за любовта

Спечели книга: Силата на самохипнозата

34

ivelinajk спечели книгата От пелените до влюбването. Честито!

Силата на самохипнозатаПреди време осъзнах, че всеки път, когато си блеем нанякъде и случайни мисли минават през ума ни – обикновено за проблеми, те потъват безпрепятствено в една част от ума ни, която ги изпълнява безпрекословно. Това се случва по стотици и хиляди пъти дневно, за секунди или части от секундата. И нашите най-обикновени мисли се превръщат в наша реалност.

Това ме накара да потърся информация по въпроса и така попаднах на книгата на д-р Станли Фишер „Силата на самохипнозата“. Написана на достъпен език, с прости и ефективни техники за самовнушение – които веднага изпробвах, с много случаи от клиничната практика и ежедневния живот – това е една от най-простите и ценни книги, които някога съм чела. Това е книга, която може да бъде от помощ на всеки човек при решаването на всеки проблем.

За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 31 декември 2011. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 1 януари 2012 и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

Въпросът е:

За какво бихте използвали самохипноза, ако сте сигурни, че с нея можете да решите всеки свой проблем?

 

КАКВО Е И КАКВО НЕ Е САМОХИПНОЗАТА?

Мит 1:
По време на хипноза обектът е под контрола на хипнотизатора

В действителност хипнозата винаги е самохипноза. Хипнотизираният може да се контролира през цялото време. Той не е подвластен на някой друг, нито пък заспал. Той е в състояние на повишено внимание и много концентриран. Той може да позволи на хипнотизатора да определи поведението му, но изборът е негов.

Мит 2:
Хипнозата е невъзможна без хипнотизатор

Тъкмо обратното, ние често изпадаме и излизаме от състояние на транс без дори да забелязваме. Задавали ли сте си въпрос какво се е случило през онези четири часа, през които сте писали важен доклад? Или къде са отлетели двата часа, през които сте пътували по магистралата? Били ли сте толкова погълнати от работа, че да престанете да забелязвате какво се случва около вас? Наблюдавали ли сте влюбени, до такава степен вглъбени от самите себе си, че останалият свят не съществува за тях? Това са примери за спонтанен транс.

Мит 3:
Хипнозата е форма на сън

Въпреки че думата хипноза произлиза от гръцката дума за сън – хипнос, сама по себе си хипнозата е точно обратното – релаксирано състояние на фокусирана концентрация. По време на транс човек е с необичайно изострени сетива и реактивност, а енцефалограмата показва чести алфа-вълни – мозъкът е отпуснат, но не спи.

Мит 4:
Жените и хора с ниска интелигентност се поддават в най-висока степен на хипноза

Хипнотичната способност няма връзка с пола и интелекта. Навлизането и поддържането на състояние на транс изисква добра концентрация и способност за фокусиране. Писателите и композиторите, творческите личности  с живо въображение често са най-добрите обекти за хипнотизиране. Пациенти с нарушени чувствени и мисловни функции са с намалена способност за индукция на транс, тъй като за тях е трудно постигането и поддържането на необходимата концентрация.

Мит 5:
Хипнозата лекува

Състоянието на хипноза не е нито терапевтично, нито антитерапевтично. То е състояние на възприемчивост и ментална нагласа, което може да се използва за промяна. Хипнозата е състояние, при което намалява необходимостта от проверка на действителността и нагласата на мозъка е към възприемане по един жив начин.

Мит 6:
Хипнозата е мистика

Няма нищо мистично или магическо в самовнушението. Силата на хипнозата е в достъпа до чувствата, спомените и системите на организма.

Можете да харесате още
34 коментари
 1. Martobonaparto

  Бих променил вярвания които вече не ми вършат работа т.е. остарели насадени от други хора, при други обстоятелства и при други времена:) Освен това бих променил навиците които вече не ми служат и бих насадил образа на здравето, младоста и енергетичноста и успеха в подсъзнанието си:)))

 2. nina_ekova

  Аз бих се използвала от самохипнозата, за да бъда емоционално по-стабилна. Например: да не се ядосвам, да не избухвам, да не се страхувам, да не се предавам, да нямам песимистични мисли… Би било прекрасно! Само трабва да се науча! 🙂 Успех!

 3. lota

  Ще използвам самохипнозата в посока на това да подобря отношенията си със другите, да стана по толерантен и разбран човек…
  Пфу, така написано май излиза, че съм голям дЗвер :)))
  Поздрави и най-добри пожелания!

 4. markas

  Ще използвам самохипнозата за да се откажа от вредните си навици, като пушенето, усещам как ме убива и не ми стига въздух, а в същото време мисля само къде да се скатая за припаля една цигара. Тази книга много би ми помогнала….

 5. Milenaa

  Ще използвам самохипнозата за всякакви проблеми- както за важни, така и маловажни..Например да се справям със стреса или да подобря взаимоотношенията си другите хора.. Искам да се науча да виждам проблемите си от различен ъгъл, за да ги възприемам по-лесно. 🙂

 6. surditkata

  Ще използвам самохипнозата ,за да си осигуря спокойствието,което ми липсва заради жунглирането между,работа,домашни задължения,учене и различните курсове,които посещавам.

 7. bird

  Самохипнозата бих ползвала да ме отърве от гнева и да стана равнодушна, да не ми пука за дребните неща които ме изкарват от релси много често.

 8. petyfi

  Бих я използвала, за да придобия повече смелост и самочувствие. Искам хората да спрат да ме тъпчат, искам да мога да отстоявам позициите си, без да се притеснявам дали те ще бъдат пречка в живота за някого.

  Също така – за да премахна излишния гняв от себе си, да имам повече положителни мисли.

  Всичко това ще ми бъде много полезно, за да се оформя като пробивен и същевременно толерантен характер 🙂

 9. zaikoto

  Бих използвала самохипнозата, за да работя върху самочувствието си и да гледам по-положително на нещата. Смятам, че положителното мислене до голяма степен влияе на крайния резултат за постигане на дадени цели, но поради все по-трудния живот положителното мислене рядко се усеща у хората. Така е и при мен.

 10. kee86

  Ще използвам самохипнозата за да стана по-уверена и самостоятелна в живота си.За да давам свичко от себеси за постигане на целите ми.За да се развивам в работата си и в личния ми живот.

 11. literally

  Бих използвал самохипноза, за да изградя по-стабилен емоционален образ в себе си – да премахна срам, задръжки относно дадени неща. Най-вече бих използвал самохипноза, за да успея да се преборя с неща от ежедневието, които ме тревожат или са в такава степен в съзнанието ми, че ми пречат на работата.

 12. luan

  Сигурна съм, че ако имам познания за самохипнозата, те биха ми помогнали да увелича вярата в собствените си сили, възможности , способности , както в професионален, така и в личен план. Това наистина би ме превърнало в по-самоуверен човек и би увеличило успехите ми във всяка област.

 13. takiki

  Бих използвала самохипнозата за да се предпазя от стресови ситуации и когато имам някакъв проблем или изпадна в някаква безизходица, да го преживея с непокизъм, а не с безсънни нощи от притеснения.

 14. borbi

  Бих използвала хипнозата за да се връщам назад във времето и да осъзная в цялост случките които са формирали моят характер, за да мога по-добре да разбирам себе си и да пречупвам себе си през ежедневните проблеми и посредством моите качества да решавам проблемите си.

 15. Angioletto

  Аз бих използвала самохипнозата най-вече при стресови и проблемни ситуации, тъй като съм много притеснителна и чувствителна.

 16. sara78

  Бих използвала самохипнозата, за да стана по-уверена в себе си и да имам по-високо самочувствие.

 17. JJVIlI

  НЕ БИХ Я ИЗПОЛЗВАЛА, А ВЕЧЕ Я ИЗПОЛЗВАМ!
  От няколко години имах проблем със съня, много трудно заспивах – въртях се до 4 часа сутринта в леглото. Наистина беше мъчително. Един добър приятел, който също така е много добър психолог, ми препоръча да слушам един запис като легна. Един месец слушах записа и нямах проблем със съня – заспивах за около 15 мин. Сега го слушам от време на време, така вече половин година.
  Та гледах подобна книга в книжарницата или пък беше същата, така че ще се радвам, ако я спечеля.
  Искам да кажа, че усетих колко силна може да бъде хипнозата.

 18. nade4i

  Привет!
  Аз бих се възползвала от самохипнозата за няколко неща- първо се надявам да се освободя от накой фобии, които ме тормозят. Най- градивното, което мога да постигна за себе си е да трансформирам всичките си излишни страхове ( или поне повечето) в положителни мисловни нагласи! Преодолявайки самозаблудите човек постига куп полезни неща. Това разбира се не е мигновен процес и Вашата книга би била много полезна за целта! 🙂

 19. me

  Здравейте!
  Аз бих използвал самохипнозата, за да стана абсолютно безразличен , за хорското мнение спрямо мен. Искам да се харесвам и приемам. Това би ме направило много щастлив ! Също и ще работя върху нагласата ми към живота и страхът от него.

 20. vg

  Бих я използвала, за да игнорирам хора, случки, които ме дразнят. Да не обръщам внимание на ситуации, дето само ще ме наранят. Необходима ми е и при умора и болки, които зачестиха със застудяване на времето. Всичко това надявам се, би ме направило по-добра за самата мен.

 21. roni101

  Бих използвала самохипнозата за вдъхване на повече увереност в проблемни и стресови ситуации, както и в живота като цяло. Когато човек е уверен в себе си, той постига нещата много по-лесно.

 22. alisa

  Винаги когато се спомене думата самохипноза, се сещам за един герой на С. Кинг – Анди, който „тласна“ насън сам себе си, за да се откаже от силните упояващи хапчета, с които го тъпчеха. В съня му, една негова клиентка му повтаряше: „мозъкът е мускул, който премества света“ 🙂
  Да речем, че аз мога да се самохипнотизирам. Ще се „тласна“ колкото здраво мога, така че да заобичам живота си и себе си!

 23. i4i5r

  Здравейте!
  Бих използвала самохипнозата, за да спра пушенето.
  Бих използвала самохипнозата, за да разбера каква съм била в миналия си живот.
  Иначе като характер много си се харесвам 🙂
  Весели празници на всички!

 24. cold_lady_

  За какво бихте използвали самохипноза, ако сте сигурни, че с нея можете да решите всеки свой проблем?

  Хипнозата като цяло ми е в главата като клон на науката, с който трябва да си много внимателен. Но като цяло в живота си хората несъзнателно използваме самохипнозата и дори не съзнаваме колко зависим от нея. Аз лично преди време имах доста гадни привички, но след като се зарових в информация за подобни неща започнах да ги намалявам една по една. Разбира се, не беше лесно, но така търпим развитие в духовен план. Вярвам, че колкото повече информация имаме, толкова повече можем да се развиваме. И тази книга със сигурност ще ми даде нова информация и практики, които биха ми помогнали да продължа с развитието си.

  Благодаря за отделеното време.

 25. mimzi60

  Бих използвала самохипнозата за да повдина самочучствието си и да повиша увереноста си. Също и за да подобря връзките си с хората.

 26. Kamskito

  Бих използвала самохипнозата, за да разчупя стереотипите и категориите, както моите, така и на околните.

 27. Destinar

  Бих използвала самохипнозата, за да се опозная, да си помогна, да открия нов за мен свят. Предполагам, че така ще си обясня много важни неща. Искам да променя живота си 🙂

 28. aknaz777

  Бих използвала смохипнозата да „притъпя“ някои мои качества, за да постигна това, което искам.

 29. aivlis777

  Самохипнозата е хубаво нещо – за миг се отделяш от околния свят и правиш това, което ти сам желаеш. Така поне си мисля аз.

 30. erikad7777

  Ще се радвам да спечеля книгата, за да мога да си изясня някои неща, които ми се случват и да се усъвършенствам.

 31. pleasure1023

  Понякога се хващам, че мисля нещо, което в момента се случва. Тогава се питам: Какво е това? Може да е и самохипноза!

 32. victorias

  Аз ще използвам знанията от книгата „Силата на само-хипнозата“ за самоусъвършенстване на мислите, мотивацията,личностното развитие познанията който живота ми е дал до този момент. Всеки човек иска най-доброто за себе си и прави всичко възможно да го постигне. Най-доброто нещо което може да ни даде самата книга е да прави човека същество, способно да оцелява след неудачи или падания; какво кара човекът да върви напред и какво го кара да не гледа непрекъснато назад, за да има бъдеще; какво кара човекът да прощава и защо все пак и въпреки всичко целта на човека е да се развива и да успява?….още много причини, които ми се иска да опиша, още много обяснения на израза „човешка същност”.И най-важното да вярваме в себе си!

 33. Rina Marina

  Здравейте!
  Много съм слушала за възможностите на хипнозата при решаване на различни проблеми. Определено ще я използвам за да открия погрешните остарели модели и убеждения, които ме поставят в чужди рамки и ми пречат да бъда това, което аз бих искала. Освен това ще я използвам да възстановя хубавите си спомени от детството, за които не знам къде и как изчезнаха.
  Весело посрещане на Новата година! Бъдете здрави и късмет!

 34. brumdrun

  Определено за по-добър сън и по-малко стрес! Но след като прочетох „Задавали ли сте си въпрос какво се е случило през онези четири часа, през които сте писали важен доклад?“ си мечтая колко полезна ще ми бъде за дипломната работа… =)

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.