за любовта

Как да получа предложение за брак

9

Любовната връзка е най-лесното нещо на света, защото любовта е спонтанно чувство, което подпомага сближаването и обвързването между мъжа и жената. Любовната връзка е най-лесното нещо на света, когато има любов.

Хората непрекъснато се сблъскват с трудности във връзките си, когато единият или двамата партньори не желаят да се обвързват, когато не са достатъчно ангажирани един с друг. В тези случаи единият партньор непрекъснато създава дистанция и отхвърля другия, а емоционалните потребности на втория партньор остават неудовлетворени, той страда и се бори.

Тази книга е предназначена за жените, които имат проблем да създадат връзката, от която се нуждаят. Всички проблеми във връзката най-често имат една основна причина – неправилен избор на партньор. Ако вашият партньор не ви обича достатъчно или не споделя вашите ценности и бъдещи планове, е почти невъзможно да постигнете с него връзката, която ще ви направи щастливи.

Жените са обичащи, търпеливи, разбиращи и често остават с години във връзки, от които не получават любов и щастие. Жените трудно си признават, че връзката им не върви, защото се страхуват да останат сами. Жените трудно се решават да си тръгнат, дори когато страдат. Жените винаги вярват, че ще успеят да оправят нещата, ако се постарят повече, че той ще се промени, че създаването на истинска връзка и семейство е въпрос на време.

Това не е така.

Ако връзката ви не върви, малко вероятно е тя да прерасне в нещо повече. Ако мъжът ви не се отнася добре с вас днес, малко вероятно е да станете негова съпруга утре. Ако имате тези проблеми във връзката си, просто не сте с правилния мъж.

Истината за мъжете е,

че мъжете винаги следват своя интерес, а не вашия. Мъжете понякога създават връзки без да изпитват любов. Мъжете понякога правят секс, без да изпитват любов. Мъжете понякога лъжат, за да постигнат своите цели, и не изпитват скрупули от това. Мъжете могат да ви използват с години и да ви изоставят, сякаш сте случайна непозната. И животът показва, че мъжете правят това непрекъснато.

Мъжете във вашия живот ще постъпват така с вас, ако им позволите.

Ако обаче познавате мъжете, вие можете да защитите своите интереси и да посгигнете своите цели.

Тази книга ще разсее някои митове за мъжете и любовта, които са общоприети, но не са истина. Тази книга ще насочи вниманието ви към лъжите, които мъжете често използват, за да манипулират жените. Тази книга ще ви представи някои типове мъже, които с удоволствие биха ви използвали, но никога не биха ви предложили брак.

Тази книга ще ви покаже как да виждате ранните проблеми във връзката си, за да можете да реагирате правилно и да ги разрешавате навреме. Ще научите също така как да реагирате в критични ситуации, за да запазите контрол над връзката си – и самата връзка.

Накрая, тази книга ще ви покаже как да получите това, което желаете от една връзка – истинско семейство.

Създаването на връзка е лесно с подходящ човек – защото не е необходимо да правите нищо. Ако се питате какво да направите, за да създадете желаната връзка с човека до вас – отговорът е, че щом си задавате този въпрос, не сте с подходящия човек. Създаването на истинска връзка с неподходящ човек е невъзможно.  След прочитането на тази книга ще знаете кои мъже са неподходящи за вас и ще си спестите много време, усилия и болка от потенциално несполучливи връзки.

Ако имате проблеми в любовта, това означава само едно – че идеализирате любовните  отношения, което ви пречи да реагирате правилно.

Ако ви се струва, че отношенията между хората са хаотични и непредсказуеми, това означава, че не знаете правилата. Можете да ги научите.

Тайните за мъжете, които трябва да знаете

След прочита на тази книга, вие ще знаете повече за:

 • Мъжете, техните истински желания и начина по който ги изразяват
 • Мъжете, които трябва да избягвате
 • Как да започнете една връзка
 • Как да поддържате връзката си, за да я запазите
 • Как да подобрите връзката, която имате
 • Какво да направите, ако връзката ви не се развива според вашите желания
 • Как да различавате връзките, които не са добри за вас

Как да получа предложение за брак

Можете да харесате още
9 коментари
 1. Иван Иванов

  Самата идея не е ли обидна за жените? Да го накарате, да го изманипулирате да ви предложи брак. Е защо? Ако един човек ви обича истински, ако сте щастливи заедно и искате едно и също, то в един момент ще се стигне до създаване на семейство (хайде – и до сватба, макар че за мен подписът в гражданското е формалност). А ако ли не – за какво ви е такъв човек? Не е ли по-добре да намерите някой, който ви обича наистина и с когото да сте щастливи? Не го ли заслужавате?

  1. Мая Живкова

   Иван,
   Прав сте, точно така е – или поне би трябвало да бъде.

   Всъщност, това е въпросът който жените непрекъснато си задават, когато са във връзки, в които не са обичани и в които никога няма да получат предложение. Целта на книгата е да покаже на жените онези признаци, които често не искат да видят и които сочат, че мъжът няма сериозни намерения. Също така, да им обърне внимание върху основни неща, които са важни за една връзка и за които жените обикновено не мислят, защото вярват, че любовта им е достатъчна. Няма манипулации в тази книга 🙂

 2. Иван Иванов

  Ами според мен често тези признаци са на повърхността. И дори не са признаци, а ясно заявяване. Аз например, ако не искам сериозно обвързване, го казвам в прав текст на жената, за да не остава с погрешни впечатления. Както и повечето мъже, които познавам. Но често пъти жената си мисли, че мъжът ще се промени и напасне според нейните представи. Често пъти нещата се решават с нормален разговор.

  1. Мая Живкова

   Много мъже лъжат жените, за да ги използват – колкото и грубо да звучи, това е истината. Много жени смятат, че имат връзки, които се развиват и е въпрос на време те да завършат със създаването на семейство и деца. И когато повдигнат въпроса след месеци или години, връзките им приключват или по-зле – продължават в същия мъгляв вид, защото жените са вече влюбени и не могат да отстояват интересите си. Жените губят години в такива връзки. Разбира се, съществуват мъже, които казват открито, че не желаят сериозна връзка – но ако жена се съгласи да участва в такава връзка, тоест да загуби ценни години от младостта си без да получи нищо от това, от което се нуждае – то жената наистина вярва, че може да промени мнението на мъжа, ако се докаже. Това е най-лошото нещо, което може да се случи на една жена, а то се случва на много жени. Целта на тази книга е да помогне на жените да погледнат нещата от друг ъгъл и да спестят времето и усилията си там, където не си заслужава да ги влагат.

  2. Хоп

   Правилно Иван, кажете й на мацката, да не се влюбва и тя няма да се влюби, защото това е доброволен избор (иронична съм). Един ден ще срещнете онази, която ще ви каже, че не иска сериозно обвързване и вие ще луднете по нея, тогава ще разберете болката която причинявате на другата страна. Променете си атитюда спешно, ако не искате да ги наранявате, понеже реално това правите.

   Аз също директно казвах на мъжа, че ще се позабавляваме и кой от къде е, но като дойдеше този момент, и аз припомнях, че сме се събрали за да се забавляваме и забавлението е приключило, тр да си ходим по местата, той обикновенно изпадаше в ярост. Защото на него всичко това като идея му допада, но на практика, като дойде време да се приложи, ако не той вземе решението за края, и е останал с рестото, някак си не му е по мъжки ситуацията. И се получават едни грозни истории, като следене, дебнене, звънене по телефони, смс-и е-майли и пр. нежелани контакти след КРАЯ.

   Сега им казвам, че си имам избранник на сърце и един ден ще създадем семейство, просто в момента сме замразили ситуацията.. а до тогава само се забавлявам. Също така съм въвела правила, като: никога да не оставам да преспивам, да не правим никакви лични неща заедно, не го запознавам с приятели, семейство и пр. Колкото и да ми харесва, не продължавам връзка повече от три-четири месеца. Ако се усетя, че се захласвам просто пирключвам, даже и да ми е трудно. Правя го, защото от самото начало знам, че с този човек няма как да прекарам остатъка от живота си, поради една или друга причина. Но докато се появи Верния, няма начин да стоя като монахиня на молитва, нали?! Този вариант повече работи, въпреки, че пак има издънки и всеки слуай е индентичен, но някак си мисълта им за някой си, който аз обичам в един момент ги отвращава от мен, което разбира се е целта ми.

 3. aleksandra

  ходя с едно момче което много обичам обаче не съм сигурна че е сериозен с мен как бий го накарала да ми го докаже бих те ли ми помогнали

 4. Джулиана

  Извинете, ама има доста глупости в тази книга. „Дайте му шанс, дори и да не ви харесва толкова много. Не се влюбвайте докрай, дори да смятате, че е създаден за вас.“ Това са даването на шанс е напълно безсмислено. Защо да се насилва една жена? Само за да открие след няколко години, че той не й харесва, също както не й е харесвал в началото. Човек или се влюбва или не. Няма как да „не се влюбиш докрай“, някак си наполовина. И също така силно се съмнявам, че човек може да се влюби в някой, който не харесва толкова много.

  1. Мая

   Джулиана,
   Мисля, че човек трябва да е прочел една книга, за да дава оценка за нея. А вие не сте.

   Първо, повечето хора смятат, че бракът е храм на любовта – но това не е така.

   Бракът в исторически план е възникнал като социална структура, която да регулира отоншенията между мъжа и жената, техните деца и наследствата им. Можете да обичате някого и без да сключвате брак с него – и можете да обичате всеки мъж. Но когато решите да се обвържете сериозно с някой, да родите деца от този човек (тоест, да възпроизведете неговите качества в децата си), да споделите имуществото си с този човек – тогава започвате да преценявате дали човекът е подходящ за целта. Не всички хора, към които имаме чувства, са подходящи за съпрузи – за любов да, за брак не.

   Второ, бракът не гарантира запазване на любовта. Обратно, повечето хора след кратко време се оказват в юридически отношения с човек, който не обичат. Много бракове се разпадат поради тази причина. Много бракове остават да съществуват по други причини – деца, имущества, нежелание за раздяла. Което вече не е любов, а по-скоро бизнес отношения.

   Така че ако искате добър брак, трябва да мислите с какъв човек го създавате – и чувствата пречат на дората преценка. Вие пак можете да харесвате човека, да ви привлича, да го обичате. Но когато си давате време да го опознаете, преди да се влюбите сляпо, имате възможност да прецените дали желаете да се обвържете с този човек – с всички отговорности, които следват от това.

   Именно затова мъжете толкова трудно се решават на брак – те го приемат като отговорност и преценяват качествата на жената, чувствата си, възможностите си, желанието да поемат отговорност.

   Повечето жени влизат в брака с очакване за вечен меден месец – но това не се случва в реалния живот. Тази книга има за цел да накара жените също да помислят върху последствията и да преценят преди те да са се случили.

 5. Алекс

  Какъв е обемът на книгата, тъй като не е упоменато? Благодаря!

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.