за любовта

Алгоритъм за поставяне на цели

0

Този алгоритъм за поставяне на цели даде Жана Баскакова на основния курс за развитие на интуицията по системата на Норбеков. Той изисква работа с интуицията, а не логическо преминаване през точките, за да бъде постигнат желания резултат.

Ако правилно поставим целта си, ако правилно преминем през всички точки, ние можем да сме сигурни, че целта ни е наша. Интуицията ни помага да открием своите цели и да намерим най-краткия път към тях.

Критерий за истинност на интуитивното усещане е липсата на желание да говорим за това с други хора. Ние обсъждаме интересуващите ни въпроси с други хора, за да получим потвърждение от тях за правотата си, което е признак на несигурност. Интуитивното усещане е състояние на абсолютно знание, от което никой не може да ни отклони. Когато получим това усещане, не изпитваме необходимост да доказваме правотата си.

1. Ясно формулиране на желанието
Формулиране на целта в 2-3 прости изречения. Не се използват сложни и дълги изречения, защото може да се загуби акцентът върху най-важното.

2. Задължително поставяне на срокове
Интуицията ни ще ни подскаже реалистичен срок.

3. Защо ми е необходима тази цел?
Това е първата проверка – наистина ли ми е необходимо това? На този въпрос трябва да отговори интуицията. Интуицията ни отговаря на всички точно поставени въпроси за нашата цел. Възможно е след тази точка да се наложи промяна на формулировката на целта ни.

4. Как ще се чувствам, какво ще виждам, какво ще чувам, какво ще усещам, какво ще помирисвам, когато постигна целта си?
Как ще се чувствам, когато се усетя в постигнатата си цел? Ако това е истинска цел, подсъзнанието ни ще ни даде приятно усещане, ясна, жизнена картина, ще се почувстваме така, сякаш това ни се случва в момента. Продължаваме нататък с алгоритъма, само ако усещането е ясно и истинско. Ако усещането е неприятно или непълно, това говори, че целта ни не е истинска. Признак за неистинска цел е отлагането, нежеланието да направим необходимите стъпки – това е желание на ума, а не на душата. Когато сме проверили целите си, изчезва усещането за страх и неуспех. Съмнението идва от разума – ако имаме съмнения, значи мислим за целта си. Трябва да я почувстваме, а не да я мислим.

5. Какво ми е необходимо за постигането на тази цел?
Изброяваме всичко, което ни е необходимо.

6. Пътища за достигане на целта
Малки подцели, за които определяме откъде ще вземем ресурсите и как ще ги използваме.

7. А какво ще стане, след като постигна тази цел?
Трябва да си представим ясно какво ще се случи и как ще се чувстваме след постигането на целта си.

8. Какво съм готов да заплатя за удържането на тази цел?
Какво съм готов да приема? Всяка ситуация има своите плюсове и минуси. Готови ли сме да приемем минусите срещу плюсовете, които получаваме? Това е истинската проверка дали обичаме, дали правим всичко от любов и удоволствие и е гаранция за успех.

9. Кой ще ми помогне за постигане на целта ми?
Разглеждаме хората, от които очакваме помощ – дали наистина могат и желаят да ни помогнат.

10. Зааявление целта ни да се реализира без вреда за нас и другите хора.

Можете да харесате още

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.