за любовта

31. Практическа интуиция: Минало – бъдеще – настояще

0

В упражнение 18 отговорихте на втория си въпрос.

Какви са интуитивните ви впечатления за времето?

В тази глава ще се запознаете със способи, които могат да придадат структура на възникващите у вас образи. Когато придобиете опит, вие ще си създадете други методи, по-подходящи за вас – така че не се притеснявайте да експериментирате. Сега ще започнете да изучавате езика, който вашата интуиция използва за „разговор” с вас.

Минало, настояще или бъдеще?

По очевидни причини е важно да знаете дали вашите интуитивни впечатления се отнасят към миналото, настоящето или бъдещето. В сънищата ние преживяваме всички събития като произтичащи в настоящето, дори ако те имат отношение към нещо, което се е случило в миналото или в бъдещето.

На интуицията също й е присъщо такова паралелно виждане на времето. Затова трябва да се снабдите с маркери, с помощта на които да помествате информацията в точния период от време. Понякога времевата марка е очевидна от информацията, която получавате в отговор. Например, може да видите човека, за който питате, по-стар, или събития, които още не са се случили или нещо по-просто, като смяна на сезона. Ако не получавате такива подсказвания, трябва да разберете какви знаци използва интуицията ви, за да ви покаже в какво време се случват впечатленията ви.

Моите маркери за времето са осезаеми и безгрешни (вашите, без съмнение, ще бъдат други):

• Ако интуитивната информация се отнася за миналото, аз получавам предимно „чувства” или „енергии”, свързани с нея.
• Ако интуитивната информация се отнася за настоящето, аз я възприемам с чувство на отстраненост, което буквално увеличава разстоянието с цел по-голяма обективност.
• Ако интуитивната информация се отнася за бъдещето, н нея присъства слабо осветление, сякаш наблюдавам през прозрачна завеса. Също така намаляват усещанията ми от собственото ми тяло (нещо като сковаване на крайниците), а информацията става по-осезаемо тактилна и визуална и се превръща просто в знание.

Следващото упражнение ще ви помогне да установите контакт със собствените си способи за интуитивно възприемане на времето и ще ви даде възможност за фокусиране на интуицията върху други периоди от време с помощта на физически ориентири.

Упражнение 19
Установяваме личните си ориентири за времето

Почувствайте въпроса си така, сякаш въпросът ви се отнася към настоящето. Отбележете всичките си впечатления. За да дадете на себе си сетивен знак за настоящо време, кръстосайте глезените си – вашето подсъзнание ще запомни, че когато направите това, желаете да се фокусирате върху настоящето. Запишете впечатленията си. Когато свършите, поставете глезените си в нормално положение.

Концентрирайте се върху лявата половина на тялото си – лявата ръка, лявото рамо, лявата страна на главата и т.н. Свийте пръстите на левия си крак. Отбележете всичките си впечатления по въпроса, които се отнасят за миналото. Запишете впечатленията си. Когато свършите, изпънете пръстите на крака си.

Сега се съсредоточете върху дясната страна на тялото си. Свийте пръстите на десния си крак. Така отбелязвате, че чакате отговор на въпроса си, който се отнася до бъдещето. Запишете впечатленията си. Когато свършите, изпънете пръстите на крака си.

Накрая се върнете в настоящето, за да получите съвет. Отново кръстосайте глезените си, за да дадете знак на подсъзнанието си, че сте се върнали в настоящето. Запишете впечатленията си.

В това упражнение отговорихте на един от въпросите си.

123456789101112131415 | 161718192021222324252627282930 | 31 | 3233343536373839404142

Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.