за любовта

Тя/той вече не иска секс

66

Мъжът се нуждае от секс така, както се нуждае от сън и храна. Един приятел ми сподели, че когато не прави регулярно секс, мъжът се чувства „като зомби“. Поради това съвсем естествено мъжът търси отношения с жената, за да прави секс.

Сексуалната нужда на мъжа обаче се различава от сексуалната нужда на жената. От пубертета половите жлези на мъжа започват да произвеждат семенна течност, която мъжът периодично трябва да изхвърля. Разбира се, няма по-естествен и приятен начин от секса за това. Освен това високото ниво на мъжкия полов хормон тестостерон определя сексуалното желание и поведение на мъжа. Не е тайна – мъжът се нуждае от редовен секс.

Организмът на жената обаче е различен. Няма физиологични механизми, които да я принуждават да прави секс, а и нивото им на тестостерон е ниско. Нуждата на жената от секс е емоционална, а не физическа. Сексуалното желание на жената се събужда от нежност, от любов и интимност. От сигурността на обвързването, което й позволява да се отпусне със своя партньор, с който се чувства сигурна и защитена. Когато не изпитва и/или не получава любов, жената също се чувства „като зомби“. Жената влиза в отношения с мъжа, за да получи любов, а сексът е част от любовта.

Сексуалността на жените е много по-сложна от тази на мъжете

Желанието на мъжа за секс по-слабо зависи от емоционалното му състояние. Той може да се е скарал с жената и след 10 минути да желае секс с нея. Обратно, желанието на жената за секс изцяло се определя от емоционалната й нагласа към мъжа. Ако жената се чувства комфортно с мъжа, ако той й е създал приятни емоции, това повишава желанието й да прави секс с него.

За жената от много по-важно значение е общуването с партньора й преди самия акт. Ежедневното общуване, романтичните жестове, предварителната игра. Жената се храни от емоцията, свързана с тези жестове от страна на мъжа, и именно тази емоция я кара да желае секс с мъжа.

„В началото правехме секс по три пъти на ден, навсякъде. Тя вече не иска секс. Когато го правим е винаги по моя инициатива и ми отказва често.“

В началото на връзката мъжът изпитва възхищение от жената. То естествено се проявява в неговото отношение към нея. Погледите, докосванията, целувките, милите жестове подхранват нейната фантазия, усилват емоцията й и усилват сексуалното й желание. С времето мъжът свиква с жената и спира да се отнася с нея като със специална жена. Това води до затихване на нейната емоция, а оттам – и до сексуалното й желание.

Когато мъжът иска секс (или още по-лошо – когато изисква секс от жената като нейно „задължение“), той влошава ситуацията допълнително. Ако мъжът настоява за секс, жената се чувства притисната и желанието й изчезва напълно. Тя може да удовлетвори неговото искане, но в този акт липса позитивната емоция.

Секс по задължение

Сексът по задължение е най-сигурният начин да разрушите връзката си.

Сексът е един от основните инстинкти на човека. Поради това хората са много чувствителни към сексуалността си и сексуалните си преживявания.

По време на половия акт емоциите на човека са много интензивни. Ако това е позитивна емоция, човекът (мъж или жена) прави асоциация между половия акт и удоволствието. Човек, който изпитва удоволствие от секса, търси повече секс. Обратно, ако по време на секс човек чувства принуда, болка, унижение, липса на загриженост от страна на партньора си, той свързва сексуалното преживяване с  неприятни чувства. И започва да го избягва.

Всичко, което води до неприятни емоции по време на секс, може да отблъсне партньора дългосрочно. Нещо толкова „дребно“ като заспиването на мъжа веднага след секса без ласките и общуването, от които жената се нуждае след това, може да създаде у нея усещане за неразбиране, липса на обич, отхвърляне. Ако тези чувства са силни, жената може да изгуби сексуалния си интерес към партньора си без дори сама да разбере защо се случва това.

Има ли фригидни жени?

Съществуват хора, които имат физически и психологически проблеми, свързани със секса. Въпреки това наистина фригидните жени са твърде малко. Най-често „фригидността“ на жената се дължи на неспособността на нейния мъж да събуди емоцията в нея. Съществуват мъже, които не се интересуват от това как се чувства жената  и употребяват тялото й за задоволяване на собствените нужди. Съществуват мъже, които искат да доставят удоволствие на жената, но по мъжки – изхождайки от своето възприятие за нещата, и поради това не успяват да удовлетворят нейните нужди.

Обвинявайки жената във фригидност, мъжът отива при друга жена, която също се оказват „фригидна“ или има по-нисък стандарт за сексуалните си отношения и се примирява с тях такива, каквито са.

Жените също могат да отблъснат мъжете

В нашето общество царува митът, че мъжете винаги искат секс и са винаги готови. Част от този мит са фантазиите и желанията на самите мъже. Често мъжете представят себе си по начин, който не могат да реализират след това. Ако мъжът се хвали, че е способен да извърши четири полови акта с 30-минутна продължителност, той несъзнателно задава нивото на очакванията на жената. И ако вместо 30-минутен акт, тя получи 3-минутно изпълнение, тя ще остане разочарована. Не защото не може да се чувства добре с мъж, който може да поддържа ерекцията си само за 3 минути – а защото е очаквала повече.

Мъжете се себеизразяват чрез секса, както жените чрез любовта. Повечето мъже „предпочитат да умрат, ако трябва да живеят без секс“. Поради това сексът е от изключително важно значение за мъжете и особено собственото им представяне с любима жена. Жената, която не необходимото разбиране към мъжа, която не може да долови настроенията му и не може да усети и да заобиколи болезнените му точки, може да отблъсне сексуално мъжа за продължително време и дори завинаги.

Много често мъжете се оплакват от агресивни жени, които „искат секс“. Мъжете казват: „Аз трябва да го поискам, а тя ми се нахвърля.“ Ако мъжът има определен идеал за поведението на жената, а тя не усети неговите очаквания, тя ще го отблъсне сексуално. Такива мъже очакват от жените да бъдат изкусителни, съблазняващи, но при това жените трябва да оставят у мъжа впечатлението, че той ги е покорил. Често това са твърде пасивни мъже, които приемат всяка активна стъпка на жената за заплаха. Очевидно е също, че колкото повече очаквания има един мъж, толкова по-трудно е те да бъдат удовлетворени.

Какво да направим, ако тя/той не иска секс?

Първо, съобразете се с желанието на партньора си без да създавате конфликт. Всеки има право да откаже секс. Второ, върнете емоцията във връзката си. Никой по-добре от вас не познава вашия партньор. Знаете какво му харесва, какво го радва, какво го кара да се чувства специален.

Разговорите не решават проблема. Разговорът протича на интелектуално ниво. А в тези случаи проблемът е емоционален и е преминал на подсъзнателно ниво. Затова той не може да бъде решен с разговор – партньорът ни просто „няма желание“ за секс, „не го чувства“.

Разговорът може да бъде полезен, ако партньорите могат и желаят да разговарят открито за проблемите си. Ако знаете какво предизвиква негативни емоции в партньора ви или какво предизвиква силни позитивни емоции в партньора ви, това ще ви бъде от помощ. Но след разговора се налага отново работа по възстановяване на емоциите.

Единственият начин да имате страстна, споделена и жива сексуална връзка, е да откриете какво харесва и не харесва вашия партньор в леглото. И да стимулирате неговите чувства, така че той/тя сама да пожелае да прави секс с вас, а по време на секса да се чувства толкова страхотно, че да пожелае отново да прави секс с вас. И така всеки път, ако искате да има следващ път.

Можете да харесате още
66 коментари
 1. vilarduen_1

  Възможно ли е да съществува друг момент – край на привличането към партньора, като остава желанието „връзката“ да бъде запазена, защото някак си все още имаш чувства към човека до теб?

  1. Мая Живкова

   Разбира се и това е чест вариант. Ако е така и за двамата партньори, те могат да решат да продължат връзката си.

 2. Надя

  Приятеля ми не иска секс с мен по разбираеми причини…От 5 години има кондиломи които не се.махат и тъкмо паднат и се появават нови.. Обаче.не разбирам това,че не му се иска и орален…а за мен граму не мисли. Психически съм изтощина вече.. Ако аз желая нещо го получавам веснаж на 2 месеца…но последно ме докосна преди 5 месеца…какви ли.не разговори водих с него но без резултат … Нищо му нямало и всичко било наред… Е да ама не е… След 4 месеца плануваме сватба. И въпреки да има ерекция ме избягва умишлено..Моля помагнете ми!?

  1. Мая Живкова

   Надя,
   Приятелят ви има сериозен проблем. Той търси ли решение за здравословния си проблем? Ходил ли е на лекар, предприемал ли е терапия? За съжаление здравният проблем се е комбинирал и с психически и не съм сигурна, че психическият проблем е следствие от здравния. Това, което казвате – че не се интересува от вашите нужди, че с месеци не ви докосва – то не се дължи на кондиломите. Интимността е в погледите, в думите, в докосванията, в прегръдките, а секс може да се прави по много начини, дори ако същинският сексуален акт е невъзможен. Мъжете често отричат проблемите, с които не могат да се справят – ако той не може да прави секс (или поне така, както той желае), той може да започне да убеждава себе си и вас, че сексът дори не е толкова важен за връзката. Но във връзката всичко има значение, а сексът е много важен – дори не толкова самият секс, а интимността между партньорите по време на секс. И вие планирате сватба с човек, който ви показва, че не желае да удовлетворява нуждите си – значи вие поставяте него над своите нужди също. Давате му сигнали, че каквото и да прави, вие ще страдате, но ще сте с него. Това е и една от причините той да не се старае много. Помислете дали наистина искате да имате такъв брак (въпреки че със сигурност го обичате). Самият факт, че той не се опитва да прави това, което е по силите му, а ви казва, че няма проблем, е много притеснителен. Помислете дали наистина искате такъв брак.

 3. Никола Минев

  Здравейте , имам подобен проблем и за първи път попадам на такава супер точна статия.
  Ако съм в ситуация на постоянен отказ и динамиката на връзката ни е свързана с много отдаване от моя страна и нежелание за разбиране от другата и постоянни неприемливи съвети от сорта спасявай се , с деца и помощ от моя страна за всичко ,че и много повече , какво мога да направя , как да постъпя ? Заедно сме от 9 години и преди да се оженим нещата бяха по-добре , макар и не както искам. Като гледам приятелските семейства какви отношения имат и то не и на половина от това което правя аз , и не само привидно ми става болно…
  Благодаря за статията още веднъж!

  1. Мая

   Никола Минев,
   ако и преди брака нещата не са били съвсем ок, значи може би просто става въпрос за разлика в нуждите ви. Вашето отдаване влошава нещата, защото ви създава по-скоро домашен образ, отколкото романтичен – това допълнително убива страстта. Известно отдръпване от ваша страна може да има по-добър ефект.

 4. Maria

  Здравейте! Моля ви за съвет и помощ. Аз съм на 22 години , приятелят ми е на 21, заедно сме от почти 4 години. В началото всичко беше наред, правехме секс постоянно и навсякъде. От около 2 години правим секс много рядко – последният път не бяхме правили секс от 7 месеца и половина . Това при всички случай не е нормално, но колкото и да се опитвам да говоря с него , той ми казва , че всичко е заради стреса в университета и че много ме обича. Да обаче в момента той вече не ходи на университет, няма стресиращо ежедневие и нещата си продължават. Ако трябва да съм честна, аз самата също не тръгвам и не му се * натискам* , не знам защо , но ми е някак некомфортно да го правя, имайки предвид , че ние никога не се *натискаме* , просто например да сме излезли някъде и да започнем да се целуваме …. Преди беше така но вече не е . Това за мен също не е нормално, никога (освен в редките пъти когато правим секс) не се целуваме с език… Склонна съм да приема , че и в мен е вината , че аз не съм така да се каже инициатора. Но разбирате ли , че той никога не е повдигнал тази тема, никога не е казал, че едва ли не се държи така, защото вижда как се държа аз. В редките пъти когато правим секс никога не се интересува, дали аз ще свърша, без значение по кой от всички начини. Не знам какво да правя, писна ми да се измъчвам, говорила съм за 2 години няколко пъти с него и никога не ми дава като отговор реалната причина, но не искам да стоя постоянно на главата ми и да му повтарям тези неща, знам колко изнервящо е – от друга страна май ще сменя тактиката и ще започна всеки ден това да му повтарям – дори и да сме се изчерпали като двойка и да нямаме бъдеще най-важното за мен е да знам , защо го прави, нали казва , че ме обича ( и като изключим този проблем се държи с мен найстина добре) , защо тогава не прави нищо по въпроса, не показва , че иска нещата да се променят. Колкото до изневеряване – сигурна съм , че не го прави. Ние сме нон-стоп заедно , живеем заедно , в чужбина сме и нямаме контакти с толкова много хора тук. Обичам го и той твърди , че ме обича, но някак си някой ако ни види от страни ще каже , че сме може би най-добри приятели , но не и гаджета. Как да постъпя, за да реша проблема? Аз мисля , че ако и двамата дадем отговор на въпроса , защо това се случва, и се опитаме да променим нещата , всичко ще е наред.Просто не знам как да *изкопча* истината от него.

  1. Мая

   Мария,
   не можете да изкопчите истината. Щом не ви казва истината, значи истината няма да ви хареса. Може да е свързано със самия него и да няма общо с вас. Но така или иначе, щом това се случва, приемете го. И решете дали искате да имате такива отношения с този човек така, както стоят и сексуалните въпроси. Каквато и да е причината, става въпрос за липса на желание – а то трябва да дойде от самия него. И дискусиите само ще влошат нещата. Ако за него това не е проблем, а вие сте склонна да го приемете (а очевидно сте), той няма и мотив да разрешава проблема.

 5. mariq

  Az sam na 49.Ot godina nqmam jelanie za seks.Patrniora mi e po4ti bezrazli4en i ne znaq kakvo da pravq.

  1. Мая

   Мария,
   Не разбрах добре проблема, но ако пратньорът ви е безразличен към вас, би било чудо да имате желание за секс – то е нещо взаимно. Решете проблемите в общуването и сексът също ще се оправи.

 6. 123456

  Един ден тя та ми каза: „ти само ми щипеш ц.ците“ и аз спрях да ги пипам дори. Останах с впечатление, че не и е приятно. От този ден нататък не сме имали интимни моменти. Дори целувка! Вече почти 2 седмици. Вече започвам да си мисля дали изобщо ме обича.

  1. Мая

   123456,
   Жените са много различни от мъжете. Това, което за мъжа е нормално, може да отблъсква жената. Често срещана грешка на мъжа е да обръща внимание само на част от тялото на жената, която го възбужда. Ако не я прегръщате, не я галите по другите части на тялото й, а се занимавате само с гърдите й, това може да й е неприятно. Освен това начинът, по който го правите, може да й е неприятен – не това, че докосвате гърдите й, а как ги докосвате. Няма как да знаете какво харесва на вашата приятелка или жена, ако не говорите с нея. Хората са различни, телата им имат различни ерогенни зони, рзлични неща ги възбуждат. Малко вероятно е от само себе си да се получи съвпадение между двама човека – не е изключено, но е рядкост. И това, че ви е казала тези думи, не означава, че не ви обича. Когато ви каже, че не ви обича, тогава имате повод да се притеснявате.

  2. Aleksa

   Здравейте искам да споделя и аз своя проблем ! Семейна съм от 6 години имаме прекрасно детенце на 2 години , но имам проблем с който незнам как да се справя . Още преди да забременея не изпитвах желание за секс , незнам на какво се дължи отдавам го на това , че имам един аборт от мъжа си , който аз не исках да правя и така от там нататък нещо в мен се счупи и правих секс с мъжа си така да го нарека защото трябва . Но идва един момент , в който просто вече не можеш да правиш такъв компромис (така го наричам аз ) със себе си . Държа да кажа , че моя мъж обича доста сексуалната активност и във времето постоянно ми е правил намеци (ежедневно) за секс . Нямам представа на какво се дължи това мое нежелание за секс и усещам , че проблема е в мен , но незнам как да се справя с него ! За това моля за съвет .

   1. Мая

    Aleksa,
    Напълно възможно е проблемът да е свързан с аборта ви. Това е силна негативна емоция, която със сигурност е променила отношението ви към мъжа ви. На практика той е отхвърлил детето ви, част от вас. Разбираемо е, ако това е повлияло на сексуалното ви желание. Моят съвет е да потърсите професионална помощ и то от истински специалист, който работи със сексуалните проблеми, като доц. Румен Бостанджиев.

 7. чичко

  Според мен няма човек, който да не иска секс, просто му е необходим подходящ „дразнител“, т.е. обект, който да ни провокира, а се оказва, че „любовта на живота ни“ не винаги е такъв обект. Жалко, но факт.

  1. Мая

   Дори се оказва, че любовта, както я разбираме, събужда в нас съвсем други чувства – нежност, обич, грижовност, които са точно обратното на страстта от първите дни, когато не сме обичали толкова много партньора си. Решението отново е в баланса.

 8. Allisson

  И ад искам да попитам нещо по този въпрос. Как да го направя? Благодаря ви предварително.

 9. Allisson

  Живеем с приятелят ми 2 г на семейни начала.Приема ме като съпруга а не като приятелка.Имаше много пороци в началото, един по един започна да ги избягва или намаля.Слуша ве.Правихме редовен секс около половин година и оттам се почна с големите паузи.Едната беше 8 месеца. Често говоря за това но се стига до кавга и нява резултат. Един път..втори път и пак пауза. Не мога да приема този факт, не толкова заради самият факт, че не съм приета физически като жена. За мен това е унижение и голям шамар и колкото повече време минава толкова повече се чувствам по зле и се отдалемавам от него. И така сигурно ще се стигне до раздяла . Какво да направя, нищо не помага. .ни с добро ни със зро?

  1. Мая

   Ако приятелят ви не желае да признае, че има проблем и да участва в решението му, няма какво да направите. Ако той не желае да говори, ако не се интересува от това как вие се чувствате – това не говори добре за връзката ви и не е чудно, че се чувствате все по-зле. Можете да го поканите сериозно към решение на проблема и ако той откаже или се направи, че не чува думите ви, не мисля, че проблемът ви има решение. Той трябва да го иска също.

 10. big-razor

  И аз имам проблем но нямам ни наи малка претстава откаде идва.с моята половинка сме обвързани от 2 години и половина.аз съм на 25 тя на 20 което за мен е нормална разлика с която мъжа да е малко по зрял и всичко да е нормално.доволен съм от себе се в апсолютно всички отношения като мъж освен в правенето на любов.всеки пат когато го правим е все едно ни и за първи винаги глидаме да се задоволяваме взаимно но от началото просто нямам желанието да го правим всеки ден и тя изобщо не е доволна от това.аз я разбирам доста добре и се старая но сме го опъждали доста често и стигаме до изводът че проблемат е в мен не съм доволен моля за съвет

  1. Мая

   big-razor,
   Моят съвет е да потърсите професионална помощ, препоръчвам ви доц. Румен Бостанджиев. Проблемът може да е психически, а може и да е физически. А може и да няма проблем и нежеланието ви да е свързано с нещо друго, нещо във вашия живот. Във всеки случай, ако това пречи на връзката ви, е добре да видите за какво става дума.

 11. cropped

  Здравейте, и аз имам подобен проблем.С приятелката ми сме заедно то 3 години.В началото на връзката ни всичко беше повече от перфектно правихме го по няколко пъти на ден,като цяло имахме доста чести интимни контакти.Всичко беше наред допреди една година.Тогава си взехме котенце от улицата и то някак си ни зарази с „гъбична инфекция“.Около 2 месеца нямахме никакъв сексуален контактк,целувки или докосвания.След като се оправихме от тази инфекция тя вече всякаш не беше същата.Виждах как нейното желание за секс се намалява,вече тя не започваше първа каквото и да е, винаги аз поемах инициативата.Мислих си че е временно и че ще се оправи това нещо от само себе си, но вече мина цяла година и ние все още правим секс 2-4 пъти на седмица.Това на мен не ми стига, понеже приятелката ми е доста привликателна и аз постоянно се възбуждам от нея.Проблема ми обаче е, че тя няма никакво желание за секс, ако правим секс е то защото аз искам..дори не се овлажнява вече..почнахме да позлваме лубрикант.Опитвам се да я възбудя по всякакъв начин – целувки,докосвания, масажи – без ефект.Когато искам да и направя орална любов – тя ми отказва ( а преди не ми отказваше ), дори когато я докосвам с пръсти отново не и е приятно..

  Какво да правя?
  Обичам я и искам да съм си с нея, но това ме изяжда от вътре..

  1. Мая

   cropped,
   Опитайте нещо, което не е свързано директно със секс. Жените често имат нужда да изпитат други чувства, за да пожелаят секс. Опитайте да освежите връзката като цяло. Какво харесва тя? Какво я вдъхновява, какво я изпълва с енергия, какво я прави щастлива? Планирайте ваканция или й направете подарък, който знаете, че ще хареса.

   Бих ви посъветвала за известно време изобщо да не търсите секс от нея. Когато жената загуби желание за секс (каквото се е случило по време на болестта), тя има нужда да бъде оставена на спокойствие докато желанието й се върне. Ако в този момент вие търсите секс, тя вероятно ще се съгласи, защото ви обича и държи на вас. Но всеки сексуален акт насила ще засилва нейното негативно отношение към секса. С времето ще става все по-зле. Така че е добра идея временно да оставите идеята за секс и да наблегнете на дуги неща, които ще укрепят връзката й и ще я накарат отново сама да ви пожелае.

 12. smile

  Здравейте ,аз също имам проблем с приятеля ми в сексуално отношение.
  В началото го правихме често 3-4 пъти седмично сега настъпват паузи които не ми харесват.Вече две седмици не се случва нищо ,но и аз не правя инициатива поради факта,че няколко пъти исках,а получавах отказ,което ме нараняваше и ме караше да се чувствам нежелана.Говорих с него по този въпрос,но естествено казва,че си въобразявам и,че понякога просто не му се прави секс ,изморен е ,но аз забелязвам,че не е само тогава.Мисля,че от една страна проблема идва от това ,че живеем със тяхните и когато има някой на 2 етаж се притеснява да не вдигаме шум ,а от друга това,че нямаме топла вода на етажа само доло а той обича да се взима душ след секса и варианта е студената вода или слизането доло което пак може да има засичане с родителите.

  1. Мая

   smile,
   Ако тези битови подробности не са притеснявали вашия приятел преди, то едва ли са причина за промяната сега. Също не мисля, че е от умора. По-скоро му липсва стимулация. Опитайте се да създадете някаква динамика в любовния ви живот, да правите интересни неща заедно – в леглото и извън него.

   Ако не поддържате специално искрата, то е нормално сексуалното желание да намалява и сексуалните контакти да стават толкова редки, колкото неговите физиологични нужди налагат.

 13. Ива Георгиева

  Здравейте- омъжена съм от 2 години. Още преди бракът нямах особено желалния за секс с него. След брака нещата се влошиха и сега почти не се случва Той е перфектният съпруг но живеем като съквартиранти. Мисля, че това не е нормално да продължава завинаги. Чуствам се като в капан. Какво ще ме посъветвате?

  1. Мая

   Ива,
   Според мен най-важното нещо при избора на брачен партньор е сексуалното привличане. Защото мъжът и жената се свързват в двойка точно поради тази причина – сексуално общуване. Липсата на сексуално привличане не може да се компенсира от никакви други качества и с времето създава много проблеми. Много жени изпадат в това положение, защото подценяват секса. Ако от самото начало не сте имали желание за него, то вероятно той просто не е мъжът за вас – въпреки всичките му чудесни качества. За съжаление, няма как да промените това. Ако желанието е изчезнало с времето, може да се възстанови някак. Но ако никога не го е имало, вероятно става дума за неподходящ избор на партньор.

 14. той

  Здраво,
  и ние с моята приятелка не правим секс. на по 25 години сме заедно сме от 2 години. И разбрах къде е проблема. Бяхме се разделили на няколко месеца и интересното е, че през тези месеци когато бяхме разделени се виждахме и правехме секс доста по-често от колкото докато живеехме заедно. Заживяхме пак заедно и…. пак секс на 2 месеца един път и то имам чувството, че тя от задължение, а не че и се прави. Днес г/д 2 месеца стават от последния път и този път аз няма да и пусна. Не се чувствам ок така. 1во нз при вас как е ама аз ако не правя секс 2 месеца после свършвам за 5 минути, а ако е редовно мога с часове да издържам. И за кво ми е на 2 месеца единпът 5 минути ? Говорили сме мноооого пъти многоо. Тя не дава никакви аргументи, само мрънка. И така да минат празниците защото не съм такъв гад и всеки по пътя си. Обичам я много, но не мога цял живот така. Не съм на 50, а те първа живота е пред мен. И не че се хваля ама не се мисля за грозник и съм имал и мога да имам и други жени. Дали ще попадна на свястна, е това вече е друг впр. Изв. се за грешки, но бързо пиша и гневно 🙂

  1. Съпричастен

   Причтелю, гледай си живота, да си сам не е страшно, чудесно е! Освободи се от оковите, ти все ще се оправиш, ама тя да му мисли!

  2. Мая

   той,
   Замисляли ли сте се, че проблемът може да е и във вас? 🙂

   Не твърдя това, защото не ви познавам. Но ако тя е с вас и не ви дава смислен отговор, то вероятно е, защото ви обича и не иска да ви нарани с отговора.

   Най-честата причина, поради която жените губят желание за секс, е че мъжете след периода на ухажването подхождат към тях като към вещи за сексуално удовлетворение („не е само тя, има и други жени“, „няма да й пусна“). Жената има нужда от ЕМОЦИОНАЛНА СТИМУЛАЦИЯ, за да пожелае секс. Трябва всеки ден да я карате да се чувства желана, обичана, ценена, да карате очите й да светят – и тогава тя ще е инициаторка на секса. Няма да се спасите от нея. Ако не възбудите първо чувствата й, тялото й също няма да реагира. Флиртът, предварителната игра са задължителни. Всеки път.

   Ако правите всичко това и тя не реагира – вероятно е неподходаща за вас.

   Ако не го правите – ще имате същия проблем с всяка следваща жена.

 15. Pepi

  Моят проблем е малко по-различен, но също имам нужда от съвет и живо ще следя темата. Той прави секс, но предпочита сам, отколкото с мен. Живея с годеника си от година и половина. Запознахме се и веднага се обвързахме преди 2 години. Аз съм на 26, а той – на 30. В началото всичко беше романтично и повече от перфектно. Около два месеца след като се запознахме той отиде на мисия в Афганистан, което трябваше да ни раздели за 6 месеца. Протече сравнително спокойно, аз си го изчаках и веднага като се върна през лятото заживяхме заедно. Два месеца след това той започна да се дистанцира, охладня и проблемите започнаха. Твърдеше, не просто, че проблемът не е в мен, а дори и че няма проблем. Както правехме секс по 2-3 пъти на ден изведнъж стана веднъж на два дена, после на седмица… И така до зимата същата година. Имахме проблеми. Пак същата зима разбрах, че ме е излъгал за нещо важно, свързано с хазарт, а по принцип не е зависим и няма проблем. После ме излъга още няколко пъти и това съсипа доверието помежду ни изцяло. Изведнъж всичко стана разговори с цел запазване на връзката и сексът и интимността просто изчезнаха. Ако изобщо се случеше да правим секс и за двамата беше неловко. Аз от депресивни състояния, рев и цигари започнах да имам здравословни проблеми и това го отдалечи още повече. Какви ли не компромиси правихме по пътя и сега сме заедно, уж сме добре, уж всичко сме си казали и си казваме, но не е така. Сексът просто го няма. Твърди, че ме обича, че го възбуждам, че ме иска, но… по принцип. Никога конкретно в даден момент. И винаги ми казва тези неща, ако го питам „Кога спрях да те възбуждам?“. Иначе е много мил. Днес дойде да ме вземе от работа, имахме около час и половина, докато той отиде на работа нощна смяна, но вместо да се приберем, спряхме за по цигара по пътя, говорихме, разговорът стана тежък, аз пак се разплаках… Не издържам. Прибрахме се в крайна сметка, 15 минути преди да трябва той да излезе за работа. Влязох до тоалетна и намерих (съжалявам за кофти информацията, която давам) сперма да плува вътре. Подкачих го „Хубаво си си ударил една, ама поне водата да беше пуснал“. Попитах „Като знаеш, че имаме около час и половина защо предпочете да го направиш сам?“ Той отговори с въпрос „Ами какво правихме в този час и половина?“ И в хода на разговора стана ясно, че е предполагал, „че пак така ще говорим“ и че ще се разплача. Знам, че предпочита да го направи сам, вместо с мен. Пак не сме го правили от около седмица-две, не знам колко… Доста пъти съм разбирала по един или друг начин за случаи, в които го е направил сам и после, когато аз го поискам, ме отхвърля и няма желание. Чувствам се по-малко стойностна като жена. Несигурна съм в себе си като жена, откакто се случва това. Това ми пречи в общуването и с други хора. Превръща се в много сериозен комплексен проблем и то поради много причини, от всичко – от депресията и миналите проблеми помежду ни до това, че не съм желана. Дори аз не изпитвам желание вече. Не се чувствам секси и дори съм започнала да мразя тялото си… Искам всичко между нас да е пак както преди – да се чувствам като най-силния , мотивиран и влюбен човек на земята или веднъж завинаги да приключа с всичко това. Повече така не мога. Не знам какво да правя…

  1. Дидо

   Еми , военните се издухват, особенно ако са били на мисии.

  2. Мая

   Pepi,
   Не мисля, че проблемът му има нещо общо с мисията му, щом е започнал 2 месеца след завръщането му. По-вероятно е да е свързано с началото на съвместния ви живот. Очевидно е също, че проблемът не е сексуален, проблемът е някъде между вас двамата, в начина, по който живеете заедно и общувате помежду си.

   Много трудно можете да обърнете тази ситуация от позицията, в която сте – несигурността и чувството за отхвърляне не ви позволяват да реагирате правилно. Помислете да останете малко сама със себе си. Да не живеете заедно, да прекратите този порочен кръг. Дистанцията прави отношенията по-леки, събжда носталгични чувства и желания – възможно е точно това да оправи отношенията ви.

 16. Лина

  И аз имам подобен проблем. С приятеля ми сме заедно от 2 години,с голяма разлика във възрастта сме,аз съм на 20,той е на 33 години. Живеем заедно от година и в началото всичко беше наред,правихме редовен секс,при това невероятен. Имали сме паузи,защото той има инжектиран парафин и понякогя го боли и се подува. А вече не знам от колко време секс няма. Опитах всички начини. Говорех,мълчах,плаках,крещях… всичко. Резултат-няма. Във всичките ни разговори отговора е,че няма проблем,просто е стресиран и мисли за всичко. Обясних няколко пъти това как ме кара да се чуествам. За една жена това е унизително. Секс няма. Знам,че не ми изневеря,сигурна съм.. ако някой има съвет,моля,имам нужда от такъв!

  1. Мая

   Лина,
   Сексуалният ви живот постепенно ли се влоши или рязко? Свързвате ли го с някакво конкретно събитие? Това с парафина говори за проблем при него – за всички мъже сексът и пенисът им са важни, но малко мъже си правят манипулации. Това говори за някаква несигурност в него относно собствената му мъжественост. Възможно е проблемът изобщо да не е свързан с вас. Обсъждал ли е с вас миналите си връзки? Твърде е възможно да е имало подобни проблеми и там. Ако не е споменавал за това – не го питайте. Но в началото на връзката хората са в еуфория и са спонтанни. След това се връщат към нормалния си начин на функциониране, с всичките си проблеми. Така че важно е това, което се случва в момента, а не това, което е било в началото.

 17. mimi

  zdraveitee.. i az sam tyk za savet ….az sam na 19,a priqtelqt mi na 25 i nqma osobenno jelaniq za seks s men ako az ne go nakaram toi nqma da se seti tova moje da prodalji daje mesec a za men nqkak si ne e normalno edin maj koito spi vsqka veche do jena da izdarja 1 mesec bez da pravi seks s neqimalo e i sluchai v koito az go karam a toi daje mi otkazva i se zavarta nadrugata strana i zaspiva..ako nqkoi znae neshto molq da pishe zashtoto neznam kakvo da pravq

  1. Мая

   mimi,
   А защо сте с този мъж 🙂 Вярно е, има различни мъже – някои са по-сексуални и потентни от други и това са нормални особености. Но ако вашият партньор се обръща на другата страна и заспива, това показва на първо място, че той не се интересува от вашите нужди. Помислете си защо сте с този мъж, ако не получавате внимание, грижа и секс?

 18. Anonim

  Zdraveite az sashto imam problem s seksa az sam na 22 maja mi na 24 ot 4 god?n? sme zaedno imame dashterq na 1,8 mes parvite godini vsicko bese okei po 3.4 pati na den sled kato rodih vece nqmah jelanie za seks na 2 meseca edin pat i to samo ot zor samo za de ne go izgubq toi e perfekten basta i maj no az vinagi nqmam jelanie za seks v?nagi se cuvstvam izmorena molq pomognete mi kakvo da napravq ne iskam da zagubq maja si obicam go mnogo ne iskam da sam taka da nqmam jelanie za seks no ne moga da se vladeq prostu to? kato ?ska i kazvam v?nag? Ne pomognete mi

  1. Мая

   Anonim,
   Моят съвет е да потърсите професионална помощ. Има причина за липсата на сексуално желание и има начин тя да бъде повлияна, ако я откриете.

 19. katerina

  zdraveite i az iskam da spodelq moqt problem.na 27 g sam i majami i toi e na tolkova imame sin na 4 g.no poslednata godina nemi haresva.pravim sex v sedmicata 2 3 pati no ne jelae dame celuva a predi mnogo se celuvahme .ni6to nee kakto predi odale4avame se ot den na den

 20. Петя Маркова

  Здравейте, ако мога и аз да се включа с моя проблем. Живея с мъж около 2 години. Той обаче няма желание да правим секс. Няма проблем със правенето на секс, но все казва че е изморен и обещава за следващия ден. Дори като го правим свършва за 5 мин. Това положение не ме устройва и многократно съм го заявявяла. Всеки път обещава нещата да се променят и резултата е един и същ. Най-лошото е че веднъж го заварих да гледа порно, а аз бях в другата стая. Това направо ме съсипа! Все се опитвам да го разбера, но все по-малко вече успявам. Наистина не знам какво да мисля?!

  1. Мая

   Петя,
   Все повече жени чувстват свободата да изразяват сексуалните си желания и голяма част от мъжете с по-консервативно възпитание се притесняват от това. Може и да не го осъзнават, но това ги кара да се чувстват недостатъчно мъжествени – жените изземат тяхната роля. Познавам мъже, кито отказват секс на приятелките си не защото не ги желаят, а защото жените поемат инициативата. Когато жените се отдръпнат (обикновео обидени), мъжете отново имат желание да ги завладеят и отново изпитват сексуално желание към тях. Оставете го той да контролира сексуалния ви живот и вижте какво ще се получи.

 21. Deizi

  Zdraveite! Blagodarq Vi predvaritelno! Imam v4uzka s chujdenec,s koito sme ot 5 god zaedno! Jiveem zaedno ot 3. V nachaloto razbira se vsichko beshe normalno, pravixme redovno seks s jelanie. S techenie na vremeto zapochnaxa karanici za drebni raboti I jelanieto mu za seks namalq ! Za nqkoi karanici moje bi vinoven toi, za drugi az. Az sum drazni tel I postoqnno go tovarq s edni I sushti vuproscheta za bivshi gadje ta, kak sa go pravili,kolko go udovletvorqvam az I t.n,smeq da kaja glupavi,no az vse iskam da znam otgovorite a toi nikoga ne iska da govori za tova I vse se qdosva I izbqgva temata. S men se durji mn uvajitelno I zagrijeno,nqma aktiven interes kum drugi jeni.Pravi vsichko za men, no nqkak si ne e dostatuchno za men I vse imam nujda da chu am I da u seshtam poveche lubovta mu..S risk da se izlagam Vi pisha problema si…Moje bi az samata imam komp lek si, s koito go otbluskvam…Ta po1vi se I gubichna infekciq-lekuvax se,davax my I toi da pie.Zagubix jelanie za seks ot strax poneje nqmam nikakvo ovlajnqvane. …Toi go useshtashe I sprq I da mu stava daje,kazva mi che seksa bil mexaniChen, nqmalo himiq…Tova me srina I produljava I do dnes! Imaxme nqkolko neuspeshni opita I sled tova,dokato toi veche godina I polovina mi otkazva seks,kato sme go pravili dva ili tri puti (otnovo mexanichno) az vupreki vsichko produljavam da tursq seks ot nego ne zaradi samiq seks a zaradi tova che se chuvstvam unijena I nejelana,iskam da vurna jelanieto otnovo! Iskam da Vi kaja che cqlata tazi krizisna godin i polovina e izpulnena I s karanici I skandali ot moq strana na koito go podlqgam, v sleds5 viq na moite negativni emocii koito mi izbivat.Sled vs qka karanica placha I ot bolka,no poveche ot qd I go pitam ZASHTO, a toi kato prichina mi kazva che az s bezsmislenite I dosadni VuprosI sum ubivala jelanieto my! Toi do sega nikoga ne e jivql s jena,po golqm e ot men s 10 god. Toi e na 38 god Iskam da dobavq I che kogato se po1vi I gubichna ta infekciq mu otkazvax I sled tova toi zapochna za izvestno vreme da gleda porno…“Po princip“ I dvamata sme ot xorata za koito seksa ne e nai vajen,no fakta che nqma jelanie da go pravi s men a me obicha I ne iska v nikakuv sluchai da se razdelqme,a dori da se jenim me vludqva I go poburkvam ejednevno sus skandali I VuprosI! Molq Vi kaje te mi dali tova e realnata prichina (karNicite) toi da nqma jelanie za seks??? Ne e li vqrno che emociite na muja ne vliqqt na jelanieto my, a toi kazva che imeeno tova e prichina ta. Ili moje bi ne go udovletvorqva seksa s men,poneje nqma koi znae kakuv opita, a sushto taka I nikoga ne sum poluchavala orgasum,dokato znam che toi e bil s dosta sekskualni jeni s koito e imal ximiq…Mnogo Vi Molq- kajete mi! Blagodarq!!!

  1. Мая

   Дейзи,
   Първо, спрете с въпросите. Изясняването на чувствата по принцип убива самите чувства. А въпросите са бивши гаджета, особено интимни, са абсолютно табу – те показват само вашата несигурност. И вероятно не го отблъскват толкова въпросите, колкото несигурността ви. Отказът му да отговаря на тези въпроси е показателен, че трябва да спрете. Това е неговият личен живот и достойните хора не споделят такива неща с други хора. Ако искате да оправите отношенията си, спрете с въпросите и разговорите по тази тема. И започнете да мислите за това как да станете отново привлекателна за него – по-добро отношение, по-привлекателни дрехи, флиртове, закачки, докосвания. Опитайте се да създадете атмосфера, която предразполага към секс, а не да изисквате секс – това не е секси. И не очаквайте всичко да се оправи с магическа пръчка – ще става бавно. Но ако видите, че нещо има добър резултат – продължавайте по същия начин 🙂

 22. Василчев

  С жена ми сме заедно от три години, а от две нещата не вървят. Оттогава не сме правили и секс. В началото тя не искаше, после искаше, но аз охладнях. Сега не знам. Мисля, че и двамата осъзнаваме, че не е нормално и знаем, че трябва да го направим, защото така трябва, защото така е нормално и така „освобождаваш парата“. Но не го правим. Забравили сме какво е да сме интимни.
  Откакто забременя в характера й рязко се откроиха черти като избухливост, припрясност, груб език, агресивно поведение, груба защитна реакция с повод и без повод. До някакъв момент оправдавах това поведение със стреса от бременността, после от раждането… Помагах винаги и с каквото мога, правя го и сега. Но вече това не е жената, в която се влюбих и която реших, че искам да стане майка на децата ми.
  Какво бихте ме посъветвали да правя? Секс против желанието ми? Не съм сигурен, че мога. Кой може да ми даде гаранция, че това ще ни върне обратно в коловоза?

  1. Мая

   Василчев,
   Сексът е проява на интимността. Вие сте се отблъснали взаимно не защото сексът ви е бил лош, а защото поведението ви един към друг (или поне нейното към вас) не е било добро. С това трябва да започнете – трябва да върнете интимността. Да започнете да си говорите, да започнете да се разбирате, да организирате някакви общи преживявания, позитивни емоции заедно. Тогава, когато ви стане приятно да бъдете един с друг, тогава отново ще се върне и сексуалното желание 🙂

 23. Viktor

  az puk imam drug problem : Treniram vdigane na tejesti poddurjam se izglejdam mn dobre stava mi kogato poiskam i dori da svursha moga da produlja vednaga mejdu 18 i 19 sm mi e durja se s jena mi kato s princesa dori sled rabota i probvah i da shetam (pera gotvq 4istq) samo i samo da ne e izmorena za men 25 nqmame o6e a tq ne ot sega ne iska i da 4ue za sex ako sum q sklonil shte da e bilo slu4aino .Na dumi vsi4ko mnogo i haresva strahoten sum i vsichko no kogato poiskam se zapo4va OOOOO izmorena sum OOOO boli me (vseki put razli4no) ne sega OOOO v cikul sum (pri neq e 6-10 dni ) zabravi ili ima rabota ili ne e v nastroenie ako imam kusmet i PROSQ sex vseki den go pravim vednush sedmi4no .Podaruci komplimenti cvetq bijuta na ruce q nosq i ne i ne bil sum s mnogo jeni predi neq i o6te imam kandidatki finansovo sum nad srednoto nivo sushto neznam kakvo da pravq ve4e ZAKLEVAM SE NESUM AZ VINOVEN VSI4KO Napravih i lubovnik nqma siguren sum proverih i toq variant neznam kakvo da napravq ve4e nesum i izneverqval do sega no ne izdurjam ve4e namekna li 4e iskam sex na minutata 4uvam 100 opravdaniq da q ostavq na mira ……:@(molq za seriozni suveti)

  1. Мая

   Виктор,
   Тъй като за мъжете е достатъчна привлекателната външност на жените, за да правят секс, те погрешно смятат, че същото важи и за жените. Но не е така. Всичките ви качества са чудесни, но има нещо по-важно – как се чувства жена ви с вас. Не е толкова важно да й правите подаръци и комплименти, колкото начина, по който го правите. Тя трябва да се чувства секси – не обичана съпруга, а сексапилна и желана жена. Изненадвайте я, докосвайте я, целувайте я без да очаква. Не я питайте за секс – настройвайте я за секс. Не пропускайте дългата предварителна игра. Целувайте я дълго, не й позволявайте да ви отблъсва и да ви казва не. Не се дръжте с нея като с жена на пиедестал, а като с любовница. И вижте какво ще се получи.

 24. Ася

  Здравейте! И аз имам проблем. С приятеля ми сме от 1 година завдно /3 от които той беше извън БГ/ и от 3 месеца живеем заедно. В началото правихме доста често секс,но от около 6 месеца не е така. Правим секс 1-2 пъти в месеца. Говорили сме за това ,в началото обяснението бяха финансовите му проблеми и семейни проблеми-разбирах го. След това се започнаха обяснения от рода на това,че като се скараме губи желание,като се нацупя губи желание,понякога искал само да лежим и да ме гушка,показва любов и грижовност към мен. Случва се обаче да се самозадоволява например веднъж в месеца. Не разбирам защо се получава така и се чувствам адски зле. Ще съм ви много благодарна ако бихте могли да ми отговорите и да ми обясните защо желанието така драстично намаля.

  1. Мая

   Ася,
   според мен отговорът е някъде в съвместния ви живот, в опознаването ви, в липсата на нови стимули, в отпускането, което неизбежно се случва и от двете страни. Ако вие за него сте отворена книга, това може да бъде причина за липса на привличане. Ако той просто си е такъв човек, след отминаването на първоначалната страст може да се е върнал към нормалното си състояние. Никой не може да ви каже какви са причините – те са някъде въввашата връзка. За съжаление едва ли можете да очаквате честен разговор от него. Но можете да опитате да се дистанцирате малко, да внесете малко загадъчност във връзката си – да прекарвате време без него, да не му споделяте всичко, да го накарате да се зачуди какво се случва с вас. Това често помага.

 25. Ан

  Здравейте! Аз съм на 39, съпругът ми на 45г. До преди 2 години правехме любов редовно, а после нещо сякаш се случи – буквално като обхванати от мързел сме и спряхме да правим редовно любов. Обичаме се, не си изневеряваме. Аз имам физическа нужда и колкото и да не ми е приятно, го правя сама, защото той просто не се сеща за мен. Заспива твърде рано, не е болен, напълно здрав е и животът му е такъв, какъвто беше и преди 2 години. Просто сякаш стана мързелив. Аз известно време правих опити да съм инициатор, но не виждам кой знае каква полза. Един път на месец, толкова. А и когато го правим е мързелив. Заради това вече и не инициирам близост. Взе да ми става неприятно, а в същото време се нуждая. Как мога да променя ситуацията? Говорили сме, той казва, че му се спи, че се изморява и т.н Винаги го оставям да си почива, толкова, колкото иска, но явно никога не е достатъчно. Не е депресиран, няма проблем с ерекцията, просто си лежи, а в ранните вечерни часове заспива. Иначе е хубав и поддържан мъж, но този мързел в леглото ме убива. Някакъв съвет за нашата ситуация? Благодаря Ви предварително!

  1. Мая

   Ан,
   трудно ми е да ви дам някакъв съвет, без да ви познавам. Причините могат да са много. Мъжете имат физиологична нужда от секс – в тестисите им се произвежда и се натрупва сперма и тя търси изход. Така че мъжът е принуден да прави секс – ако не е с вас, го прави сам или с друга жена. Ако сте сигурна, че няма друга жена, възможни причини могат да бъдат вашата достъпност, която му създава усещане за комфорт и убива тръпката, вашето желание за секс, което убива желанието му (има мъже, които смятат, че инициативата трябва да бъде тяхна и инициатива от страна на жената им отнема усещането за мъжественост). Моят съвет е да се отдръпнете малко. Променете нещо в себе си, нещо в поведението си. Не му давайте усещането, че сте достъпна за секс – вътрешно в себе си решете, че няма даправите секс с него, докато не го заслужи с действия. Да, той не ви търси сега и може би ще му трябва време да усети прояната, но ще я усети, ако вие наистина я усещате. Не става въпрос да се правите, а да го отрежете наистина – частично емоционално, напълно сексуално. Обикновено това е достатъчно да събуди инстинкта на мъжа да си върне жената, ако наистина държи на нея и я обича.

 26. Ан

  Много Ви благодаря, Мая! Давате ми много ценни насоки. За мен вариантите изплуваха, като че ли: 1.Прави го сам. 2. Моята достъпност, която му дава чувство за комфорт и и сигурност по всяко време.

  Ще се дистанцирам, но колко време е нормално да бъде тази дистанция? Знам, че е трудно да се отговори, но месец, два три, колко е допустимо, преди да се окаже, че варианта не работи, примерно?

  1. Мая

   Ан,
   отношенията между хората са динамични, те се променят непрекъснато. Следователно непрекъснато трябва да ги поддържате. Мъжете са мързеливи в това отношение – те дават най-доброто от себе си в периода на ухажването и след това, когато целта е постигната, се отпускат. А тръпката е резултат от несигурността, от предизвикателството. Което е много трудно за поддържане в един брак, защото вие живеете заедно, той ви познава и има сигурност, че сутрин ще се събуждате до него и вечер ще си лягате с него. Значи трябва да създадете предизвикателство с поведението си. Започнете да правите по различен начин обичайните неща. Ако за вас е нормално да лягате заедно, започнете да лягате преди него или след него. Ако е нормално да излизате сутринт след него на работа, започнете да излизате преди него. Променете нещо в себе си – прическата или начина на обличане. Когато забележи промяна в жената, първото нещо, з акоето си мисли мъжът, е, че има друг мъж. И това събужда интереса му. Започнете с малки промени и ако за седмица-две невидите резултат, добавете още промени. Вие сама ще видите как вървят нещата.

 27. Иван

  Здравейте момче съм на 23 години.До момента съм имал 3-4-5 краткотрайни връзки за по няколко месеца и толкова.Последната беше преди 3 месеца от тогава насам съм сам и не издържам вече.Ходя на фитнес,поддържам се много добре,работя за 600-700 лева заплата и излеждам добре на външен вид.Липсва ми любовта,секса,гушкането а ги нямам не издържам вече.Гледам останлите си имат половинки и се вбесявам.Какво да правя незнам.

  1. Мая

   Иван,
   На първо място – не се отказвайте. Търсете активно, срещайте се с жени. И прегледайте досегашните си връзки – какви са причините за техния край? Работете и върху това.

 28. Gregory

  Здравейте.Момче на 25 съм и имам приятелка на около тази възраст.Заедно сме от 2 години,но сякаш много повече,защото сме неразделни от една.В началото се виждахме по-рядко,а след време заживяхме заедно.Тя на мен ми е първата приятелка в живота,любовта на живота ми,която обичам повече и от себе си.Правил съм секс няколко пъти през годините с платени компаньонки,но е било веднъж годишно от немай къде.Аз на моето момиче пък съм трети приятел.С първия си са били 9 месеца,а с втория няколко дни само.Има някой неща,които адски ми тежат и ме скапаха,като човек.Преди бях по-щастлив,спортувах,а впоследствие започнах да пуша от тъга и нерви.Първо ми тежи това,че тя много оплюваше първия си приятел,като цяло,а втория,като се запознахме го величаеше.Бил страхотен в леглото,бил много хубав на външен вид,фитнесджия с татуировки,висок,синеок и т.н. от него била свършила за първи път и то два пъти и някак останах с впечатлението,че тя не го е прежалила и таи още нещо към него.Първия пък го плюеше постоянно и до ден днешен го плюе повече от другия.Имам чувството,че аз се явявам един вид някакъв заместник на втория.Това е първото нещо от,което аз се скапах и се боря месеци наред с ревността,гнева и несигурността,която изпитвам заради това,дали съм повече от него в очите и.Допълнително се усложниха нещата миналата година,когато аз се държах гадно с нея и наговорих куп гадости и лъжи спрямо нея на едно момиче с което тогава си пишех еротични чатове за мой фетиш ,а то накрая се оказа,че това момиче всъщност е била самата ми приятелка под фалшив Скайп профил.Тогава тя искаше да ме остави,но аз някак си спасих връзката ни,защото си я обичах и съжалявах,че съм писал такива лоши неща по неен адрес и,като цяло с друга за фетиша ми.Седмица по-късно видях неен чат с непознато за мен момче,неен съученик в който ме оплюва подобаващо най-вече в леглото,как не ставам за нищо,как съм бил,като пенсионер мързелив,как съм знаел само 2 пози,как съм издържал едва по 10 минути,как съм бил гей с педалски наклонности понеже съм искал тя да се превъплащава в строга господарка,което мен ме възбужда.Общо взето грозни лъжи,но с известна доза истина за някой неща.Била ми идвала в 3 през ноща по рокля и токчета,а аз не съм го вдигал понеже съм бил педал,а не защото цял ден бях ангажиран с работа и през ноща ми се спеше.От тези нейни думи ме заболя още повече и месеци наред не спрях да съм мрачен,заради онзи хваления бивш и заради това,което беше казала по мой адрес.Едно,че се дразнех преди това,че въобще той е присъствал в живота и,а пък аз си нямах никого никога,ами сега и да се съравновавам нон-стоп с него.Беше ми много гадно.Всеки ден.От сутрин до вечер ежедневно и постоянно.Сега обаче ми е по-гадно.Постепенно я хващах в дребни лъжи за бившия,за други неща също.Например 22 месеца поддържаше версията,че са ходели двамата на Витоша вечерта с колата,гледали са града и звездите,а после я е закарал до тях.После една вечер каза,че ме е лъгала и никога не са ходили никъде,а директно я е вкарал в леглото си без никакво усилие,като евтина курва.Което е унизително и обидно за мен.Явно наистина е бил,като Бог.После пък каза,че той не бил нищо особено и тогава,ако е била срещнала младия ми съсед до нас е щяла с него да го направи и долавям желание у нея и до днес за него.Винаги се усмихва,обзема я секс желание често,като стане дума за него,веднъж се бях ядосал и разказвах история за него как те правят секс и по едно време млъкнах,а тя само каза:Продължиии и се усмихна.После естествено отрече,че го харесва,но съм разбрал вече всичко.От месеци наред се караме,като полудели понякога от сутрин до вечер късно говоря 6-7 сутринта.Тя ме обижда по всевъзможни начини,плюе ме,показва ми среден пръст в лицето и най-тъпото позволява си да ме удря,а аз от уважение и любов и от това,че съм мъж не о отвръщам.Не ви говоря за леки удари.Бие ми шамари и юмруци с все сила.Имам белези от ноктите и и нося синки по тялото си със дни от ударите и.Безпощадна е просто.Държи се,като мъжкарана,дори започна да тренира с някаква щанга….и още мъжки черти забелязвам в поведението и.Иначе през повечето време е мила и добра и се кълне в любовта си към мен.Ревнува ме също така,което за мен е доказателство,че ме обича все още.Само,че напоследък се случиха някой неща,които съвсем ме сломиха от друго естество.Изгониха ме от най-хубавата работа,която съм имал и от месеци сме безработни с нея и сме принудени да се гледаме нон-стоп вкъщи.Обраха ми колата за над 400 лв.Карам се с роднините си често,с приятелката ми почти постоянно.Не спя добре,а когато спя сънувам кошмари или тъжни сънища и се будя със сълзи на очите.Сбих се с най-добрия си приятел,който ми е,като брат от 10 години,заради това да се докажа,като голям мъж пред нея и станах в рани и синки впоследствие.Август месец почти не загинахме в брутална катастрофа,домашния ми любимец и баба ми починаха и още и още и всичко това през 2016.Само дето има нещо,което се случи и,което ме съсипва още повече.Първото е,че започна да не ми става все по-често и да не можем да правим секс,което поражда още скандали и обтяга обстановката още повече,или пък тя не се подмокря от мен и прави нещата в секса с нежелание и това ми убива и моето желание и се сещам автоматично за бившия,който е хвалела или за първия бивш с,който са били интимни над 100 пъти и става пак скандал.Постоянно си мени и настроенията ту е весела,ту е намръщена и плаче.Била нещастна,живота и бил скучен,искала да умре,писнало и.Не съм и предлагал нищо.Най-лошото е,че от Август до сега за 4 месеца тя прави секс с две жени.Уж по взаимно съгласие,но аз имам чувството,че ми е изневерила.На мен отдели 2 мин. за френска любов,а на тях по над 40.Течеше отдолу,като фонтан от възбуда,а на мен ми беше казала наскоро,че не се възбужда да ми прави френска и,че и 5 часа да ме гледа няма да се подмокри от мен.А с онези 2 кучки направо течеше от възбуда.Дори с първата наруши уговорката,която гласеше да не се отдава тя на нея,а то стана така,че аз бях изолиран в края на леглото,а те час и половина се лижеха,като бях предупредил изрично,че не съм съгласен да се отдаде на друг човек,а аз направо си бях изместен от новодошлата,което ме обиди жестоко.И сега са минали 2 дни откакто беше интимна с втората и започнахме яките караници.Аз мисля,че е бисексуална и си пада и по мъже и жени.Тя отрича веднага и днес в нервите си каза,че не жени,а мъже и липсват,което отново ме нарани.Незнам какво да правя вече,това не е момичето,което чаках цял живот и в,което се влюбих,чувствам се разбит духом от нейните постъпки и думи,а си бях толкова добре преди да я срещна.Доскоро мислех да и обявя годеж,говорих с нея и за деца,но вече ми се изпари цялото желание.А и тя каза,че в близките 20 години не иска и да чуе за „малки копеленца“,които ще и развалят изящната фигура и,че нямало да се грижи за тях,защото тя обичала животните,но не и децата.Дори ги мразела.Има ли бъдеще това жалко подобие на връзка според вас,защото,аз предпочитам да се закопая пред това да живея цял живот с такава гад,която въпреки всичко все още много обичам и плача за нея или за това,което е била преди в моите очи……

 29. Иван

  Мая,проблема е,че тя ме остави заради друг.Лесно ви е на вас да ми кажете да не се отказвам но като гледам другите колко са щастливи а аз съм и се вбеявам бесен съм на себе си че съм сам,иде ми да се самоубия чрез обесване.Това не е живот да си сам и да нямаш половинка.Живота е шибан и подъл.,Дано умра.

 30. Peppy

  Gregory,

  Не мога да понасям някой да се чувства по този начин! Не е честно. Не знам Мая какъв съвет ще даде, но аз смятам, че развиваш Стокхолмски синдром към приятелката ти. Аз съм Pepy от коментарите по-горе. При мен всичко става все по-зле. Все повече се убеждавам в две неща: 1. Трябва да се вслушам в съвета на Мая и да се разделя с него за малко. 2 – Нищо няма да се оправи. Той не е същият човек и по действията му разбирам, че няма и желание да бъде. А аз просто живея с идеята за това, което е бил и с мечтата, че отново ще стане такъв. И все повече в мен кънти въпросът: Струва ли си да чакам нещо да се промени, има ли смисъл въобще? Пробвах какво ли не – дистанцираах се, приближавах се, говорих с него, опитвах се да го разбера, а той… Той просто продължава да прави нещата, които му харесват и които съсипват връзката ни (хазарт, порно, дори някакъв мъж му правил свирка, защото той бил отегчен), не полага никакви усилия да излезе от положението, от което се оплаква (има заем 400лв на месец, а взема 700), аз продължавам да работя по 14 часа на ден, за да мога даа изплащам неговия заем… И в общи линии, май е затънал в една зона на комфорта, от която не му се излиза. Помежду ни – никакво отношение, секс веднъж в месеца и постоянни обвинения към мен, че съм параноичка, черногледа и т.н. и всъщност всичко ще се оправи, но аз с моя страх развалям плана. Чувствам се адски самотна, затворена в омагьосан кръг и в отчаяна нужда от внимание. И секс. По принцип съм много сексуална жена и направо не издържам вече. Имам един колега, който е много страстна натура и ми предлага вече 100 пъти да го направим и вече е чудя дали да не изневеря… Сгодени сме, нашите ми помагат нонстоп с пари и какво ли не, чакат внуци, а при нас се случва това… Аз от самота и огорчение не знам дали го обичам въобще. Мисля, че заради това, че съм наранена не мога да чувствам и мисля адекватно и затова не мога да кажа дали го обичам, но все повече се убеждавам, че май… всичко е свършило при нас. Той твърди, че съм любовта на живота му и че ме обича почти колкото себе си. Какво да правя? Просто като прочетох твоя коментар Грегъри, се поставих на твое място и се почувствах по подобен начин на този, по който се чувствам в собствената си връзка. Без да те познавам, убедена съм, че можеш много повече и заслужаваш много повече. И съм почти сигурна, че ако я зарежеш и тя разбере, че не си й в кърпа вързан, ще те оцени и ще започне да се държи като котенце. Аз, като жена, може би бих направила това. Такова поведение би ме ударило по егото, а като гледам при нея май нещата се въртят основно около егото. Това според мен не е лошо не я нападам. Напротив, за мен това е нормално.

 31. ivan

  zdraveite i ot men az sam na 30 s moita jena mn se obichame mn se karame i kakto navsqkade obicham q pove4e ot jivota si imame si 2 deca koito obujavam i taka no nekak si ne mi se pravi sex s neq neznam zashtto a mn q obicham pomognete mi a i drugo za 5 godini ne sam i bil s duga jena samo s neq kakvo da pravq

 32. секс шоп

  Всеки има нужда да бъде желан и ухажван така както в началото на връзката. Желанието за секс се губи, защото интереса е по-малък и много от партньорите променят навиците си и минават на режим „обвързани“. За да се върне желанието е важно всеки да обръща внимание както на себе си и външността си – да се поддържа така все едно ще флиртува и сваля ново гадже, да се храни здравословно, да спортува и да ухае на парфюм. Също така да ухажва другият партньор да му показва интерес и да цени външността му. Да купува секс играчки за разнообразяване на сексуалният акт или пък да стигне до по-далеч като покани друг мъж или жена в леглото и страстта и желанието неимоверно ще се възродят

 33. Стилияна

  С приятеля ми сме от два месеца заедно ,първия месец всичко беше уникално ,но втория месец никакъв секс няма.Ккак да му кажа че искам секс без даизглеждам че съм зависима от това.

  1. Мая

   Стилияна,
   Не му казвайте, провокирайте сексуална ситуация. Поемете вие инициативата, без да го обсъждате като проблем. Ако това не проработи, значи има някакъв проблем.

 34. Koki

  Мая намирам вашата статия за много полезна. Ще се опитам да я приложа на практика.

 35. Koki

  Здравейте имам точно същия проблем описан в статията. С жена ми по стечение на обстоятелствата се наложи да живеем отделно за 3 месеца обаче през това време много започна да ми липсва секса. Пре, това време почти не общувахме. След като се събрахме очаквах да дойде и да иска секс защото си мислех че и тя като мен има физическа нужда от секс. Обаче тя се държеше супер неутрално. Започнах да се дразня. Опитах всичко. Разговори агресия ревност охажване но винаги присъстваха споровете във всеки един ден. Все си мислех че не може да не и се прави секс. Помислих накрая че има психически проблем. Говорили сме обаче тя казва просто нямам желание гледай си работата. И така до ден днешен. Сега със статията си обясних че трябва в продължително да я ухажвам а не за 2 часа след последния скандал и да чакам да скочи върху мен. Мислех да ходя на проститутка дори но не желая да изневерявам. И тя дори ми е казвала по-добре отиди вместо да ме тормозиш
  Ще се постарая да приложа описаното в статията

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.