за любовта

4. Интуицията в любовта: Любовта се ражда от удоволствието

0

Ключът към влюбването е във вашите ръце

Влюбването започва с взаимното привличане между двама човека. В началото то е прост химичен процес.

Забелязвали ли сте, че когато човек се влюби, всичките му бивши обожатели започват отново да го преследват? Забавно, нали? Възможно е да знаете това от собствен опит. Къде бяха всички тези хора, когато бяхме сами?

Това не е парадокс, а най-простият начин да откриете любовта – да заобичате себе си. Получава се порочен кръг: за да намерим любовта, ние трябва да бъдем привлекателни, но най-привлекателни сме, когато обичаме! Тайната се състои в това, че човек не трябва да изглежда привлекателен (въпреки че и това играе важна роля), но да бъде такъв.

Не би ли било страхотно да можем да предизвикваме у себе си психологическото състояние на любов, дори когато не обичаме? Тогава по естествен начин бихме станали привлекателни – биохимията на тялото може да бъде излъгана, тъй като тялото не може да определи границата между тези две състояния.

Вие можете да се превърнете в „любовен магнит”, привличащ към себе си партньори без каквито и да било усилия. Ще попитате – по какъв начин?

Търсете удоволствие

Дейностите, които ви доставят удоволствие, предизвикват същото психологическо състояние, което изпитваме и в състояние на влюбеност. Тайната е в това, когато в живота ни няма любов да оставаме радостни и да се занимаваме с неща, които ни доставят удоволствие, а те ни правят по-привлекателни.

Да обичаме и да бъдем обичани – това са естествени състояния, така че не е необходимо да правим нищо, за да намерим своята любов. Когато отстраните препятствията, в живота ви задължително ще се появи любовта. И точно в този момент ние започваме процеса на създаване на любовта.

Състоянието на любов се ражда от състоянието на удоволствие

Да се върнем към първото упражнение. Възможно е да ви се е сторило много просто, когато сте пристъпили към него. Какво може да бъде по-просто от това да се поглезим?

За много хора обаче това изискване се оказва по-сложно, отколкото са предполагали. Оказва се, че много хора не знаят как да глезят себе си без да изпитват при това чувство на неловкост. Някои хора дори изпитват чувство на вътрешно съпротивление пред перспективата да си доставят удоволствие.

Какво почувствахте вие? Честно. Притеснявахте ли се? Обвинихте ли се в егоцентричност? А може би се почувствахте леко смутени? Виновни? Не заслужаващи радост? Или бяхте твърде тъжни, за да се порадвате на себе си?

Любовта и удоволствието са синоними

Пребиваването в състояние на любов е влюбеността са едни от най-силните удоволствия. Въпреки че любовните отношения могат да бъдат причина за адски страдания, физическото и емоционалното преживяване на любовта само по себе си е източник на удоволствие.

Тази програма не е посветена на това как да чакате повята на „идеалния” спътник в живота и на пасивното очакване за подобрение на съществуващите отношения. Това е програма за това как да получите радост и удоволствие тук и сега. И това беше причината за „експеримента по получаване на удоволствие”.

123 | 4 | 5678910111213141516 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.