за любовта

Възстановяване на връзка – ЗА и ПРОТИВ

5

Възстановяване на връзката след раздяла. Заслужава ли си да влагаме време и енергия за възстановяване на проблемни отношения?

ЗА възстановяване на връзката

В даден момент от живота си човек осъзнава, че връзките му започват, протичат и приключват по един и същи начин. Проблемите в характера ни водят до проблеми във връзките ни – и понякога до раздяла. Освен това, ние се влюбваме в подобни хора и това е модел, който е заложен в нас от детството ни. Избираме между различни хора, но се влюбваме в еднакви. Ако ние оставаме същите и партньорите ни са подобни, ще се радваме и на подобни проблеми във всяка следваща връзка. Не е ли по-добре да ги разрешим със сегашния си партньор?

За тези, които вярват, че причината за проблема е в партньора и че следващата връзка вече ще бъде прекрасна, имам лоша новина. Вашият собствен характер и вашето поведение до голяма степен определя поведението и на партньора ви.

Заслужава си да се опитаме да възстановим връзката си, ако имаме доста сходства с партньора си – сходни виждания, начин на мислене,  интереси, цели. Ако общото между нас е повече от различията.

Заслужава си да опитаме да възстановим връзката си, ако партньорът ни е напуснал връзката ни почтено, запазвайки собственото и нашето достойнство.

ПРОТИВ възстановяването на връзката

Ние непрекъснато се променяме. Променят се нашите цели, нашите нужди. Хората в живота ни в този момент удовлетворяват нашите нужди в този момент.

Когато сте се запознали с любимия си човек, вие сте имали нужда точно от такъв човек. Но ако днес искате нещо различно и любимият ви предпочита да се раздели с вас, отколкото да изпълни желанията ви? Например, вие искате дете, а той/тя – не. Убеждаването е безсмислено – загуба на време и енергия, повод за безкрайни спорове и вгорчаване на връзката. Тук спадат манипулации, емоционални шантажи, „случайни” бременности – всичко, но не и любов. Имате и два здравословни варианта за решение – 1) оставате с партньора си, уважавайки липсата му на готовност да стане родител; 2) започвате нова връзка с човек, който иска дете и няма нужда да бъде убеждаван. Да останете в такава връзка обаче означава да направите компромис със себе си и с най-съкровените ви инстинкти.

Абсолютно не си заслужава да се опитвате да възстановите връзка с човек, който е постъпил непочтено с вас и е накърнил достойнството ви. Изневяра, лъжи, измами, грубо поведение, заплахи, физически или вербален тормоз – това са случаите, в които е по-добре да приключите и да потърсите по-добър за себе си човек.

Да възстановите старата си връзка или да я загърбите и да продължите с друг човек? Изборът е ваш.

Можете да харесате още
5 коментари
 1. Иван

  Извинете, искам да попитам понеже в момента съм въвлечен в емоционална драма как да постъпя най-добре. Имам проблем свързан със натрапливи мисли. И преди време скъсах с приятелката си. Тя не след дълго си намери друг. Дори ме подразни с това. След това нещо се активира в мен. И започнахме да се събираме, тя уш къса с него незнам така ли бе в действителност. След това отново и отново така 5 пъти. И то все по мое желание защото се съмнявах във верността и. Сега съм в много отчаяно състояние. Уш пак сме заедно а аз не мога да спя вечер, все мисля дали съм постъпил правилно. Вече близо 2 месеца съм мн. зле. Събразли сме с е от няколко дни. Все си мисля да пробвам с друго момиче но непрекъснао си натрапвам помисли с бившата и не мога да се откопча от тях. И рано или късно все се събираме а тя винаги е съгласна. Незнам какво да правя как да продължа напред, започнах да контактувам във фейсбук с едно момиче. Но подвластен ан напрежението не можах да дочакам и пак се събрах с бившата. о нещо отвътре ме яде незнам как да постъпя. Тази връзка ще ме умори. 🙁

  1. Мая Живкова

   Иван,
   просто спрете да мислите как да избягате от тази връзка, изживейте я и в даден момент тя или ще се оправи, или ще приключи и за двама ви. Натрапливите мисли означават, че вършите нещо против себе си.

 2. Иван

  А и в същото време хем се обвинявам че спъвам и нея по този начин. Хем се обвинявам че най-вероятно не съм аз този дето има интимни взаимоотношения с нея защото телефона и звъни на пожар. Тя се оправдава че и досаждали едва ли някакви убожатели и бивши. И че би била готова на всичко за мен. И че ще ми помогне да изляза от кризата, в която съм. Другия проблем е че тези хиляди раздели мен лично ме съсипаха и незнам какво да правя в този момент. 🙁

 3. kamirosi

  ot teb zavisi Ivane ……….nameri si drugo momiche ,ne se ostavqi da te zatriva,,,jivota si e tvoi………nisho nqma da izleze ot tazi vrazka,,,,,,,,,a moje i magiq da ti e napravila

  1. Мая Живкова

   Не, не му е направила магия. Когато човек се бори срещу него, започва да го иска още повече. Просто трябва да приеме ситуацията.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

ФОРМА ЗА КОНТАКТ

Можете да зададете вашите въпроси тук. Ще получите отговор възможно най-скоро.

X
ПИШЕТЕ МИ!