за любовта

4. Любовна магия: Защо магията не може да върне любовта?

0

Къде изчезва любовта?

Двама се срещат, душите им са настроени на една честота, усещат се, влюбват се. Всеки от тях е предизвикателство за другия, те дават най-доброто от себе си, полагат максимални усилия да се представят добре, за да спечелят любовта на другия – и успяват. Следва период на еуфория и опиянение, двамата се наслаждават на него, нещата се прекрасни, животът се подрежда по магически начин, случват се чудеса…

Но когато някой или нещо стане много важно за нас, ние започваме да се страхуваме да не го изгубим. И това е напълно нормално. Няма проблем, ако осъзнаваме и приемаме този страх без да реагираме на него – без са променяме поведението си. Има проблем, ако опитаме да „застраховаме“ връзката си – искаме да прекарваме повече време заедно, започваме да проявяваме ревност, искаме да се обвържем по-сериозно, да се оженим по-бързо. Ако се отдадем на страховете си на фона на силните емоции, които изпитваме, можем да зададем на подсъзнанието си погрешна програма – програма за преследване на любимия човек. Така собственият ни страх ще доведе до промяна на нашето поведение и да го изгони любимия ни човек.

Признаци на това състояние: Започват да ви дразнят неща в другия, които до вчера сте обожавали – телефонните му обаждания, смеха му, закачките му. Не разбирате както става, но хем имате нужда да сте с него, хем не можете да го понасяте. Дразни ви всичко в него. Това ваше поведение предизвиква промяна и в неговото поведение, той също започва да се дразни и да се отдръпва, във връзката се появява напрежение и може да се стигне до раздяла. Ако това се случи – просто спрете. Не правете нищо. не се доверявайте на чувствата си в този момент, а мислете преди да реагирате. Дайте си време това състояние да отзвучи. И се опитайте да видите цялата картина – качествата на любимия си човек, какво ви е накарало да се влюбите в него, щастието, което той внася в живота ви. Всяко емоционално състояние е временно, изчакайте го да отмине.

Защо магията не може да върне любовта?

Раздялата е факт, а ние не разбираме какви са причините за нея. Питаме любимия си „Защо?”, а той ни отговаря „Не знам, просто нещо се промени”. Понякога няма друга жена, няма обективна причина – и той наистина не знае.

Изпадаме в още по-голяма паника и решаваме – някой ни е направил магия. Ключовата дума е някой – тоест, нещо което не зависи от нас. Обикаляме всички врачки и гледачки – без резултат, започваме да опитваме сами – без резултат. И решаваме, че просто магии не съществуват или ние не умеем да ги правим.

Надеждите се стопяват, болката ни се задълбочава, мислите ни са фокусирани в едно – любимия мъж, чувството за изоставеност и самота нараства. И колкото повече потъваме в това състояние, толкова повече от него получаваме, защото така работи нашият ум.

Всеки следващ ден, който прекарваме в болка и размисъл как да си го/я върнем, е нова програма, с която казваме на подсъзнанието си „Него го няма, нея я няма и не знам как да го/я върна“. Това ни осигурява още един ден, в който него ли нея няма да ги има. И с това затвърждаваме положението.

Отчайваме се напълно, предаваме се, забравяме и след време, когато най-малко очакваме, той се обажда. Решаваме, че вече всичко е наред, отново се наелектризираме – и хоп, той отново изчезва. Познато, нали? Много добър признак, че любовта не си е отишла, но ние сами й пречим.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 9

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.