за любовта

3. Любовна магия: Какво представлява магията за любов?

16

Какво представлява магията? Ние не знаем точно. Не сме съвсем сигурни дали наистина съществува. При всички случаи обаче магията представлява налагане на собствената ни воля на някой друг.

Сега помислете – какво изпитвате към хората, които ви насилват да правите нещо, което не желаете?

Неприятно ви е да обшувате с тези хора, започвате да ги избягване, усещате напрежение само при мисълта, че трябва да се срещнете с тях. Не искате нито да ги виждате, нито да ги чувате.

Щом сте стигнали до мисълта за магия, вие вече оказвате психологическо насилие върху вашия любим. Ние общуваме предимно по подсъзнателен начин. Ние усещаме мислите и чувствата на другите хора и те усещат нашите. В момента, в който вие решите да окажете контрол, насилие или магия върху вашия любим човек, той ще се опита да избяга от вас.

Когато притискате човека чрез манипулации, молби, заплахи, сълзи – той се чувства зле с вас и желае да избяга от вас. И знае защо.

Когато му въздействате по невербален начин, той се чувства също толкова зле и също толкова силно иска да избяга от вас. Дори без да знае защо.

Насилието не може да породи любов.

Магията за любов не съществува

Имам набюдения върху близки хора, които са прибягвали до такива методи. Резултатът е, че причиняват огромна вреда на любимия си човек. Нещо го привлича и се връща, но и липсата на любов го отблъсква и той усеща, че не може да остане. Човекът изпада във вътрешен конфликт, който може сериозно да му навреди.

Освен това, ефектът е краткотраен. Въздействието върху ума е временно – продължава ден, два или три. Естественият начин на мислене и естествените емоционални състояния на човека преодоляват бързо външната намеса. Не е възможно да се задържи човек насила за дълго време.

Това, което хората наричат магия, ние правим ежедневно и несъзнателно.  Всичко, което си представяме образно в състояние на силна емоция – силен страх, паника, ужас, еуфория, любов, което почувстваме с тялото си, се превръща в подсъзнателна програма за действие. Съвсем общо, мозъкът ни работи като компютър. Каквато задача му зададем, такава задача изпълнява. Това става, като нашият мозък променя собственото ни емоционално състояние и поведението ни.

С чувството, което изпитваме, ние зареждаме себе си, а собственият ни емоционален заряд става причина хората да реагират на нас по съответния начин – ще привлечем любов, само ако изпитваме и излъчваме любов.

По време на един курс на Норбеков имахме упражнение – да изпратим любов на близки хора. Изпратих любов на 4 човека. Трима от тях ми се обадиха по телефона в следващите 20 минути, а допълнително ми позвъниха още двама други. Аз бях още под въздействие на състоянието, в което изпълних упражнението, а те звъняха един през друг и всички бяха весели, жизнерадостни и много щастливи. Нито един от тях не ми се обади по конкретна причина. Просто ей така, сетили се, да ме чуят. Кога за последен път ви се е случвало 5 човека да ви се обадят едновременно да ви чуят, без да искат нещо от вас, просто ей така? Четвъртият човек, на който изпратих любов, не се обади. Каквото и чувства да изпитваме, колкото и да сме харомонични, лъчезарни и приятни, хората все пак сами решават дали желаят нашата компания или не в съответствие със своите нужди.

Това е свободната воля.

Истинска магия за любов е самата любов

Ние сме прозрачни за хората около нас. Хората усещат чувствата на другите, но в повечето случаи не го осъзнават. Хората долавят мислите на другите, но в повечето случаи не го осъзнават. Вие сте това, което мислите и чувствате – и другите го усещат. Те се отнасят към вас точно така, както вие се чувствате, както вие се отнасяте към себе си – съвсем буквално. Език на тялото, емпатия, екстрасензорни възприятия – хората усещат истинската същност на другите хора. Хората не могат да прочетат мислите ви, но могат да кажат с голяма точност какъв тип човек сте, заслужавате ли доверие, как се чувствате. Бързата подсъзнателна оценка на другите хора и средата е била от ключово значение в еволицията за нашето оцеляване.

Ако вие изпитвате любов, вие се чувствате добре със себе си, не сте напрегнати, радостни сте, нямате претенции към света и другите хора. И другите хора се чувстват добре с вас. Толкова е просто. Трябва да обичате, за да ви обичат другите.

Понякога въпреки любовта ви обаче другите хора могат да вземат решение да ви напуснат. Хората си имат собствени мечти и нужди и те могат да включват нещо различно от вас. Човек, който ви обича и ви уважава, може да си тръгне от вас, просто защото търси нещо друго, желае да изживее друг тип преживяване с друг тип човек. Хората правят това непрекъснато. При всички случаи любовта ви към човека ще ви помогне да запазите добри отношения, а може да стане причина и той да се върне обратно при вас.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 9

Можете да харесате още
16 коментари
 1. vanina

  Бихте ли ми обяснили практически как изпращате този импулс и любов на произволно избрани хора за да се възползвам и аз от такъв резултат?

  1. Мая

   Здравей, Ванина,
   Няма да обясня техниката тук по няколко причини. Първата е, че единственото, което си заслужава да изпращаме, е любов – а в състояние на любов ние не изпитваме нужда да контролираме никой и да да изпращаме нищо, ние просто сме щастливи и се чувстваме добре. Ако имаме желание да изпращаме импулс, значи не изпитваме любов, а други чувства, с които можем да навредим и на другите, и на себе си. Преди да ни покажат това упражнение, нашите преподаватели ни преведоха през друго упражнение, в продължение на 30 минути, което създаде усещане на любов в нас – в края на това упражнение всички хора в злата плачеха със сълзи. А ако човек изпита това състояние, толкова силна любов към някого, той му изпраща импулс и без да прави нищо специално. Даже обратно – ако се опита да направи нещо целенасочено и волево, рискува да постигне обратен ефект и да отблъсне още повече човека.

   Още веднъж ще повторя, че за да събудим любов в някой, ние трябва да изпитваме любов, а когато изпитваме любов, ние нямаме желание да изпращаме импулси. Ако имаме желание да изпращаме импулси, не изпитваме любов. Самата аз не съм правила тази техника от момента, в който я научих поради същите причини.

 2. vanina

  Много благодаря за отговора.Попитах защото има човек,който много обичам.Той е в чужбина и изпитвам нужда да му изпращам любовта си,чувствата си,така,че той да ги разбере и усети.Исках да съм сигурна,че го правя по точния начин.Кажете ми силното чувство към него достатъчно ли е?Трябва ли да мисля нещо конкретно или просто да се отдам на чувствата си?Поздрави.

 3. Мая

  Вниманието насочва енергията. Всеки път, когато си помислиш за него със силно чувство, той усеща чувството, може да възприеме и мислите ти. Няма нужда да правиш нищо специално и със сигурност го правиш по правилния начин, ако следваш вътрешното си усещане. Любовта е достатъчна и човекът ще я приеме, независимо дали го осъзнава или не.

 4. vanina

  Тук в статиите някъде прочетох,че визуализация не е нужна когато искаш да постигнеш хармония с даден човек.Добре ли съм разбрала?Да я прилагам ли?С две думи желанието ми е да върна този човек в живота си и искам да успея.Дайте ми кратък съвет.

 5. Мая

  Животът ни показва, че колкото повече искаме нещо, толкова повече то ни се изплъзва и го получаваме, когато спрем да го мислим, да го преследваме и да се стараем да го постигнем – защото в тези случаи ние изпитваме напрежение. Любовта вдъхва любов, а стремежът към любов – напрежение. Колкото повече усилия полагаме да си върнем любовта, толкова по-недружелюбна е реакцията на любимия ни човек.

  Моят опит показва, че е достатъчно човек да спре да прави планове за възстановяване на връзката за няколко седмици – и другият човек се връща сам. Обикновено това се случва, когато сме направили всичко и сме загубили надежда за тази връзка, когато спрем да кроим планове, спрем да мислим, спрем да изпращаме любов и всичко останало – и човекът сам се връща, ако наистина има любов.

  Ако мога да ти дам съвет – и знам колко труден е за изпълнение – приеми всички варианти на развитие на връзката, включително и най-лошия (защото срещу каквото се съпротивляваме най-много, го се случва). И се успокой, заеми се с неща, които обичаш – важното е да се чувстваш добре, да бъдеш щастлива. И да дадеш възможност на любовта си да действа.

  Всички техники, упражнения, визуализации действат за неща, които не желаем много страстно. Когато искаме нещо много силно и то не се случва, в един момент действа страстно желание, в следващия – съмнения, страхове, и крайният резултат е боксуване на едно място.

  Истинските ни желания, подсъзнателните ни желания, каквото е любовта към другите хора, те се реализират в момента, в който спрем да им пречим. Всички техники и усилия в тази посока блокират процеса.

  Така че единственият съвет, който мога да ти дам, е да се успокоиш, да приемеш ситуацията, да спреш да се бориш с нея, обичай си човека, но се занимавай с друго. И ако има любов във отношенията ви, не е необходимо да правиш нищо повече.

 6. Ekaterina

  Zdravej Maia, mnogo mi se iska da spodelia s teb nesto, no ne mi se iska da go cetat drugi chora, molia te napisi mi na e maila ekaterina.hadjiivanova@gmail.com imam silna nuzda da pogovoria s niakoga za moite nesta, molia te napisi mi, ste pomognes na edno razkasvasto se naj razlicni cuvstva. Imam nuzda i od tvoite saveti

 7. Ekaterina

  Zdravej Maia, molia te napisi mi na e maila, triabva da pogovoria s niakogo ce imam cuvstvoto ce ste se prasna od naj razlicni cuvstva.

 8. leksi

  Zdravei Maia , ako tova si go osaznala sama i ne sa misli na nqkoi drug , za mene ti si otkrivatelq na tainata na lubovta … naistina v vsichkite statii koito si pisala si navleznala dosta dalboko i si razbrala nqkoi neshta na drugo nivo … Predi edin mesec gi prochetoh za parvi pyt i reshih da te poslusham zashtoto vsichko zvuchi tolkova istinsko kato sezamislish.Vsichko varveshe nared choveka otsreshta naistina zapochna da me tarsi i dori edin den mi se obadi i mi kaza he mu lipsvam…togava az se poddadoh na izkushenieto i otvarnah na chuvstvata .Sega otnovo sam v zadanena ulica ..Ima li nqkakva vazmojnost da pokontaktuvame poveche mnogo shte sam ti blagodaren … prosto iskam savet poneje vinagi sam stranql ot privarzvane i sega sam dosta bos i neopiten i neznam kakvo da pravq ….

 9. leksi

  I iskam da opitam zashtoto naistina smqtam che tozi chovek me obicha no az ne mu pozvolqvam po nqkakav nachin … naistina smqtam che vinata e v men i che kogato se zapoznahme bqh edin a v posledstvie se promenih ot strah… Za tova iskam da opitam da si q varna , zashtoto vqrvam che i tq izpitva sahstoto kam men.

 10. Konstantin

  Zdravei leksi,az sam v absolutno sa6tiq slu4ai,s edinstvenata razlika 4e tq ve4e e s drug i go obi4a,no sa6to taka iska da e s men(kazva 4e sam i trupka),dori i v momenta se i vijdame,no ne e dostatu4no za da se vurne otnovo pri men, opitah po4ti vsi4ko,no tq mi kazva 4e nemoje da go ostavi.Molq ako moje nqkoi da mi pomogne ili kaje nqkoi savet kakvo da napravq,az naistina q obi4am i darja stra6no mnogo na neq.Blagodarq predvaritelno

  1. maya

   Този сайт изцяло е посветен на съвети за възстановяване на отношенията 🙂 Пробвай тук и успех!

 11. lilly_33

  Здравейте, Мая. Зная че има много вярно в това, което казвате относно страховете и как те се сбъдват. Искам да възстановя отношенията си с даден човек, обичам го, но не мога да се отърва от притесненията и напрежението-какво ще стане, как ще стане и т. н. колкото и да се опитвам да съм спокойна и да се чувствам добре ,не мисля че се справям с това. Моля ви, дайте ми някакъв съвет как да преодолея това напрежение.

  1. maya

   Притеснявате се, защото сте си поставили за цел и мислите по въпроса как да си го върнете – и понеже нямате сигурност за това, изпитвате стрес. Ще се чувствате добре, ако се концентрирате върху чувствата си – върху любовта към любимия си човек. Повече за това можете да прочетете тук

 12. svetlio

  здравейте…ако ми отговорите ще е мн хубаво…
  От няколко месеца безумно се влюбих в едно момиче от класа ми…и дори се сприятелихме донякъде,почнахме да излизаме заедно до учебното заведение,да и нося кошницата в магазина…и някакви такива лигави истории…просто постоянно искам да съм с нея…но тя е мн странна,никъде не излиза,не можах да я изведа никъде,виждахме се само в клас и до вкъщи…като тя сякаш беше загрижена за мен,защото виждаше че мн пия,дори ми прати един смс,на който казваше че ме моли от дъното на душата си да спра алкохола,и то с мн удивителни в този смс…понеже преди това имаше разговор,с нея,като бях пил пак,в който тя ми каза че скоро е скъсала дълга връзка,и забравих вече,но най-вероятно още има чувства,при което аз естествено се разревах и избягах на стълбите…като тя ми викаше нещо,но в такива моменти не помня почти…важното е че аз я накарах да се прибере накрая в стаята си в ст град,където сме в един блок…след това отидохме във варна,по случай ангажимент от училището,където стана всичко…и развалих приятелството си с нея,като и пратих груби смси…преди също я бях засягал,но не така силно явно…а в тези пиянски смси наистина си бяха грубички…като принципно и пращах доста красиви смси,не груби…но тя казваше-мн са хубави,всяка искала такива,но не били за такъв тип момиче като нея…да,тя наистина е различна и именно това ми харесва,че е човек,който ми се стори безкрайно добър,освен тва не е и кифла,а в тея смси,точно тва намеквах,без никво право…след това,тя се дръпна на другия ден,като от чумав,когато исках да и се извиня…и от там нататък се прибрахме кой откъде е,и и писах сума ти нежни смси и извинителни такива…без отговор,докато най-накрая отговори…само че по-най студения начин по който може да отговори…-питайки я как е…поне да ми отг…-добре съм.просто не ми пиши повече…което ме срина…от няколко дни,съм като болен,плач,и постоянни мисли за това…не смея да и звънна,за да не ми каже и да не и звъня…а я обичам безумно,просто безумно…сега рева в момента…като се има предвид че съм голям мъж вече…мисля,нз какво да направя…не мога да повярвам че тя е толкова жестока…като тва не може да е тя…колкото и да е засегната…и писах мн извинителни…нз дали да отида на живо дотам,или това ще я уплаши още,като се ено я преследвам,а аз не искам нищо никога лошо да и направя…а само да я обичам…да,трудно ми е да спра алкохола,но ето тази вечер,въпреки мъката,която изживявам…ще спра пиенето…а докато почнем пак да учим…има цели 2 седмици…и нз,тр да намеря хипнотизатор,защото не мога да забравя това…да дочакам до софия,докато започнем да се изясним,ако въобще успея да я задържа за разговор…нз…ако пак така се дърпа…а аз само искам да възстановя приятелството си с нея,разбирам я,че е може и да е скъсала връзка,не бих и досаждал…просто искам да ме опознае,а се провалих…и не знам,дали това не е най-глупавата ми грешка в живота…дано ми отговорите…

  1. Мая Живкова

   svetlio,
   Проблемът не е в това, че е прекратила връзка. Имала е добро мнение за вас, щом ви е допуснала до себе се, а вие сте я разочаровали. Грубостта ви я е наранила и вече не ви вижда по същия начин. Можете да промените отношението й, ако наистина промените поведението си към нея оттук нататък – дори да ви казва не или да не иска да ви види. Всяка следваща грубост би затвърдила в нея убеждението й, че не сте за нея.

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.