за любовта

3. Интуицията в любовта: Можете да разберете любовта, само изпитвайки я

0

Разбирането за преживяванията ни във важните моменти от живота ни идва по-късно. Един философ е казал, че времето на живота се движи напред, но се осъзнава впоследствие. Това важи и за любовта.

Затова ви помолих да направите първото упражнение без да ви обясня смисъла му. Ако искате да получите полза от тази книга, трябва добросъвестно да се изпълните много подобни упражнения. Това няма да е трудно, тъй като веднага ще забележите ползата.

Запомнете:

• Всяко упражнение е базирано на предходните, затова ги изпълнявайте поред. Не се учудвайте, ако забележите, че правите упражнения, които частично съвпадат. Ще разгледаме упражненията от различни гледни точки, за да видите различията между тях.
• При изпълнение на някои упражнения ще трябва да се концентрирате върху мислите и чувствата си. При други упражнение ще имате нужда от интуицията си, за да намерите отговора на необичайни въпроси.
• Някои упражнения може да ви се сторят глупави. Понякога няма да разбирате какво и защо правите. Запомнете: вашите потребности и чувства не винаги са очевидни, а много от тях са подсъзнателни. Поради това понякога се налага да прибегнем до косвени методи, за да проникнем в дълбочината на своите емоции.
• Не се отчайвайте, ако не видите незабавен резултат. С времето ще направите ценни открития. Те могат да не се появят веднага, така че от времена време преглеждайте записките си по изпълнените упражнения. В началото може да имате малко впечатления, но те ще появят в процеса на изява на истинските ви потребности.
• Ако имате любовни отношения, може да изпълните някои упражнения съвместно с любимия си човек.

Четейки тази книга, вие ще забележите как бързо започва да се променя живота ви. Предлагам ви абсолютно нова концепция за любовта. Обмислете я, изпробвайте я.

Водете си дневник

Записвайте всичките си впечатления в дневник. Много художници, учени и писатели са смятали дневника за необходимо средство за самопознание. Той може да ви разкрие напълно вашите чувства. Работейки върху тези книга, вие ще се развиете като личност. А дневникът ще ви позволи да оценявате постиженията си в хода на работата. Всеки ден записвайте мислите и откритията си – те ще ви помогнат да се справите с неизбежните трудности във всички отношения. Тези записки могат да бъдат съвсем прости, например: „Ако той говори за свобода, значи всъщност се чувства ненужен” или „Тя е в състояние да приеме конструктивна критика, само когато яде любимата си храна”.
Изберете тетрадка, в която да можете да се върнете към старите упражнения и да добавите няколко листа.

Работейки по програмата, вие ще събирате изображения на любовта, значими за вас (например изрезки от вестници и списания), а на корицата на своя дневник ще направите колаж от тях. Ще имаме упражнение, посветено на това. Оставете вътрешната корица свободна – когато откриете своя любим, можете да поставете снимката му там.

Работата по дневника е много важна. Водейки бележки всеки ден, вие потвърждавате сериозността на целта си – да откриете или да усилите любовта. Дневникът ще ви бъде особено полезен, когато усетите разрив във връзката ви с партньора ви. Вие не можете да си представите колко често по време на криза хората се връщат към началото на връзката си, за да си спомнят какво точно ги е накарало да се влюбят в партньора си.

Някои упражнение са по-лесни за изпълнение в двойка. Ще ви бъде по-лесно да работите по книгата, ако имате хора, с които да споделяте чувствата и мислите си.

Когато открием любовта, ние често ограничаваме приятелските си отношения и всичко хубаво, което имаме в живота си, ограничавайки кръга си на общуване. Първата ни стъпка по пътя на търсене на любовта, дори да изглежда парадоксална, е именно отказът от търсенето й.

12 | 3 | 45678910111213141516 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.