за любовта

15. Психосоматични болести: Самота

0

Всеки проблем е уникален, тъй като се определя от конкретната ситуация на човека. Следните съвети трябва да се разглеждат само като насоки за търсене на вашия индивидуален проблем.

Самота

Както и връзките, самотата представлява част от живота. Ние се раждаме сами и си отиваме сами. Дори да имаме много приятели, да сме щастливи в брака си, от време на време настъпват моменти, която се чувстваме съвсем сами. Понякога оставаме сами със собствените си проблеми и никой не може да ни помогне.

Някои хора обичат да бъдат сами, но повечето се страхуват от самотата. Хората не се чувстват добре, когато остават насаме с живота, да не говорим да постигнат щастие в самотата си. Поради това не е странно, че хората правят всичко възможно, за да не остават сами, а ако това се случи, преживяват самотата като житейски крах.

В този свят обаче двата полюса се стремят към образуването на едно цяло. Непреодолима сила свързва мъжете и жените едни към други и те се стремят да образуват връзка.

За да постигнем тази цел, първо трябва да познаваме и да признаем вътрешната си природа, независимо от външните обстоятелства. Всички условия в живота си сме създали сами, съзнателно или не. За да бъдете щастливи, вие нямате нужда от партньор и условия, които да пречат постигането на вашите цели. Във всеки човек е заложен висок потенциал за свобода, която чака своята реализация.

– „Krise als Chance. Wie man Krisen loest und zukuenftig vermeidet“, Kurt Tepperwein
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.