за любовта

30. Практическа интуиция: Да зададем рамка на интуитивното си възприятие

0

Наличието на структура помага

Би било добре да имате структура, която да ви помага в интуитивните ви впечатления. Следващото упражнение ще ви даде рамка и усещане за времева последователност при вашите интуитивни впечатления. Избрах квадрат, защото е лесно да си я представим. Ако ви е трудно, нарисувайте квадрат на бял лист.

Във всеки ъгъл на квадрата се случва нещо. Започнете с долния десен ъгъл, който ще наречем ъгъл 1 (не е нужна да помните – това е работа на вашето подсъзнание). В този ъгъл отбележете нещо, имащо отношение към въпроса и случващо се в настоящия момент. По часовниковата стрелка преминаваме към долния ляв ъгъл – ъгъл 2, там ще откриете какво се случва в бъдещето. В горния ляв ъгъл – ъгъл 3, ще видите това, което ще се превърне в предишното изображение. А в ъгъл 4 ще видите как това ще промени вас или предмета на вашия въпрос.

1 ъгъл. Какво се случва в настоящия момент
2 ъгъл. Какво ще се случи
3 ъгъл. В какво ще се превърне предишното изображение
4 ъгъл. Как това ще промени вас или предмета на вашия въпрос

Въпроси, които трябва да имате предвид

Обърнете внимание: колко „реално време” отнема преместването от един ъгъл в друг и се опитайте да откриете имената на хората и местата, намиращи се във всеки ъгъл (независимо дали смятате, че имат отношение към въпроса ви). Не забравяйте да отбележите времето за преминаването от един ъгъл в друг. Колко време ви бе необходимо да преминете от ъгъл 1 в ъгъл 2? Колко време оставахте във всеки ъгъл? Запомнете какво кога се случва – в миналото, настоящето или бъдещето, и обърнете внимание как го определяте.

Когато се премествате от ъгъл в ъгъл, възникват нови въпроси. Запишете ги. Тези въпроси могат да се променят в зависимост от интуитивния въпрос, с който сте започнали, или да остават едни и същи.

Ако предпочитате по-систематичен процес, можете да са задавате контролни въпроси във всеки ъгъл, например:

• Къде се намирам?
• Кой е с мен?
• Какво се случва около мен?
• Какво усещам?

и така нататък.

В тези въпроси „аз” е просто метафора, за да обозначи обекта на въпроса. Например, ако зададем въпроса „Къде се намирам?” и получим усещане, че левия ни крак е във вода, а въпросът касае строеж, то може да заключим, че трябва да проверим дали лявата страна на сградата не се намира до вода.

Недостатъци на структурите

Преместването по квадрат е само един от способите да се структурира нашето възприятие при контакт с интуицията. Можете да възприемете този метод или да си измислите друг. Може да използвате всяко упражнение, което ви позволява да получавате по-силни сигнали.

Имайте предвид, че колкото повече структурирате процеса, толкова по-ограничена става вашата информация.

Упражнение 18
Да обиколим квадрата

1 ъгъл – настоящата ситуация
2 ъгъл – какво ще се случи в близко бъдеще
3 ъгъл – какво ще се случи в далечно бъдеще
4 ъгъл – как всичко това ще промени вас или предмета на вашия въпрос

Можете съзнателно да забравите ъглите (вашето подсъзнание ги помни). Запишете впечатленията си под названието „упражнение 18”. В него вие отговорихте на един въпрос.

123456789101112131415 | 1617181920212223242526272829 | 30 | 313233343536373839404142

Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.