за любовта

50. Интуицията в любовта: „Четене” в група

0

„Четенето” в група малко се различава от „четенето” в двойка. При груповото „четене” един човек сяда в центъра на групата с писалка и бележник и пише въпрос или проблем, който има нужда да разреши. Това може да бъде конкретен проблем, като например как да бъдат изгладени разногласията с любимия човек, или по-общ въпрос, например: „Каква информация ми е необходима сега?” След това човекът прочита въпроса си на глас пред цялата група без да дава информация за това, което се е случило до момента, за да могат участниците да използват интуицията си, а не логиката.

Членовете на групата се вслушват в себе си. В момента, в който получат интуитивна информация, те свободно я съобщават на човека, намиращ се в центъра. „Читателите” трябва да се изслушват или да отговарят в определен ред. Не забравяйте, че интуитивната информация създава смущения – информацията на друг човек може да попречи на вашите интуитивни впечатления.

Трябва да се вслушате в тялото си за не повече от минута, а „прочитът” на всеки човек трябва да продължи не повече от 3-5 минути. Не забравяйте, че интуитивната информация се появява като светкавица, така че съобщаването й не трябва да отнема много време. Ако получавате много информация, която не можете да съобщите веднага, запишете я на лист и я предайте след това. След няколко минути човекът, седящ в центъра, може да изпита желание да зададе въпроси към групата. Съсредоточете се върху своята интуиция дори да ви се струва, че възникват противоречия с останалите членове на групата. Вие може да виждате различни страни на една и съща монета.

Доколко е надежден „прочитът” на друг човек?

Ние можем да се научим да се доверяваме на собствената си интуиция, но продължаваме да се съмняваме в надеждността на информацията, получена от друг човек. Един от методите за проверка на точността на интуитивната информация, получена от друг човек, е следващия: задавайте въпроси, чиито отговори не знаете. Но ако получите неправилен отговор на въпроса, не означава, че „прочитът” е бил погрешен. Във вас обаче ще възникне усещането, че човекът има ясна представа за вашия живот или за някои нейни аспекти.

Техника с пликове

Не всички членове от вашата група владеят еднакво ефективно „четенето” на друг човек. Освен това, в началото на срещите членовете на групата рядко са истински открити.

Полезна техника в подобни ситуации е запечатване на въпроса на питащия човек в плик. Това гарантира практически на 100% чисто интуитивно „четене”, тъй като в човека, който получава плика, няма ключове, които неизбежно предлага всеки въпрос.

Човекът, който прави „прочит”, държи плика с въпроса и съобщава интуитивните си впечатления по въпроса. Питащият може да зададе уточняващи въпроси. Когато приключи съобщаването на интуитивната информация, може да бъде отворен пликът и впечатленията да бъдат интерпретирани.

Тази техника има много вариации. Например, всеки може да напише свой въпрос, да го постави в плик и да го отбележи със символ (но не с име) и участниците в групата да си разменят пликовете. След това всеки пристъпва към четене, без да знае принадлежността на плика, а останалите слушат внимателно и се опитват да определят кога е отговорът на техния въпрос. След отварянето на пликовете може да се провери точността на интерпретацията.

Групи за поддръжка в интернет

Технологиите променят всички аспекти на съвременния живот. Благодарение на анонимността на интернет хората могат да общуват и да създадат уникален форум за „любовни групи” за поддръжка.

Разбира се, пълната анонимност на интернет не може да бъде гарантирана, но бъдете внимателни и избягвайте хора със съмнителни мотиви и създавайте групи, които регулярно се срещат. Съществуват много сайтове, които позволяват на хората да създават собствени чатове.

Едно от предимствата на интернет е, че не е нужно участниците нищо не съобщават за себе си с изключение на никовете, които се използват за идентификация. Както и при техниката с пликовете, липсата на информация принуждава хората да се обърнат към интуицията си. Има още едно предимство при подобни интернет групи – хората са по-искрени.

Помнете:

• Всеки ден от живота си посвещавам на удоволствието и любовта
• Зная как да получа интуитивна информация за себе си и за другите хора и мога
да отправям телепатични съобщения, които съответстват на моята цел в любовта
• Зная какво искам в любовната си връзка и зная какво мога да предложа
• Всеки ден извършвам активни действия, които ми напомнят за моята цел
• Започнах да освобождавам пространство за любовта в своя живот
• Активно създавам нов модел на вътрешния си живот и се справям със скритите
проблеми, възникващи в любовните ми отношения
• Активно създавам нов модел на външния си живот, изучавайки, включително
интуитивно, своите отношения с околните хора
• Поддържам приятелските си и другите важни отношения
• Започвам да развивам група за поддръжка, която да ми помогне по пътя към любовта

12345678910111213141516 | 181920212223 | 24 | 25 | 2627282930313233343536373839404142 | 43 | 44 | 45 | 46 | 474849 | 50 | 5152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.