за любовта

9. Интуицията в любовта: Ние „надушваме“ желанията на партньора си

0

Ние сме генетично програмирани да търсим партньори със силна имунна система

Природата показва, че продължението на рода става чрез предаването на гените на най-силните му представители. От биологична гледна точка здравето на жената е по-важно от здравето на мъжа, тъй като тя ражда децата. Това е вероятното обяснение защо на външността на жената се придава толкова голямо значение. Външният вид е надежден индикатор за физическото и генетичното здраве.

Така че изпълнявайте тези упражнения редовно. Не се тормозете в спортната зала. Упражненията трябва да ви доставят радост и удовлетворение. Само тогава ще можете да подобрите външния си вид и да укрепите здравето си.

Не забравяйте удоволствието от приятелските отношения

Ние се нуждаем от приятелства и запознанства. Причината за по-кратката продължителност на живота при мъжете вероятно не се дължи само на хормоните. Основният фактор при тях е недостатъчното общуване с други хора по начин, различен от този, който биха желали. Жените знаят, че общуването е много важно и дори жизнено необходимо. Всички ние имаме нужда да укрепим връзките си с не само с другите хора, но и с околната среда, със самите себе си. Продължителните отношения поддържат тези връзки.

Това е много важно. Тази книга не е за тези, които мечтаят за идеалния брак. Ако трябва да избера един проблем в отношенията на днешното време, бих отбелязала, че ние по-често от всичко поставяме съпрузите си на последно място в списъка на приятелите си.

Обърнете повече внимание на усещанията си

Обърнете повече внимание на усещанията си и това ще усили чувството ви за удоволствие. Както вече казахме, любовта възниква на биохимично ниво. Мъжете, както и жените, са генетично програмирани буквално да „надушват” желанията на партньорите. Знаете ли, че сетивата на жените се изострят в периода на овулацията? И най-скъпите парфюми не могат да променят мириса на нашите тела.

Да знаете как ухаете, изглеждате, изпитвате или усещате е много важна стъпка към това да се научите да общувате с околните и да разбирате кога общуването е позитивно. Ние сме изгубили контакта със собственото си тяло. Да знаем какви именно контакти са необходими и приятни на хората, които ни заобикалят, може да достави радост на всички ни и непрекъснато да обогатява и задълбочава отношенията ни.

Всеки аспект от живота ви трябва да подхранва усещанията ви толкова, колкото е възможно. Възхищавайте се на красотата. Постарайте се да бъдете визуално свързани с вашето обкръжение. Изпълнете дома си с ароматите, които обичате, и открийте други, които ви харесват. Почувствайте контакта от ръцете на приятелите си. Почувствайте удоволствието от любимата си храна. Опитайте се да усилите удоволствието от общуването с околните, със себе си и удоволствието от своите усещания.

Можете да подхранвате усещанията си, просто мислейки за тях. Какво ви харесва да чувствате, да усещате на вкус, да помиришете, да видите? Коя сетивна стимулация ви доставя най-голямо удоволствие?

Ако знаете коя сетивна стимулация харесва най-много вашия партньор, вие можете да подобрите много отношенията си с него. Възможно е да имате различни предпочитания.

Осезанието е най-важното сред сетивата ни

Осезанието ни помага да общуваме с други хора и с околната среда. Това сетиво се развива първо и него губим последно, когато остаряваме. Чрез осезанието ние не само общуваме, но и се храним. Осезанието има толкова важна роля, че деца, които са лишени от физически контакт, спират развитието си и понякога умират. За съжаление, живеем в общество, в което хората се стремят да избягват физическия контакт – този жизнеутвърждаващ контакт. Отчасти това се дължи на културата ни. Не е задължително обаче да се здрависвате с всички. Много важно е да не нарушавате границите на другите хора.

Направете търсенето на удоволствие свой навик

Вземете решение да търсите удоволствие за себе си по какъвто и да е начин, в какъвто и да е вид, по всяко време на деня. Много е важно да се научите да откривате удоволствие във всичко и навсякъде. Направете търсенето на удоволствие свой навик. Усмихвайте се. Смейте се. Експериментирайте. И повечко се вслушвайте в усещанията си, особено в осезанието си.

12345678 | 9 | 10111213141516 | 18192021222324 | 25 | 26272829303132333435363738394041424344 | 45 | 46 | 474849505152535455565758

Лора Дей, „Практическа интуиция в любовта“
Превод: Мая Живкова

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.