за любовта

1. Любовна магия: Защо се влюбваме?

0

Има няколко причини хората да се влюбват.

Има хора, влюбени в любовта. Те непрекъснато си намират обект, в който да са влюбени и за тях не е толкова важно да имат истинска връзка, колкото да бъдат влюбени. Истинската връзка изисква отказ от фантазиите, присъствие в реалността, истински действия, компромиси. Затова тези хора предпочитат да обичат отдалеч. Разбира се, те не обичат обектите на своитe чувства толкова, колкото чувствата, които изпитват. И любовта им свършва тогава, когато свършат позитивните чувства, когато не могат да изпитват повече възхищение и обожание.

Най-често хората се влюбват в партньори, с които възпроизвеждат миналото. Ако миналото включва хармонични семейни отношения и добри връзки, това е, което изглежда познато на хората и това те търсят в новите си връзки. Ако миналото включва дисфункционални отношения с родители и романтични партньори, това изглежда познато на хората и в такива връзки те встъпват отново. Тези връзки не могат да се нарекат щастливи, но задържат хората заедно, докато човекът не посрещне проблема лице в лице и не реагира по начин, който да доведе до разрешаването му. Бягството от тези връзки не решава проблема и обикновено следващата връзка е подобна.

Любовта е начинът, по който нашето подсъзнание ни насочва към постигане на нашите най-важни цели. 

Страхувате се от болката, която носят истинските връзки или пък не ви се занимава сериозно с никой, но искате луди чувства? Ще се влюбите в недостъпен човек.

Преживели сте болезнена ситуация, която продължава да ви мъчи? Ще се влюбите в човек, подобен на онзи, който ви е създал ситуацията, за да можете с него да стигнете до решение. Втори шанс.

Готови сте да имате семейство и деца? Ще срещнете човек, с който това ще стане бързо и лесно, без никакви усилия

Ако имаме проблем в любовта, ако любимият ни човек ни е напуснал, истинският въпрос е какви свои проблеми разрешаваме ние в тази връзка? Каквато и да е причината за проблемната ни връзка, тя решава емоционален проблем.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.