за любовта

10. Практическа интуиция: Първото ви интуитивно откритие!

0

Поздравление за първото ви интуитивно откритие!

Ще ви открия тайната: вашето първо интуитивно откритие вече се случи!

Всъщност, отговорите в това упражнение сами по себе си не представляват отговор на въпроса, който сте задали. Предстои ви изследване на отделните ви впечатления, а след това да решите какво означават те заедно. По-късно ще се научите да го правите. Но интуитивният отговор не е много по-сложен от това, което вече направихте.

Без повече инструкции, за вас сега би било най-полезно да извлечете от своите отговори всеки смисъл, който ви се удаде. Просто направете това, което можете, а в следващите глави ще се връщаме към това много пъти.

Сега може да си спомните, че в упражнение 4 ви помолих да запишете реакцията си към ред стимули и до този момент ви държах в неведение относно целта на това упражнение. А тя е: вие отговаряхте интуитивно на въпрос. Разбира се, дори не предполагахте за това, нали? Поне на съзнателно ниво. Ще разберете на кой въпрос отговаряхте, като видите отговора на упражнение 8 (което следва).

Упражнение 8
Да разкрием смисъла на интуитивните впечатления

Какво ви прави впечатление, като разглеждате отговорите си от упражнение 4, точка по точка? Сега, когато знаете кой беше въпроса (можете да го откриете по-долу), бих искала да потвърдите, че всеки отговор има смисъл. Интерпретацията на един или няколко от отговорите може да бъде трудна. Това е добре.

Запишете интерпретацията си. Не се страхувайте, че може да прозвучи непохватно – това е първото интуитивно откритие, което сте направили сами.

След като прегледате отговорите си един по един, разгледайте ги заедно. Какво е общото ви впечатление? Коя е обединяващата тема?

Не търсете само очевидни съвпадения, някои от асоциациите ви могат да бъдат доста трудно уловими. Например, може да имате следните думи: уморен, ужасен, уверен. Всички те започват с „у”. Това може да бъде значително подсказване, но може и да не е.

Ако имате възможност, запишете размишленията си със записващо устройство. Говорете без пауза – това ще даде на вашето съзнание, на рационалния разум по-малко време да попречи на подсъзнанието. Ако пишете в бележника, пишете без да спирате.

Разгледайте фрагментите, получени при интуитивното заключение в упражнение 4. Отбележете какъв смисъл има за вас всяко впечатление. Изхождайки от това, опитайте се да сформирате отговор на своя въпрос. Не забравяйте да пишете в бележника. Не интелектуализирайте отговорите си. Позволете на впечатленията си да придобият друг смисъл или извикващи мисли асоциации. Съзнателните и безсъзнателните съмнения пречат на нормалното протичане на интуитивния процес. Необходимо е да откриете интуитивните си впечатления. Нашата цел е да установим съзнателен контрол над процеса, който в момента протича изцяло безсъзнателно.

Отговор на упражнение 8: Въпросът, на който отговоряхте интуитивно в упражнение 4, е: „Как ще се измени моя живот през следващата година?”

Причината, поради която в упражнения 4 не ви казах, че правите интуитивно откритие, е тази, че много хора мигновено блокират: „Аз още не мога да правя това!”, „Как мога да отговора на въпрос, който още не зная?”.

123456789 | 10 | 1112131415 | 161718192021222324252627282930313233343536373839404142

– Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.