за любовта

34. Интуицията в любовта: Разрешете си да бъдете самите себе си

0

Със следващото упражнение искам да ви помогна да разберете своите положителни качества. В съвременното общество ни заливат със стандартни образци на красотата и любовта. Понякога се чувстваме неуверени, защото не съответстваме на тези стандарти. Много лесно е да попаднем в клопката: „Ако бях еди-каква си, щях да имам любовта, която търся”.

Въпросът, над който трябва да помислим, е:

„Какъв/каква мога да се приема, за да се влюбя?”

Обърнете внимание, не питам какви трябва да станете.

Много е важно да разберете, че можете да привлечете любов към себе си само когато сте наистина себе си. Не е задължително да станете страстни или тайнствени (кой знае, възможно е да сте точно такива!). Напълно вероятно е да не бъдете щастливи с партньор, който се привлича от такива типове. Ако сте сърдечни и открити, човекът, който ви е нужен, трябва да ви приеме такива, каквито сте. Ако работите над това да се проявите като страстни и тайнствени, на вашия партньор ще се наложи да отхвърли много илюзии, преди да разбере каква сте всъщност и да стигне до истинските ви таланти.

Няма непривлекателни хора. Но има определени качества, които привличат определен тип хора. Открийте в себе си качествата, които желаете да развивате. Това, разбира се, не значи да развивате несвойствени за себе си качества.

Развитието на най-добрите ви качества ще ви помогне да привлечете към себе си вниманието на този тип хора, които биха се впечатлили от вас, и да промените съществуващите си отношения. Можете да давате това, което искате да давате, и да спрете да правите това, което е неестествено за вас и ви причинява болка.

Признайте собствения си образ

До момента, в който станем възрастни и придобием ясна представа за себе си, представа ни се гради на мнението, отношението и действията на други хора, на първо място хората от семейството ни. Някои от тези представи съответстват на действителността, други не, но във всеки случай те оказват влияние на самите нас и начина, по който ни възприемат другите хора, през целия ни живот. Позволете на интуицията си да ви даде спомени от миналото, над които да поработите съзнателно, така че да различите истинския си образ от този, който ви е наложен. А след това ще можете да откриете любовта, от която наистина се нуждаете.

В основата на фалшивите ни цели и страхове лежи описание, дадено ни от други хора. Това описание се е съхранило в подсъзнанието ни. Наложеният образ ни пречи да осъзнаем истинските си възможности, цели и потребности и не ни защитава от това, което ни причинява болка. Разглеждайки миналите си отношения може да забележите, че причина за много от неблагоприятните роли, които сте изпълнявали, е представата за себе си, която сте получили в детството си.

Обърнете се отново към тези спомени и си задайте въпроса: „Притежавах ли тогава нещо привлекателно, което не съм осъзнавала, но мога да разбера сега?”

Следващото упражнение ще ви помогне за разберете как представите на другите хора за вас са се превърнали във ваши собствени.

Упражнение 18
Проекция

Вслушайте се в своето тяло. Обърнете внимание на всичките си усещания – визуални, кинестетични, слухови. Запишете отговорите на въпросите. Някои въпроси може да изискват по-пълни отговори от други. Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да си отговорите на въпроси, които ще намерите по-нататък.

Спомнете си нещо от детството, свързано с вашия баща. Как се чувствахте веднага, след общуването с него? Как можете да опишете себе си в този момент? Какви бяхте тогава и как се отнасяхте към себе си? Кои са силните и слабите ви страни? С какво се гордеехте? От какво се срамувахте? От какво най-много се страхувахте? На какво най-много се надявахте?

Сега си спомнете спомен от детството, в който участва вашата майка. Как се чувствахте веднага след общуването с нея? Как можете да опишете себе си в този момент? Какви бяхте тогава и как се отнасяхте със себе си? Какви бяха силните и слабите ви страни? С какво се гордеехте? От какво се срамувахте тайно? От какво най-много се страхувахте? На какво най-много се надявахте?

А сега си спомнете себе си като дете. Как се чувствахте? Как бихте описали себе си?

Тези спомени може активно да повлияват представата ви за любовта днес. Те са свързани със семейството ви, но възможно е и други хора от вашето детство – учители, други деца, силно да са повлияли представата ви за себе си. Можете да изпълните това упражнените, като замените родителите с учители или други важни възрастни от детството си.

Помнете:

• Всеки ден от живота си посвещавам на удоволствието и любовта
• Зная как да получа интуитивна информация за себе си и за другите хора и мога да отправям телепатични съобщения, които съответстват на моята цел в любовта
• Зная какво искам в любовната си връзка и зная какво мога да предложа
• Всеки ден извършвам активни действия, които ми напомнят за моята цел
• Започнах да освобождавам пространство за любовта в своя живот

1234567891011121314151618192021222324 | 25 | 2627282930313233 | 34 | 353637383940414243 | 44 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.