за любовта

15. Силата на приемането: Каквото не приемаме – за него се омъжваме, работим или го раждаме

0

Голямата концепция за единството се изявява и в отделния човек. Единната личност е личност, която интегрира всичките си части.Всеки има трудни, неприятни части заедно с здравите, ценни и приемливи части.

Какво се случва с уплашените, изгубени наши части? Неинтегрираните аспекти на личността ни не изчезват само защото ги игнорираме, както и хората не изчезват, защото не им отдаваме признание! Всъщност своите черти, които не приемаме, ние неизбежно привличаме от другите. Каквото не приемаме – за него се омъжваме, работим или го раждаме

Психологът Карл Юнг използва термина сянка. Сянката представлява тези характеристики на личността, които трудно забелязваме в себе си, но изключително лесно – в другите. Юнг пише за това колко е важно да интегрираме тези части по пътя към нашата цялостност.

Приемането на всички наши аспекти не само ни предпазва от нездравословни отношения, но е и мощен израз на любовта към себе си. Изисква се сила да покажем на себе и на другите, че притежаваме множество качества – не само тези, които демонстрираме, за да впечатлим хората. Приемането на всичко, което сме, привлича към нас хора, които не само ни приемат, но дори обичат всички наши страни.

Когато приемете всички свои части без осъждане, целта ви ще се приближи по-близо до вас.

• Ако мислите „Аз не мога да имам връзка, докато не сваля килограми”, целта ви няма да може да се приближи до вас, тъй като сте й поставили бариера, критерии, изисквания. Все още няма вселенски закон, според който хората, които имат наднормено тегло, не могат да имат връзка!
• Ако си мислите „Не мога да получа по-добра работа, защото няма добре платени работи в областта”, вие изпращате съобщение на вашата цел, че вашето желание не може да бъде изпълнено. Това не може да бъде валидно твърдение, освен ако не сте говорили с всички в областта!

Нито целта ви, нито хората могат да се приближат към вас, ако не сте отворени да ги приемете. Улеснете пътя на вашата цел към вас, в противен случай тя може да реши че ще й отнемете твърде много време и усилия и ще се отправи към някой друг.

„The Power of Receiving“, Amanda Owen
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.