за любовта

10 причини, които ни пречат да бъдем щастливи

0

1. Липса на мотивация
Всички ние се нуждаем от мотивация от време на време. Ако постоянно поддържате в себе си мотивацията, то вероятността за демотивираност ще се понижи.

2. Липса на свежи мотиви
Колко дълго една и съща причина може да ни подтиква към целта? Мотивацията се нуждае от постоянно презареждане. След даден период ние автоматично намираме нови причини и мотиви, различни от тези, които сме имали в началото.

3. Неувереност в себе си
“Заслужавам ли това? Не съм достатъчно добър. Никога няма да успея. Кой съм аз, че да се стремя толкова нависоко?” Вие самите убивате себе си със своите съмнения. Те ограничават вас и вашите мечти. Дърпат ви назад и не ви позволяват да преуспеете. Вярвайте в себе си. Не позволявайте на съмненията си да вземат надмощие над вас.

4. Хората около нас
Помислете, в кого се вслушвате? Какво ви казват тези хора? Те вярват ли във вас? Поощряват ли ви? За съжаление, близките хора са най-честата причина за нашата демотивация. Възможно е те да искат да на защитят, да ни дадат най-доброто или просто да не вярват в нас. Добре помислете, преди да ги послушате.

5. Миналият опит
Миналото не ви освобождава? Спомняте си безрбой минали неуспехи? Миналите ви неуспехи са винаги с вас и вселяват страх в душата ви? Приемете миналото си е не му позволявайте повече да ви управлява. Каквото е било в миналото, е останало в миналото.

6. Самотата
Постигате целите си сами? Никой не вижда тяхната ценност? Никой не мисли като вас? А наистина ли само вие разбирате ценността на вашата цел? Дори ако това е така, не се разстройвайте и не се предавайте. Имате възможност да сте първи.

7. Отсъствие на цел
Каква е вашата цел? От какво се ръководите? Къде е финалната ви права? Ако ясно си представяте къде трябва да стигнете, можете да определите колко ви остава. Трудно е да се движим напред, без да знаем къде е финалът.

8. Огромна цел
Колко далеч искате да стигнете? Каква висина искате да покорите? Мечтата ви ви изглежда недостижима? Вашата цел е твърде голяма, за да бъде постигната? Разбийте я на няколко цели, които ви изглеждат достижими.

9. Къде са празниците?
Празнувате ли малките победи? Или чакате постигането на целта? Денонощната работа е скучна. Запомнете, че само работа и пълна липса на почивка ще направи от вас унил човек.

10. Неуспехи
Всеки може да се стреми към целта си при попътен вятър. Но първият неуспех помита всичко. Убива мотивацията. Вие не виждате смисъл да продължавате нататък. Ако не сте постигнали успех веднага, не се предавайте, продължавайте да опитвате отново и отново.

Превод: Мая Живкова
Източник

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.