за любовта

8. Силата на приемането: Представете себе си на своята цел

0

Целите са мечти с краен срок. –Наполеон Хил

От този момент нататък мислете за своята цел като човек, с който сте във връзка. Персонификацията ще ви помогне да изразите своите желания по-ясно, което пък ще ви помогне да постигнете целта си.

Или казано с други думи, поставете себе си пред радара на своята цел. Целта ви трябва да знае, че вие съществувате! Затова трябва да общувате със своята цел. Така че усмихнете й се, поздравете я и й кажете какво желаете.

1. Напишете само една своя цел
Съветвам ви да започнете само с една своя цел, за да може да й отделите пълното си внимание. В момента, в който я напишете, ще започнете отношенията си с нея. И бихте искали да покажете на вашата цел, че няма да се разсейвате с други неща. Нещо като със срещите с много хора – бихте ли искали да отидете на вечеря с човек, който ви разказва за срещите си с някой друг?

Друга причина, поради която е добре да започнете с една цел, да се концентрирате върху процеса от началото до края. Много цели не успяват да се реализират, тъй като получават твърде малко внимание. Можете ли да обвините целта си, че е равнодушна към вас или избира някой друг – някой, който ще е обвързан с нея и ще я цени?

2. Формулирайте целта си в едно изречение
Формулирането на целта в едно изречение ви принуждава да бъдете ясни за това, което искате. Хората обичат краткостта. Никой е обича да гадае ли да чете дълъг списък от изисквания. Същото се отнася и за вашата цел. Така че, напишете целта си стегнато и ясно.

И не затъвайте в агония над тази мисъл, просто го направете. Вие започвате връзка и, както всяка връзка, тя ще се променя с изясняването на вашите нужди и желанията на вашата цел.

Когато формулирате целта си в завършено изречение, вие проявявате пълна ангажираност и уважение. Ако искате да отслабнете, можете да напишете: да отслабна с 2 килограма. Това е същото, като да отидете при личния си треньор и да му кажете „Да отслабна с 2 килограма” – то показва, че ви мързи дори да произнесете цяло изречение!

Вместо това можете да напишете: „Моята цел е са отслабна с 4 килограма за 2 седмици”. Това твърдение има сила. Това е декларация. То ще помогне на треньора ви да разбере какво искате – така ще покажете и на целта си какво искате!

3. Поставете срок на целта си
По-вероятно е целта ви да се задвижи, ако има на разположение 10 дни, отколкото ако има неограничено време пред себе си. Целта, която искате да постигнете скоро, има пълното ви внимание. Нещо, за което не ви пука дали ще стане днес или след 50 години, не би получило необходимото внимание, за да се реализира. Ако поискате от целта си да кривне от пътя си, за да ви помогне, значи това е важно за вас сега!

4. Целта ви трябва да бъде проста и конкретна
Колкото по-конкретно формулирате целта си, толкова по-конкретно тя ще се изпълни. Това е валидно за всеки разговор и всяка връзка. От друга страна, твърде много информация ще затрудни вашата цел. Ако сте на първа среща и човекът, който виждате за първи път, ви представи списък от изисквания за това как да правите секс, планове за деца, финансови задължения – ще си помислите ли да се срещнете с този човек втори път?

Връзката ви с вашата цел, както и с партньора ви, ще претърпи развие с течение на времето. Първият ви разговор с вашата цел няма да е последен.

Ако вие не сте ясни с целта си, защо тя трябва да бъде ясна с вас? Как целта ви ще знае какво да ви даде, ако не й кажете ясно? Стана ли ви ясно, че липсата на специфичност не позволява на целта ви да се реализира? Много хора имат нужда от много време, за да разберат точно какво искат. Дайте си времето, от което се нуждаете.

4. Не зацикляйте върху граматиката
Ако имате граматични грешки или двойно отрицание, не се притеснявайте, освен ако целта ви не е филолог. Просто стартирайте процеса.

Писано е много за това колко е важно целта да бъде формулирана в сегашно време, а не в бъдещо. Това може да е забавно, но не е необходимо. Когато се обърнем към кучето си, то идва не защото разбира думите ни, а защото долавя енергията на посланието ни. Случвало ли ви се е да казвате на кучето си да седне, а от да продължава да прави каквото си иска?

Ако напишете „Аз искам работа с годишно заплащане 100 000 долара”, целта ви ще разбере какво искате. Не е необходимо да пишете „Имам работа с годишно заплащане 100 000 долара”. Всъщност, последното твърдение само по себе си може да създаде дисхармония, защото вие знаете, че това не е вярно.

5. Целта ви трябва да бъде измерима
Вие трябва да знаете кога точно сте постигнали вашата цел. Ако целта ви е да сте щастливи, запитайте се как ще познаете, че сте постигнали своята цел. Изберете конкретен признак. Искате повече пари? Нова връзка? Нова кола? За момента просто изберете нещо, което искате, и изберете как ще разберете, когато го получите – и напишете това в едно изречение.

6. Не се ограничавайте
Не мислете върху това колко е реалистична вашата цел. Просто напишете това, което искате. Започвате връзка с вашата цел. След това вие и целта ви ще трябва да поработите върху някои фини детайли, за да достигнете един до друг.

Щом напишете целта си, оставете я настрана. Вие искате целта ви да общува с вас – а ако говорите през цялото време, вашата цел няма да успее да вземе думата!
Вече сте във връзка с вашата цел. Бъдете добър партньор, бъдете мили и внимателни. Колкото повече усъвършенствате способността си да приемате, толкова по-лесно ще става на целта ви да се свързва с вас и толкова по-лесно ще става за вас да чувате (приемате) това, което целта ви ви казва.

„The Power of Receiving“, Amanda Owen
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.