за любовта

2. Интуицията в любовта: Защо интуиция и любов?

0

Любовта в популярната литература

Сигурна съм, че са ви попадали книги и статии, посветени на това как да намерим любовта. Написаното за любовта се свежда до решението на следните задачи: да се намери любим човек, да се задържи и накрая да се получи контрол над него. В известен смисъл, популярната литература представя любовта като лов.

Всяка книга и статия предлага съвети и правила за любовната игра и, разбира се, тези съвети и правила са различни при различните автори. Според един експерт, за да преуспее в любовта, жената трябва да приложи значителни усилия. Друг ни съветва да бъдем по-достъпни и по-възприемчиви към изискванията на партньора. Трети ни учи как да общуваме най-пълноценно и да използваме езика на тялото, за да съобщим за разположението си към човека. Целта винаги е една и съща: да срещнете мъжа/жената и да я привържете здраво към себе си, за да сте убедени, че напълно контролирате ситуацията.

Това понякога помага, но това ли е вашата мечта? Подобни отношения напомнят по-скоро на война, отколкото на любов. Книгите за любовта обикновено фокусират вниманието върху разликите между мъжете и жените, но този подход предизвиква недоверие между партньорите и се способства за продължителни любовни отношения. Разбира се, между мъжете и жените има различия – и слава Богу! Но ако фокусирате вниманието си върху тях, едва ли ще съумеете да привлечете любов в живота си. Това може да бъде дори фатално за любовта.
Аз не вярвам в магическите формули. Хората са различни, всеки човек има своите нужди в любовните отношения.

За да постигнете успех в любовта, вие трябва да считате себе си и своя любим за уникални личности. Това означава, че двамата сте индивидуалности с уникални потребности, мечти, начин на общуване, емоционално изразяване и собствено разбиране за живота.

Любовта няма нищо общо с това някой да бъде „уловен”

Любовта е очарование, състояние на мистично удоволствие. Това се отнася и до другата страна на любовта – приятелството, което поддържа романтичната любов. Любовта е вътрешно състояние, което прави света по-красив. В състояние на любов ние придобиваме уникалната възможност да виждаме нови възможности там, където по-рано не сме ги забелязвали, в нас възниква усещане за благост и еуфория, ние се чувстваме много по-добре със самите себе си.

Защо интуиция и любов?

Нашата интуиция е мощна естествена способност, която действа постоянно. Интуицията ни позволява да получим информация, която не въздейства непосредствено върху сетивата и усещанията ни. Тя ни помага да разберем собствените си потребности, а така също и потребностите на партньора си. Тъй като интуицията може не само да подпомага, но и да пречи на отношенията ви, трябва да се научите да я контролирате. Ще ви покажа как да направите това. Ще се научите да приемате сигнали от околните и да им изпращате сигнали, а така също и да разбирате точно какви сигнали трябва да им изпращате.

1 | 2 | 34567891011121314151618192021222324252627282930313233343536373839404142434445 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.