за любовта

49. Интуицията в любовта: „Четене” на любовните отношения

0

„Четенето” в група е изключително полезно занимание. Членовете на групата могат да се разделят по двойки или групата да устрои колективно „четене” на един от членовете си. Вече говорихме за това как да „разчитаме” себе си с помощта на интуицията. „Прочитът” на другите е подобен, но има и някои ключови разлики.

Започваме с вслушването в себе си, в своето тяло. Нека вашите сетива да измислят история за вашия „обект”, започвайки с някаква информация от миналото, след това от настоящето и накрая от бъдещето. Ако забележите, че човекът е изправен пред избор, предложете му да помисли какви стъпки трябва да предприеме, за да тръгне животът му по един или друг сценарий. Обърнете внимание на интуитивните въпроси и отговори, а така също и на всяка информация, който ви дойде на ум. След това забравете за тези усещания и отговорете на въпросите така, сякаш ги чувате за първи път.

Бъдете толкова точни, колкото ви е възможно, и съобщавайте конкретна, нагледна информация, особено такава, която касае имена и дати. Опитайте се да дадете кратка и ясна интерпретация на информацията, възникваща под формата на образи или символи. Ако например ви възникне образ на дърво без листа през зимата, можете да кажете на този човек, че е необходимо време, за да намери нови сили.

При „четене” на друг човек вашите интуитивни впечатления често няма да имат смисъл. Не трябва да правите извод, че информацията не е вярна. Когато „четем” близки хора, нашето подсъзнание често маскира информацията, за да ни спести това, което не искаме или не трябва да знаем. Възможно е да забележите, че другият човек разбира значението на образите и символите, за които му говорите, дори те за вас да са напълно непонятни.

Продължавайте да говорите, докато не почувствате, че сте казали всичко по отговора на даден въпрос. Когато свършите, другият човек може да зададе допълнителни въпроси или да изясни вашата информация. В повечето случаи другият човек записва въпросите си и ви изчаква да свършите; обикновено на всички въпроси се намират отговорите.

Понякога първото ви впечатление може да се промени под влияние на допълнителната интуитивна информация. Така например, другият човек може да ви попита „Какво мога да направя, за да подобря отношенията си с Джим?” Първата ви реакция може да бъде, че Джим просто не се интересува от този човек. Но, вслушвайки се в интуицията си, можете да забележите, че човекът, който ви задава въпроса, непрекъснато има проблеми в работата и Джим е недоволен от това, че няма достатъчно време за по-близки отношения. Ако вашият човек иска наистина да подобри отношенията си с Джим (трябва да попитате интуицията си доколко те са подходящи един за друг), можете да попитате интуицията си за възможни начини.

Винаги представяйте информацията в позитивна форма

Целта на „четенето” е да дадете точна и полезна информация. Ако просто кажете, че тук и там има проблеми, няма да постигнете целта си. Освен това е възможно и да сбъркате. Най-добрият подход е да опишете ситуацията така, както я виждате и както ще се развие според вашата интуиция, без да си позволявате да разсъждавате върху нея.

Обърнете особено внимание на точността, с която използвате езика. Изразявайте впечатленията си позитивно и дипломатично. Ако почувствате, че информацията ще разстрои другия човек или ще бъде безполезна за него, задайте си няколко въпроса. Например, веднъж почувствах разрив на отношенията, които на другия човек му се струваха стабилни. Вместо да съобщя информацията, която щеше да го разстрои, аз си зададох следните въпроси:

– Какво ще стане причина за разрива?
– Какво може да направи човека, за да го предотврати?

Ако раздялата на тези хора е неизбежна (дори ако човекът още не го е осъзнал), запивам се:

– Ще бъде ли добре те действително да се разделят?

Задавайки си бързо тези въпроси, мога да кажа нещо от рода: „Струва ми се, че може да се отдалечите един от друг. Причина за това е раздяла след ситуация, която ще се случи през декември. Мисля, че е необходимо да създадете обстановка, която да стимулира общуването ви – да ходите на театър или да слушате музика, приятна и за двама ви. Чувствам, че охлаждането между вас е прелюдия към отношенията, които търсиш, но с друг човек.”

Съществуват много ситуации, възникващи в процеса на „четене” на любовните отношения, които трябва да се разрешават с повишена деликатност и тактичност. Много хора се надяват да получат от отношенията си невъзможни резултати.

Най-главното е да не допуснете в другия човек да възникне усещане за безнадеждност от ситуацията. Търсете конструктивни предложения, които да повишат неговата самооценка. Можете да му предложите и такива ситуации, в които отношенията могат да преминат на втори план. Накрая, винаги предупреждавам човека, че може и да греша и че той трябва да се довери повече на собствените си впечатления и усещания.

12345678910111213141516 | 181920212223 | 24 | 25 | 2627282930313233343536373839404142 | 43 | 44 | 45 | 46 | 4748 | 49 | 505152535455565758

– Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.