за любовта

Когато не желаете да получавате, вие прецаквате онези, които искат да ви дадат

1

Основната причина, поради която повечето хора не разгръщат своя потенциал, е, че повечето са лоши приемници. И защото не са добри приемници, остават с празни ръце!

Хората имат проблеми с приемането, защото смятат, че не са способни или не заслужават да получат каквото и да било. Над 90% от хората са убедени, че не са достатъчно добри. Причината за това е нашето „програмиране”.

Втората важна причина, поради която много хора имат проблем с приемането, е че са им втълпили една стара максима: „По-добре е да даваш, отколкото да получаваш!”

Кое е по-добро – горещото или студеното, голямото или малкото, лявото или дясното, вътрешното или външното? Даването и получаването са две страни на една и съща монета. Който е решил, че е по-добре да даваш, отколкото да получаваш, е бил слаб по математика. На всеки даващ трябва да има един получател и на всеки получател – по един даващ.

Може ли изобщо да давате, ако няма кой да получава? Но и двамата трябва да действате в идеално равновесие, 50 на 50, иначе единият ще остане прецакан. А щом даването и получаването трябва винаги да се уравновесяват, тогава те трябва да бъдат и равностойни по важност.

Как се чувствате, когато давате? Повечето от нас ще се съгласят, че усещането е страхотно. Как обаче се чувствате, когато искате да дадете нещо, а другият отказва да го приеме? Предполагам ще се съгласите, че усещането е ужасно. Да знаете – когато не желаете да получавате, вие прецаквате онези, които искат да ви дадат.

На практика вие не им позволявате да изпитат радостта и удоволствието от даването и вместо това ги карате да се чувстват ужасно. Всичко е енергия и когато искате да давате, но не ви предоставят възможност, тази енергия няма как да се реализира и зацикля във вас. А когато зацикли, та се превръща в негативни емоции.

Всичко е съвсем просто: ако не желаете да получите нещо, то ще отиде при някой друг, който го желае. Това е една от причините, поради които богатите стават все по-богати, а бедните – все по-бедни. Не защото първите са по-достойни, а защото, за разлика от бедните, желаят да получават.

„Мисли като милионер и ще станеш милионер”, Харв Екър

Можете да харесате още
1 коментар
  1. Iori

    4ela li si knigi na Osho? 🙂 mislq 4e 6te sa ti interesni. i btw kak da si smenq kartinkata? ne sum vlizal otdavna i ne moga da ti pratq email, zatova spamq tuk 😛

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.