за любовта

Джон Кехоу в България

2

– Кои са трите ключови думи, които всеки трябва да си повтаря?

– Забавление, успех и красота. Всичко, което си повтаряте многократно, ще се отпечата във вашето подсъзнание и ще се изяви.

– По статистически проучвания хората в България са едни от най-нещастните в света. Какво ще ги посъветвате?

– Щастието е избор. Винаги има причини да бъдем щастливи и винаги има причини да бъдем нещастни. Ако искате да бъдете нещастни – имате много причини. Но ако искате да бъдете щастливи – също имате много причини. Всеки може да направи своя избор сега, в този момент. Не трябва да мислим как да направим живота си щастлив – това е твърде невротизиращо. Човек избира щастието си момент след момент.

– Казвате, че почти във всички проблеми сфери в живота си вие сте проблемът и вие сте решението. Наистина ли всичко зависи от нас?

– Всичко е абсолютно понятие. Нищо в живота не е абсолютно. Но мислите ни, вярванията ни въздействат на това, което ни се случва. Ние сме свързани с реалността и знанието за това, знанието, че съзнанието и реалността са свързани, е много голяма сила и ни дава голямо предимство.

– Може ли да се излекуваме сами, със силата на мисълта?

– Да, можем да се излекуваме сами с помощта на подсъзнанието си. Плацебо – знаете, че 40% от хората се излекуват само защото са повярвали, че едно хапче, в които има само захар, ще им помогне.

Можете да харесате още
2 коментари
  1. FIRE

    Изглежда последните няколко год е станал БУМ на тая тема за подсъзнанието. Преди извесно вр бях в 1 книжарница и поне 7-8 книги видях (че и повече) с тема силата на подсъзнанието (на различни автори нали). Иначе на Кехоу съм чел книгата и е добра. Препоръчвам я на който не я е чел.

  2. Мая

    Може би в последните няколко години самият ти си започнал да обръщаш внимание на тези книги. Когато човек насочи вниманието си към нещо, започва да вижда „знаци“ навсякъде. А вероятно и преди това ги е имало тези книги (е, при нас в комунизма беше малко специфично положението).

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.