за любовта

Упражнения за развитие на интуицията

1

 

Защо е нужна интуицията?

Първо, за да се научим да различаваме информацията, която мислим, изхождайки от желанието си, от информацията, която се намира в реалността. Организмът ни има допълнителен орган за чувствата, който получава информация във времето и пространството – на много десетилетия назад в миналото и напред в бъдещето.

Преди много години моят наставник ми каза да донеса голяма тетрадка. Занесох. Започна да ми разказва – ден, два, няколко месеца са занимавахме с това. Един ден той ми каза: „Синко, това е всичко.” За 10 години. Междувременно няколко случая се сбъднаха. Той казваше „През тази година, на тази дата при теб ще се случи това събитие. Имаш такива и такива възможности за избор. Избери този. През тази година ще отидеш в този град. На тази дата ще се срещнеш с този човек. Избери това.” И нямаше нито една грешка, нито за един ден. А когато свърши, аз го помолих за още 10 години. „Изчезвай! Не, синко. В момента, в който съзрееш, ти ще бъдеш готов да започнеш своя път. А аз съм длъжен, да обезпеча своя труд. Аз обезпечих своя труд върху тебе, безмозъчния. Защото виждам, че ако не ти кажа това, ти ще се отклониш.”

За тези хора няма значение дали събитията са в миналото или в бъдещето. Вашите успехи са се случили в бъдещето. Всеки има интуиция.

 

Логика и интуиция

При жените интуицията е много по-силно развита в сравнение с мъжете; логиката, обратно, и по-силно развита при мъжа. За да приемат нещо, мъжете се нуждаят от логическо обяснение. „Не може да бъде, защото не може да бъде” – законът на логиката.

 

Важността на тренировките
При тренировките за развиване на интуицията е най-важно да продължаваме, независимо от грешките. Принципът „Първо ще се науча, а после ще работя” не функционира – дали се получава добре или не, важното е да продължаваме да тренираме. Тренировките ни създават навика да се вслушваме в усещанията си и след време ще се научим да прилагаме този принцип – да пропускаме информацията през сърцето си и да улавяме реакцията си, във всички сфери на живота ни. Това води до 100% икономия на средства и време в живота.

 

Тренировка с карти
Взимаме тести карти с два цвята (бели и черни). Взимаме бяла карта и докато я гледаме се вслушваме в реакцията на тялото – къде се появява усещане и какво е то; повтаряме това и с черна карта. Преди да изтеглим следващата карта си задаваме въпрос какъв ще бъде цвета й и се вслушваме в реакцията на тялото си. При опасност интуицията на жените силно се изостря, при мъжете обратно – се притъпява, но при свръх-опасност се изостря много. 

 

Икономия на живота
В живота си честосе налага да правим избор. Логиката е необходима, тя е едно крило, но за да летим са нуобходими две крилата – другото е интуицията, да можем да погледнем в бъдещето и да видим до какъв резултат ще доведе решението ни. Развитието на интуицията означава многократна икономия на жизнените ни сили.

 

Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Tayfun

    Ey, samo iskam da ti kaja BLAGODARQ, pravq uprajneniqta za intuiciq ot nqkolko dena, bqh prochel „1 milion resheniq…“ nqkolko puti predi tova no nikoga ne pochnah. Sega bqh se zasilil, uprajnqvah se po tova koeto pomnq, ama kato q prochetoh me obze sumnenie iiiiiii, losho, chudeh sei kfo da pravq.
    Ta v nachaloto intuitivno sum pravil pravilnoto, no posle sled prochitaneto na knigata sum se oburkal.
    Mnogo ti blagodarq, I ako spodelish ot kude moga da namerq oshte takiva seminari na norbekov po video shte sum ti blagodaren!

    Blagodarqqqqqqqqqqqqqqq!

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.