за любовта

2. Любовна магия: Защо свършва любовта?

1

Любовта свършва, когато единият от партньорите спре да обича.

Любовта може да свърши, когато човек е изживял преживяването, от което се е нуждаел. Любовта може да свърши, когато у човека са се появили нови нужди, които настоящият партньор не може да удовлетвори. Любовта може да свърши, когато връзката се превърне в стрес.

В първите два случая не можете да направите нищо.

Убиваме любовта, когато започнем за изпитваме страх за връзката си, или когато когато решим да постигнем други свои цели, които партньорът ни не желае в момента (напр. брак), или когато загубим вяра в себе си и своята привлекателност, или когато решим да променим партньора си. Любовта свършва, когато чувството на хармония бъде заменено от чувството на дискомфорт.

Понякога връзката ни е болезнено и напрегнато изживяване, носи ни нещастие, но ние искаме партньора си на всяка цена и сме готови да платим всяка цена. Но това вече е егоистична любов – ние вече не се интересуваме от истинските нужди на партньора. Искаме своето. А любовта ни се е превърнала в отчаяние.

Желанието за магия е желание за контрол

Контролът не е любов. Контролът е насилие.

Ако искате да си върнете любимия човек с магия, вие искате да окажете насилие върху него, върху неговата свободна воля.

Мисълта за магия се появява, когато човек изчерпи всички възможни подходи, за да си върне любимия. Говорили сте, плакали сте, молили сте се, преследвали сте го, следили сте го, заплашвали сте го. Бившият ви партньор е устоял. И не ви остава нищо друго, освен последния вариант – магията.

Не знаете какво е магия, как действа, какви са последствията, но сигурно сте чували, че е нещо много лошо. И в съзнанието ви започва истинска драма. Тя си има научен термин – когнитивен дисонанс. Умът ви не може да поддържа две взаимно противоречащи си идеи. Да живеете без любимия си е ужасно лошо за вас. Да направите магия също е ужасно лошо.

Има ли изход от това?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 9

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Незабравка

    Невероятно точно! Благодаря!

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.