за любовта

Онлайн тренинг: Как да си върнем любимия

0

Ние сме програмирани да търсим любовта – щастливи сме, когато даваме и получаваме любов, здравето ни се възстановява, сбъдват се мечтите ни, хората променят отношението си към нас и започват да ни харесват повече.

Логично е, че и любимият ни човек ще остава с нас, докато получава любов. Всички се нуждаем от любов и търсенето на любов, на енергия е основното нещо, което правим през целия си живот.

Основната причина, поради която губим любовта, са някакви негативни чувства.

Основната причина, поради която любимият ни човек ни напуска и остава далеч от нас, са нашите чувства.

Чувствата ни създават поле с определена честота около нас. Със сигурност познавате хора, в чието присъствие се чувствате прекрасно и с които можете да прекарате часове. А познавате и хора, от които моментално ви се иска да избягате. Били сте на места, където се чувствате в рая. А има и места, които ви потискат. Чувствата, които излъчваме, създават вибрацията на собственото ни поле.

„Мислещият мозък” на човека се развива няколко години след раждането му. Новороденото дете не може да мисли – но може да чувства. Човек се ражда с напълно функционален чувствен мозък – тази част от мозъка, в която се „помещава” нашето подсъзнание. Подсъзнанието ни отговаря за нашите инстинкти – процесите, без които животът ни би бил невъзможен. В момента, в който бъде прерязана пъпната връв на новороденото, то вече „знае” как да диша – без никога да се е учило на това. Когато устата му се докосне до майчината гръд, то започва да суче – то просто знае как.

Подсъзнанието ни „говори” с нас на езика на чувствата. Ако отчете понижение на кръвната захар, то веднага ни изпраща усещане за глад – и ние разбираме, че трябва да се храним. Ако подсъзнанието ни иска от нас да се нахраним и ние изпълним задачата – получаваме сладостно усещане – удоволствие. Ако откажем да изпълним задачата му –защото сме на диета – гъделичкащото усещане за глад се превръща в страдание.

Така нашето подсъзнание поддържа живота ни. Докато следваме инстинктите си – тоест, усещанията и желанията си, подсъзнанието ни ни дарява с удоволствие и животът ни върви леко и приятно. Откажем ли се от инстинктите си – подсъзнанието ни разполага с богат арсенал от чувства, с които да ни върне в правия път – пътя на живота, който е добър за нас.

Основните емоции на човека са шест – гняв, отвращение, страх, тъга, изненада и щастие.

Прави ли ви впечатление – една позитивна емоция и пет негативни? Това е езикът на нашето подсъзнание. Щастието е признак, че всичко е наред и сме в безопасност, всичко е под контрол. Но подсъзнанието ни вероятно има нужда от повече негативни емоции, за да ни предупреди за естеството на даден проблем. Гневът означава, че нашите нужди са пренебрегнати – от нас или от друг. Отвращението ни кара мигновено да се отдалечим от нещо, което може да ни навреди. Страхът означава опасност за живота ни. Тъгата е признак за голяма загуба или безпомощност. Изненадата ни поставя нащрек, подготвя ни за предизвикателство. А щастието – то е ясно, всичко е наред и не се налага да правим нищо в момента.

Ако приемем емоционалното послание на подсъзнанието си и направим това, което то ни подсказва да направим – негативното чувство преминава веднага. То е само послание.

Продължителното страдание е признак, че не приемаме задачите, които ни е поставило подсъзнанието ни – отказваме се от инстинктите си. Но ако се откажем от инстинктите си по някакви причини – се обръщаме срещу подсъзнанието си, срещу тялото си, срещу живота си.

Защо се отказваме от инстинктите си? Защото мислим. Защото вярваме, че нещата в живота трябва да бъдат не така, както са, а по някакъв друг начин – както на нас ни се иска.

Какво общо има това с любовта?

Не сте обърнали внимание на посланията, които подсъзнанието ви е изпратило, за да ви предупреди, че връзката ви започва да върви в недобра за вас посока. Изпуснали сте момента, в който сте имали възможност да разрешите проблема. Затворили сте си очите пред опасността, защото не сте искали да приемете реалността, искали сте да продължите да се чувствате добре. Но животът не е само това, което ние искаме. За да получаваме това, което искаме, трябва да приемаме информацията за света около нас – и не е необходимо нищо специално. Нашето подсъзнание е най-добрият ни приятел, то се грижи за всичко. От нас се иска само да приемаме посланията му и да предприемаме някакви действия, когато се наложи.

Ако продължавате да страдате и днес, това означава, че все още не приемате посланията на подсъзнанието си, а действате на своя глава. Неприятните чувства, и най-дълбоката депресия, отзвучава в мига, в който приемете инстинктите си.

За много хора е много трудно, почти невъзможно да направят това, защото то означава да се доверят на себе си – на своите желания, на своите чувства. Ние твърде много вярваме на това, което сме научили от родителите си, в училище, от медиите, от „духовните учители”, от книгите за „самоусъвършенстване”. Колкото повече се осланяме на чужди източници, толкова повече губим връзка със себе си и толкова повече губим шанс да решим проблема си и да постигнем хармония със себе си – защото не чуваме единствения глас, който може да ни помогне – гласът на нашето подсъзнание.

В каквато и ситуация да се намирате, от нея има изход. Зная колко трудно е за вярване, че човекът, който ни е изоставил, предал, наранил, може да се върне и да ни обича отново. Но ми се е случвало много пъти.

Изход има, щом във вас живее желанието да си върнете любовта. Това желание идва от вашето подсъзнание – а вашето подсъзнание няма за цел да ви изтезава, а да пази живота ви и да ви прави щастливи. Ако в момента не сте щастливи, то е, защото не му позволявате да се погрижи за вас – не приемате посланията му.

Имате желание да си върнете любовта? То идва от вашето подсъзнание – значи е възможно и реално. Вашето подсъзнание никога не ви кара да желаете невъзможни неща. Имали ли сте непреодолимо желание да летите до Луната или да се гмуркате в Марианската падина? Ако сте били на Луната и в Марианската падина, ще ви повярвам, че това е желанието на живота ви – но не вярвам да ви се е случвало. А има хора, които са имали точно тези желания – и са ги изпълнили.

Ако подсъзнанието ви прецени, че нещо не е възможно за вас, то просто няма да ви обърне внимание върху това нещо – дори няма да го забележите. Ако забелязвате нещо – то носи послание, има връзка с живота ви. Ако имате желание за нещо – това е желание на подсъзнанието ви. Ако имате непреодолимо желание – каквото и да е то, най-разумно е да се съобразите с него.

Ако имате желание да спасите връзката си, значи все още имате шанс. Ако обстоятелствата се променят и повече няма какво да направите или се откажете сами – подсъзнанието ви ще ви влюби в някой друг, с който да изживеете подобна история и да я завършите.

Докато не завършите дадена история, дори само на нивото на подсъзнанието си, докато живеете с усещането, че има някакъв проблем – вие не можете да продължите напред. Много голяма част от днешните ни отношения са именно разрешаване на конфликти с важни за нас хора от миналото – родители, приятели, любими.

Затова и понякога не можем да излезем от връзки, които са очевидно вредни за нас – защото имаме задачата да разрешим стар конфликт, за да се освободим от него. Подсъзнанието ни използва често любовта за тази цел, за да ни задържи там, където трябва да бъдем. Каквато и цел да преследва нашето подсъзнание, тя в основата си е добра за нас, за нашето развитие като личности и единственото, което можем да направим, е да изживеем ситуацията и да направим каквото трябва.

Ако не приемаме ситуацията, ако избягаме от нея, подсъзнанието ни ни организира по-тежка и по-очевидна ситуация – в която да нямаме избор и да направим това, което трябва. От себе си не можем да бягаме, със себе си не можем да се борим.

Какво ще получите от този тренинг?

Да си върнем любимия човек е трудна задача, защото изпитваме силни чувства, силна зависимост от резултата и поради това не сме в състояние да преценим ситуацията трезво и да реагираме правилно. За решението на тази задача трябва да разчитаме на подсъзнанието си – а за тази цел трябва да му възложим задачата правилно и да го оставим на спокойствие да я реши по най-добрия начин. Това също е много трудна задача за изоставения човек, който изпитва силна емоционална болка. Именно справянето с тази болка е първата и основна задача по пътя на възстановяване на отношенията.

В тази програма:

  • Ще научите повече за чувствата – какво е значението на различните чувства, как да засилвате приятните чувства и как да работите с неприятните чувства, без да ги потискате.
  • Ще се научите да общувате с подсъзнанието си.
  • Ще работите по откриването на стари конфликти и по завършването им, за да предотвратите реализирането им в реални житейски ситуации.
  • Ще възстановите емоционалното си равновесие – така че да се превърнете в личността, с която вашият любим човек да иска да бъде, за да се върне сам.
  • Ще откриете истинските си желания. Истинските ви желания идват от подсъзнанието ви и тяхното реализиране ще ви донесе истинско щастие и душевната хармония, която наричаме любов – това, което търсим от другите хора, всъщност се намира в самите нас.

Курсът се провежда онлайн, под формата на 10 индивидуални сесии с продължителност по 45 минути по Скайп. По време на курса ще имате много практически задачи, с помощта на които ще възстановите своята енергия и привлекателност.

Поръчай

Ако в края на курса не сте доволни от постигнатите резултати, ще получите парите си обратно, без значение какви са причините за това.

За записване и въпроси
Пишете ми чрез формата за контакт!
(горе вляво на сайта)

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.