за любовта

19. Психосоматични болести: Никой не ме иска

0

Никой не ме иска

Отдавна търсите и чакате човека, с който да се обвържете. Във всеки свободен момент планирате как да се запознаете с нови хора. Посещавате спортната зала всяка вечер, а отпуската си прекарвате в големи компании с надеждата да срещнете човека, с който да споделите живота си. Но не срещате никой. Ако харесате някой, той не иска да ви знае или ви забравя след първата ви среща. Разочаровани сте, изпитвате разочарование и безсилие. Никой не ви иска. Самочувствието ви стремеглаво пада.

„Никой не ме иска” означава, че вие отричате самите себе си такива, каквито сте. Вашите партньори отразяват вътрешното ви състояние. Тяхното поведение отразява вашите убеждения за самите вас. Ако вие сами не считате себе си за достойни за любов, ще го разберете по това, че никой не иска да общува с вас.

В този случай трябва да си спомните, че вие сами създавате ситуациите в своя живот, за да научите нещо от тях. И когато усвоите урока на дадена ситуация, ситуацията може да се промени, но не по-рано.

Решение

Задайте въпрос към себе си – искате ли себе си за партньор? Ако не, опитайте се да си обясните защо. Когато си изясните обстоятелствата, пред вас ще се открият две възможности. Да промените това, което не ви удовлетворява във вас самите, или – по-лесно – да си признаете, че не съответствате на собствения си идеал и да се приемете такива, каквито сте. Ако чакате някой да ви обикне, а сами не се обичате, ще ви се наложи дълго да чакате. Никой не е съвършен и никой не може да издържи да живее със съвършен човек. Покажете на другите, че се обичате с всичките си слабости – към това се стремят всички хора. И тогава, вместо да страдате, че никой не ви иска, ще се чудите кого да изберете от всички, които ви искат.

– „Krise als Chance. Wie man Krisen loest und zukuenftig vermeidet“, Kurt Tepperwein
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.