за любовта

Спечели книга: Милионер за една минута – просветленият път към богатството

17

lota спечели книгата „4-часовата работна седмица“ на Тимъти Ферис. Честито!

Спечели книга!Следващата книга, която можете да спечелите, е „Милионер за една минута – просветеният път към богатството“ на Марк Виктор Хансен и Робърт Алън. Една от най-вдъхновяващите книги, която съм чела. Съдържанието й е представено по  два паралелни начина. На левите страници е описан подход, който е по-добър за възприемане от аналитичните личности, а на десните страници паралелно върви историята на една жена, която трябва да спечели един милион за 3 месеца, за да запазидецата си. Идеята на книгата е, че когато имаме силен мотив и срок, можем да постигнем наистина всичко.


За да спечелите тази книга, трябва да отговорите на един въпрос. Крайният срок е 7 май 2011 г. Печелившият ще бъде определен чрез жребий на 8 май 2011 и ще се свържа с него по мейла, с който се е регистрирал тук.

Въпросът е:

СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ДА ПОСИГНЕТЕ МЕЧТА,

КОЯТО ВИ Е ИЗГЛЕЖДАЛА НЕПОСТИЖИМА В НАЧАЛОТО?

Каквото и да можете да извършите или да мечтаете, че можете да извършите, направете го. – Гьоте

Преди да вземе решение, човек винаги изпитва известно колебание, желание да се откаже и следователно е неефективен. За всички прояви на инициатива и творчество съществува една елементарна истина – в мига, в който човек окончателно се ангажира с нещо, тогава се раздвижва и провидението. На помощ идват всякакви събития, които иначе не биха се случили. Решението поражда цяла поредица от събития и привлича в наша полза непредвидими случки, срещи и материална помощ, за която иначе не бихме могли и да мечтаем.

Решимостта е искрата, която разпалва огъня. Тя е ключът, който стартира двигателя. Когато човек заяви: „Решен съм да извърша това, каквото и да ми струва, колкото и време да ми отнеме”, тогава се появява невидим знак, който резонира с ресурсите, необходими за изпълнението на задачата. Тези ресурси започват да се материализират магически. Времето започва да тече по-бавно или по-бързо, според необходимостта. Появяват се хора, сякаш по нечий призив.

Как става това?

Някога играли ли сте с камертон? Когато го чукнете леко, той започва да вибрира и да издава звучи със специфична височина. Ако поставите наблизо друг камертон, настроен на същия тон, той започва да вибрира в хармония с първия. Това не се получава, ако вторият камертон не е настроен на същия тон.

По подобен начин и вие излъчвате мълчаливи и невидими сигнали. Когато достигнете дадено ниво на решимост, интензивността на излъчваните от вас вибрации се увеличава. Духът ви, душата ви, жизнените ви сили – или както искате го наречете – започват да трептят на по-висока честота. Тези вибрации се възприемат несъзнателно от всеки, с когото се срещнете. Посланието е слабо, но ясно – решението е взето.

Когато се ангажирате с решение, телесните ви клетки се зареждат с енергия.

Можете да харесате още
17 коментари
 1. dimitrina321

  Което имаме, не ни харесва, което искаме – нямаме. – японска

 2. terrah

  Мисля, че на всеки му се е случвало, стига да се позамисли 🙂
  Всяко нещо, изискващо някакви усилия, в началото ни изглежда трудно постижимо. Това е така, защото точно тогава сме едва на първата си крачка от целия път до целта. Истината е, че границата между постижимото и непостижимото е предубедеността и само и единствено от нас зависи коя тенденция ще надделее. Всичко е в ума ни и повярваме ли истински в нещо, независимо колко наивно ни изглежда, то несъмнено ще се сбъдне. So…мечтайте! =)

 3. lota

  Преди години докато следвах, вземането на всеки следващ труден изпит ми беше като непостижима мечта, и винаги правех
  големи планове за след това „какво празнуване ще паднеее“… А винаги после бях толкова уморена, че единственото за
  което мечтаех беше дъъълга почивка. Та мисълта ми е – те мечтите са доста непостоянни, трудното е добре да ги
  формулираш и задържиш, и тогава непременно се сбъдват 🙂

 4. rocklady

  Внимавай какво си пожелаваш, защото то може да се сбъдне! 🙂
  В моя живот са се случвали не малко невъзможни неща. Когато съм искала нещо силно, то винаги се е случвало. Дори неща, които са ми се виждали толкова невъзможни и далечни в даден момент са ставали реални. Тези неща са ме накарали да вярвам в идеята, че когато човек наистина иска нещо и се стреми да го постигне, то ще се го направи. Въпреки, че при мен мечтите са се сбъдвали и случайно. Може би съдба – незная. Съвет към всички е да гонят мечтите си и да не се отказват.
  „Цели се в луната. Дори и да не улучиш, ще стигнеш звездите!“ Лес Браун

 5. m_penev_

  Аз съм човек, който има големи мечти въпреки своето положение и възможностите си, но до сега на 2 пъти ми се реализират мечти, за които съм си мислил, че ще ми трябва много време, за да събера необходимите финанси! Странен e животът – понякога всичко е толкова лесно, а друг път даваш много от себе си и нищо не се получава!

 6. Shaw7y

  Мечтите са за да се сбъдват. Иначе… са просто непостижим блян, образ в огледало – толкова близък и далечен едновременно.
  Страхувам се да мечтая, да си правя планове. Просто се надявам. И стремя.
  „Когато силно искаш нещо, цялата вселена ти съдейства.“
  Упорито вярвам в това твърдение!
  И да, имало е случаи, в които късметът е бил с мен и, на пръв поглед неосъществими неща, са ставали възможни.
  „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.“

 7. kiki

  Преди да започна да чета книги с подобна тематика ми се струваше,че нещата за които най-силно съм мечтала,тези които съм прехвърляла всекидневно в съзнанието си са се случвали от само себе си.Сега знам че аз подсъзнателно съм ги материализирала в и по този начин те са добили реални размери и така дадена моя мечта е ставала реалност.Вярвам,че ако силно желаеш нещо то няма да остане просто някаква непостижима мечта,защото самата идея ражда богатство,а размерът му се определя от границите на собствените ни умове, в която се е зародила тя.“Аз вярвам“-необходимо,банално,но и достатъчно условие за успеха.

 8. luan

  Съвсем скоро ми се усмихна късмета-сбъдна се едно мое силно желание-спечелих книга, която страшно много исках да прочета и да имам. В този случай съм напълно убедена, че силното ми желание, моят оптимизъм и позитивизъм ми помогнаха за осъществявне на желанието ми. И не само вървам, че мисълта предизвиква успех, а се старая да убедя и приятелите си в тази теза. И не само дребни желания са ставали реалност, постигала съм мечти, които съм смятала за трудно постижими /не са много, но все пак ги има/. Така, че, мечтайте, приятели, и силно вярвайте, че мечтите ви ще се сбъднат-вашата вътрешна енергия ще ви помогне.

 9. grupo

  Здравейте и от мен,
  За съжаление, нямам спомен да съм реализирал мечта, която е била почти невъзможна. Но човек никога не знае какво ще му поднесе утрешния ден?! – така че аз вярвам в себе си, мечтая всяка минута и чакам чудото в живота си! Успех на всички добри и възпитани българи!

 10. hristi1955a

  Здравейте!
  Родена съм в бедно семейство в малко село. Когато преди години дойдох в областния град, гледах с възхищение апартаментите на моите нови приятели и в мислите си никога не си представях, че ще имам такъв дом.За моите възможности това беше непостижима мечта. Сега вече имам дом като техния – с помощта и на хората около мен, но и на моя духовен водач – Бог! Убедена съм в това.

 11. spooky_93

  За съжаление не всяка мечта се сбъдва. Моята мечта беше да имам компютър. Повечето от приятелите ми имаха, винаги исках да ми купят един, но все ми отговаряха „много е скъпо, нямаме възможност“. Това започна пред 2003 година, защото за първата ми братовчедка бяха взели през 2002 или първа не си спомням добре. Но наистина и аз виждах, че нямаме толкова възможности баща ми и майка ми работиха за минимална заплата, но все пак мечтаех „дано някога и аз да имам“. И така винаги когато питах или казваха „много е скъпо, нямаме възможност“ или нали у леля ти има отиди у тях и поиграй там. Дойде 2003, 2004, 2005, 2006 все още нямах компютър. И така към края на 2006 ми се поду лимфните възли и 3 седмици бях на лечение и казаха да чакаме някъде 5 месеца за да спадат. Дойде май 2007 и още повече се подуха. Отидохме във Варна за преглед обаче там веднага ме приеха за биопсия и т.н. и излезе, че съм болен от туморно заболяване. Така започнахме терапията и все пари все пари. И така вече мислех, че никога няма да имам компютър, защото за лечението отиваха много пари. Но тогава моята мечта се промени, вече започнах да мечтая, че някога ще оздравея. Но след месец ми купиха компютър даже си помня още датата беше 31.06.2007 . Мнооого се зарадвах, наистина много :)) .. Сбъдна се! И така вече от 3 год. и 8 месеца имам компютър. Но вече имах по-голяма мечта – да оздравея. МНОГО СЕ РАДВАМ, че и това се сбъдна вече съм добре 🙂 … но все пак продължавам да отивам на контролни прегледи, надявам се и другите ми мечти да се сбъднат. 🙂 Едната от които е – да стана лекар… 🙂

 12. penio09

  Разбира се! Човек трябва да има няколко или много мечти, за да може съдбата да му реализира поне една! Навремето не си представях, че ще мога да си купя собствено жилище и мисията беше невъзможно, но ето, че днес съм собственик на апартамент! Имам и други мечти, за които чакам да им дойде реда – всичко е усилия и късмет!

 13. ivi

  Както се казва човек е голям колкото са големи мечтите му.Всеки мечтае ,дори не всеки да си го признае.ДА мечтаеш не е проява на слабост.Това е сила.
  Честно казано в детсвото си мечтаех много.Мечтаех да си имам кученце,толкова много го исках,че накрая родителите ми ми подариха едно.Имам и много други мечти..Част от тези мечти се сбъднаха,но аз вярвам ,че ако искам да се сбъднат останалите ми мечти ще трябва много да се потрудя.

 14. kati

  Да, мечтите са път към щастието!
  Още в гимназията много исках да отида на екскурзия до Франция – изглеждаше ми като приказна страна. Дори го пожелах за рождения ден като подарък от родителите ми и ми се струваше, че ако не отида тогава, никога през живота ми няма да ми се отдаде такава възможност. Вместо това, те решиха да ми подарят аудио уредба – въпреки, че обожавам музиката, за мен това беше огромно разочарование.
  Само четири години по-късно бях трети курс в университета и заминах на едномесечен стаж в средно голям град във Франция. Наред със стажа ни организираха и много екскурзии из страната – океана, исторически забележителности и природни красоти… И тъкмо се върнах от стажа, започнах работа, където решиха да ме пратят в командировка… в Париж 🙂
  Реализацията наистина надхвърли всички мои очаквания!

 15. Buba-Mara

  „Ако искаш да имаш нещо, което не си имал, трябва да направиш нещо, което не си правил!“ стара не-знам-каква-си мъдрост.

 16. FIRE

  Човек постига всичките си мечти, независимо дали е наясно че мечтае за точно опр. неща или не. 🙂 Карма. С осъзнаването на мечтите започва и щастието, по добрия живот и тнт.

 17. FIRE

  А, и бтв почти всичките ми мечти са се сбъднали, тъй че не говоря щото съм го чел някъде 🙂 скоро и остатъка от списъка ще е зачеркнат 😛

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.