за любовта

8. Интуицията в любовта: Смехът усилва сексуалното ни привличане

0

Не забравяйте да се усмихвате и да се смеете

Можем да възстановим психологичното състояние на влюбеност по много лесен начин – смеейки се. Защо хората – и мъже, и жени, ценят толкова високо чувството за хумор? Защо усмивката винаги е сексуална? Защо неволно се наклонявате към този, който ви се усмихва? Обзалагам се, че на вечеря или друго място с много хора ще обърнете внимание първо на човека, който се шегува и се смее. Дори в ресторанта обръщаме внимание на тези, които се забавляват. Помнете старата поговорка: усмихнете се – и целият свят ще ви се усмихне, заплачете – и ще останете сами.

Радостта винаги е привлекателна, ние рядко й се съпротивяваме. Защо? Когато се смеем, в нашия организъм протичат същите биохимични процеси, образуват се същите химични вещества, които се образуват и когато си правим масаж, танцуваме или се занимаваме с нещо, което ни доставя удоволствие. Ние изглеждаме и ухаем по различен начин.

Усмивката и смехът са силни средства, усилващи сексуалното привличане

Привличат ли ви хора, които изпитват удоволствие? Наслаждавайте се и ще станете привлекателни за другите. Дори обикновената усмивка може да измени биохимичния състав на тялото ви. Ако имате добро самочувствие – вие се усмихвате. Учените са доказали, че обикновената усмивка ни кара да се чувстваме добре.

Смеейки се и шегувайки се, ние се освобождаваме от шлаките в нашия организъм. Кои книги и преживявания ви карат да се смеете? Когато получите отговор на този въпрос, вие несъзнателно ще ги приемете за основен източник на радост в живота си.

Упражнение 3
Смейте се – и с вас ще се смее целия свят

В следващите дни обръщайте внимание на хората, които се смеят. Как другите хора реагират на тях? А каква е вашата реакция? Запишете наблюденията си в дневника. Опитайте да се смеете и вие. Вземете си най-смешната книга от библиотеката си и почетете през обедната почивка. Обърнете внимание на реакциите на другите хора. Забележете кой ви обърна внимание.

В началото, обръщайки внимание на смеха на другите хора, осъзнах колко дълбока е моята тъга. Тогава си спомних за упражнението. И забелязах, че смеещият се човек привлича вниманието и интереса на околните, хората започват да се питат какво именно го е разсмяло така. И хората започват да се смеят при вида на смеещ се човек.

Изпълнявайки упражненията редовно, вие ще станете по-привлекателни

Няма да повтарям очевидното – тези упражнения ще променят външността ви. Учените смятат, че изпълнението на тези упражнения способства за отделянето на много химични вещества, сред които ендорфини, които са естествени болкоуспокояващи, и стимулират имунната система. Смехът също стимулира имунната система.

1234567 | 8 | 910111213141516 | 1819202122232425 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.