за любовта

22. Практическа интуиция: Какво НЕ е интуицията?

0

Най-добре ще разберете какво е интуицията в сравнение с други психични процеси, с които често се бърка.

Интуицията не е телепатия

Интуицията често не се отнася към психичните способности. Понякога я определят като четене на мисли (телепатия). Телепатията обаче е само неголяма част от нашите психични способности! Когато бъде постигнато открито състояние за получаване на информация, то може да се използва за различни цели – телепатия, предсказване, лечителство, медиумизъм.

Интуицията не е медиумизъм

Медиумизмът е най-полезен при загуба на близки, с които хората искат да се свържат, за да разрешат неразрешени въпроси (това е част от процеса на оплакването и преодоляването на скръбта). Това е единственият случай, в който практикувам медиумизъм. Хората винаги искат да знаят как функционират нещата, да получат „логическо обяснение”. Как функционира медиумизмът – това е тайна. Мисля, че всъщност никой не знае дали говори „духът” или това е проявление на енергията, оставена от някого.

Интуицията не е сън

Много хора придават голямо значение на знаците и прозренията, които получават по време на сън. Много често ще чуете хора да казват: „В съня ми се случи това, а това означава еди какво си за мен”. Хората бъркат, смятайки че сънищата им имат един-единствен смисъл.

Обичайно се счита, че сънят може да предсказва бъдещето. Всъщност, в тези случаи работи интуицията. Сънят е разработка на вашата душа на несъзнателните конфликти и събития през деня. В това „пространство” интуицията може да използва същия символичен език, както и съня.

Но информацията, получена чрез интуицията, не е равнозначна на информацията, получена чрез съня. Ключовата разлика е, че интуицията е обективна и често предсказваща, докато сънищата винаги са субективни и описателни.

Общоизвестно е, че сънищата са символични, но не буквални, а смисълът им трябва да бъде интерпретиран, за да стане напълно разбираем. Обърнете внимание – получаваме информация по време на сън, но я интерпретираме в будно състояние.

Разбира се, има различни видове сънища. Обикновено сънищата са смес от събитията през деня, спомени и чувства. Функционирането и предназначението на сънищата не е напълно изяснено. По всяка вероятност те действат като зареждаща система. Сънищата фокусират съзнанието ни върху неща, които сме забелязали през деня, но на които не сме обърнали достатъчно внимание през деня. Те довеждат до „полуосъзнаване” информация, необходима за психологичното ни благополучие.

Сънят и интуицията имат много важни сходства и разлики. И сънят, и интуицията трябва да бъдат интерпретирани, за да бъдат разбрани. И сънят, и интуицията дават информация в едно състояние, а трябва да бъдат интерпретирани в друго. Логическите филтри, които действат при обичайното ни състояние, потискат функционирането на съня, както и на интуицията. И сънят, и интуицията изразяват информация, която е достъпна за нас. Ако не сте математик, малко вероятно е да сънувате уравнения!

Сънищата обичайно представят информацията под формата на свързан разказ, а интуитивната информация е фрагментирана. В съня главният герой сте вие. При получаване на интуитивно прозрение рядко сте главен герой.

123456789101112131415 | 161718192021 | 22 | 2324252627282930313233343536373839404142

– Лора Дей, „Практическа интуиция“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.