за любовта

Искате да постигате целите си? Поддържайте добро настроение!

2

Известно е, че „стресът убива”, а релаксацията лекува. Нивото ни на напрегнатост зависи от начина, по който мислим за света и за себе си. Хората са единствените живи същества, които осъзнават и живеят с мисълта за смъртта си, а всички страхове водят началото си от страха от смъртта. Целта на всички религиозни, философски и лечебни системи и да понижи нивото на страх и напрегнатост чрез промяна на естествения ни начин на мислене за живота и смъртта. Един от най-популярните методи за отстраняване на стреса и релаксация е медитацията – състояние на немислене. Прекъсването на потока на обичайните ни мисли дори за 10-15 минути на ден поражда състояние на спокойствие – отстраняването от мислите ни ни позволява да усетим истинското си вътрешно състояние – състояние на спокойствие, щастие и цялостност – нашето нормално състояние.

Мислите ни пораждат чувства и обратно – чувствата ни пораждат определени мисли. Емоционалното ни настроение определя посоката, която избираме в живота си, и изборите, които правим. Когато сме в добро, оптимистично настроение, мислите ни са позитивни, най-смелите ни планове изглеждат възможни. Ние можем да предприемем действия към постигане на мечтите ни само когато вярваме, че те са възможни и реално постижими – тоест, когато сме в добро настроение. В лошо настроение, обратно, светът ни изглежда сив, плановете ни – невъзможни, виждаме себе си безсилни и енергията ни се губи в съмнения и отчаяние.

Появата на неприятни мисли и признак за това, че излизаме от нормалното си състояние – състоянието на спокойствие и щастие.

Следователно, поддържането на добро настроение е от ключово значение за постигане на всичките ни цели, защото не ни позволява да разсейваме енергията си в съмнения.

Всички знаем, че настроенията ни спонтанно се променят, че се влияят от всичко, което ни се случва. Ако настроението ни стигне до едната крайност – например еуфория, то неминуемо след време ще премине в другата крайност – депресия. Да контролираме настроенията си в крайните фази е много трудно – тогава те ни владеят напълно, но можем да повлияем настроението си в момента, в който усетим, че то започва да се понижава.

Съществуват много начини да поддържаме настроението си в позитивната гама на чувствата.

1 | 2 | 3

Можете да харесате още
2 коментари
  1. s1mm3r

    Много се радвам, че обновяването на темите в един от най-интересните ми блогове продължава 🙂

    Весели празници и много усмивки 🙂

  2. Мая

    Благодаря ти 🙂 Весели празници 🙂

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.