качества са ви необходими, за да привлечете вниманието на любимия човек? Ако имате любим човек, какви качества могат да ви помогнат да промените отношението му към себе си в по-добра посока?

Тези промени се простират много по-далеч от чисто външната, козметична промяна. Имам предвид всеки аспект на вашето поведение, дори звука на гласа ви.

Вече говорихме за това колко е важно при формулирането на целта в любовта да си представяме потребностите на любимия човек като своите собствени и за това използвахме метода на „втория Аз”. Следващото упражнение ще ви помогне да разберете какви аспекти от вашата личност и вашето поведение с най-голяма вероятност ще предизвикат отклик у този човек. Повтарям, не е изключено съвсем незначителни промени, като например промяна на тона на гласа, да привлекат любовта, за която мечтаете.

Упражнение 23
Направете всичко възможно

Вслушайте се в себе си. Направете дълбоко вдишване и си представете, че вие сте вашия идеален любим, дори още да не го познавате. Опишете как се чувствате на негово място. Погледнете света през неговите очи. Отговорете на следните въпроси от негова гледна точка – какво мислите и какво чувствате?

Представете си, че той обръща внимание на вас. Почувствайте себе си чрез неговите сетива. Как ухаете? Как стоите? С какво сте облечени? Какво говорите? Как звучи гласа ви? Как дишате?

Сега проучете кои ваши интелектуални, емоционални и поведенчески качества привличат вашия партньор. Представете си как идеалния ви партньор реагира на желание, любов, уважение, грижа.

Сега разполагате с интуитивна информация за това какъв човек е идеалния ви партньор и какъв човек трябва да бъдете вие в идеалните ви отношения. Поработете върху тези качества в близките седмици. Усилете тези черти от характера си, поекспериментирайте с тях в различни ситуации или се опитайте да ги изведете на преден план всички едновременно.

Още веднъж, запомнете – вие не трябва да променяте своята същност. Също така не трябва да се преструвате. Бъдете себе си! Сами ви предлагам да представяте себе си в най-добрата светлина. Как ще направите това, зависи от целта ви в любовта.

Може да повторите това упражнени е в различни ситуации и с различни хора. Следващото упражнение ще ви помогне да разберете какви страни от характера си трябва да утвърдите, независимо от ситуацията.

Как да създадем впечатление, използвайки интуитивното „бързо попадение”

Интуицията е особено полезна в ситуациите, в които ви е необходимо да реагирате бързо. Започнете, работата на интуицията като навик за оцеляване се заключава в това бързо да ви предоставя необходимата информация, особено тогава, когато нямате време да планирате и обмисляте.

Упражнение 24
Създаване на първото положително впечатление

Когато се окажете в непозната компания, концентрирайте се върху своята цел. Това може да бъде много просто, например: „Как точно в момента да създам положителна връзка между мен и човека, намиращ се отсреща?” Мислейки бързо за това, в продължение на 1-2 секунди, се вслушайте в себе си. Какъв образ ви изниква? Ако ви се удаде правилно да интерпретирате това впечатление, ще разберете кое свое качество да изразите и усилите, за да предизвика контакта ви с този човек положителен отклик у него.

„Бързите ви попадения” ще ви помогнат да изберете нужната посока или поведение, съответстващо на ситуацията. Можете да добавите интуитивните си впечатления към останалата известна ви информация – това повишава шансовете ви да направите добро впечатление или да излезете от сложна ситуация с най-малки загуби и най-големи изгоди за себе си.

12345678910111213141516 | 18192021222324 | 25 | 2627282930313233343536373839404142 | 43 | 44 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.